Home » Hoe houd je je relatie leuk tijdens Corona

Hoe houd je je relatie leuk tijdens Corona

We zitten al bijna een jaar in de Corona crisis en volgens mij zijn we het allemaal goed zat. Wat een mooi leven hadden we voordat de pandemie uitbrak. We konden naar concerten, festivals, lekker uitgebreid winkelen, ieder land op de wereld bezoeken, lekker uiteten, even een borrel drinken in de stad, een nachtje in een hotel overnachten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hoop dat het straks weer helemaal wordt zoals het was en dat we deze vreemde tijd alleen nog maar herinneren. Want de gezelligheid is momenteel heel ver te zoeken. Zo ook in heel veel huishoudens. Kinderen kunnen niet naar school, krijgen les van ouders die zichzelf vaak eerst nog in moeten lezen en ook de relatie kan erg op de proef gesteld geworden. En daarom is het juist nu de kunst om je relatie leuk te houden tijdens Corona! Maar hoe? Met de volgende tips!

Hoe hou je je relatie leuk tijdens Corona

Ga naar buiten

Veel kanten kunnen we momenteel niet op. Alles is dicht en er is zelf een avondklok in het leven geroepen. Daarom zitten we allemaal veel meer binnen dan normaal. En dan is het toch heel erg belangrijk om naar buiten te gaan. Al is het maar even. Een heerlijke wandeling door het bos, door een natuurgebied, over het strand, door de duinen of door je woonwijk (lekker huizen kijken en stiekem naar binnen gluren, haha!)

Accepteer dat het soms minder gezellig is

Hoe vaker en langer je op elkaars lip zit hoe sneller je je aan elkaar gaat irriteren. Je gaat je wat sneller ergeren aan rondslingeren spullen en daardoor kan het heel goed zijn dat het wat minder gezellig wordt. En toch hoeft dit niet te betekenen dat het slecht met je relatie gaat. Iedere relatie heeft wel eens mindere momenten of periodes. Hou dat in je achterhoofd en dan wordt het zo weer gezelliger!

Leg net op alle slakken zout

Wanneer je je gaat ergeren aan anderen en gaat zeuren op elkaar, heb je daar niet alleen de ander mee, maar ook jezelf. De sfeer wordt er niet leuker op en daar zullen jullie allebei last van hebben. Wees daarom deze periode wat milder, laat het wat meer gaan en je zal zien, dat de sfeer een stuk gemoedelijk blijft en zo houd je je relatie leuk tijdens Corona.

Wees lief voor elkaar

Nu we wat meer bij elkaar zijn, kun je geneigd zijn om toch wat lang elkaar heen te leven. We hebben elkaar wat minder te vertellen, omdat we bijna niets beleven. Daarnaast kan het zijn dat jullie in de “overlevingsstand” komen te zitten, waardoor je minder aandacht ook elkaar hebt. Waak hiervoor, want juist nu hebben jullie elkaar het hardst nodig. Het is al moeilijk genoeg, dus probeer er samen toch een klein feestje van te maken en geef elkaar eens wat vaker een complimentje.

Blijf praten

Eén van de valkuilen tijdens deze periode is ons van elkaar af te sluiten. We gaan ons sneller irriteren, verwachten van elkaar dat iedereen z’n steentje bijdraagt in het huishouden en we stoppen met praten. Dit is zo gevaarlijk in een relatie en daarom is het belangrijk om in actie te komen.

Tips: Hoe houd je je relatie leuk tijdens Corona

 • Wees eerlijk
 • Vraagt het als je hulp nodig hebt
 • Maak een taakverdeling
 • Maak een dagindeling
 • Geef elkaar tijd voor ontspanning

Geef elkaar ruimte

Natuurlijk is het niet alleen maar verkeerd om iets meer langs elkaar heen te leven. Het is ook belangrijk om tijd en ruimte voor jezelf te hebben. Maak bijvoorbeeld een werkkamer of een werkruimte, zodat jullie je ook even terug kunnen trekken.

Blijf je best doen

Misschien zijn jullie gewend om momenteel wat meer in een joggingsbroek door te brengen, laat jij je make-up achterwege of breng je minder vaak een bezoekje aan de badkamer. Zorg ervoor dat je jezelf niet verwaarloos en blijf je best doen om er verzorgd uit te zien. Hier wordt jezelf niet alleen blij van, maar ook je partner.

Plan een date at home

Iedere maand proberen wij een “date at home” te plannen. Niet alleen om de relatie leuk te houden tijdens Corona, maar ook omdat we met twee kinderen niet zo gemakkelijk uiteten kunnen. Onze “Date at home” ziet er vaak uit als een gangen-diner waarbij we voor extra lekker eten gaan. Het mag net wat luxer zijn en we nemen wat meer tijd in de keuken.

Naast koken kun je er natuurlijk ook voor kiezen om iets anders samen te gaan doen, bijvoorbeeld bordspelletjes, een filmavond of pizza eten in bed. Neem eens een kijkje bij “Leuke ideeën voor Valentijnsdag tijdens Corona” voor nog meer inspiratie.

Zitten jullie momenteel vaker thuis?

Volg mij ook op Instagram!

Delen:

3 Reacties

 1. chucky1012
  2 februari 2021 / 7:11 AM

  Fijne tips.
  Leuke foto’s.
  We hopen dat het nu niet lang meer zal duren….
  Dat het voorbij is….

  Een fijne dag….

 2. 2 februari 2021 / 11:52 PM

  Hier werkt mijn partner van thuis uit en ben ik al eventjes technisch werkloos (event sector). In het begin vond ik het vrij zwaar want ik had echt nood aan wat alleen momentjes. Ondertussen trek ik mij op bepaalde momenten ook eventjes terug of ga ik eens een boodschap doen. Ik verlang toch wel terug naar een gezellig avondje uit, een lekker hapje eten, een glaasje met de vriendinnen… maar probeer het beste ervan te maken de tijd die we nu zijn.

 3. 3 februari 2021 / 10:59 AM

  Andre werkt al vanaf het begin van de crisis thuis en ik ben nu de winkels dicht zijn ook thuis. Ik moet zeggen dat ik vind dat we het goed doen;-) Natuurlijk vinden we het jammer dat we niet uit eten kunnen bijvoorbeeld, dat doen we namelijk altijd graag, maar verder hebben we het fijn en gezellig, Ik moet er natuurlijk ook wel bij zeggen dat we boffen dat we allebei onze eigen werkplek hebben. Dat scheelt natuurlijk ook enorm. Ik kan me voorstellen dat als je dag in dag uit in dezelfde ruimte op elkaars lip zit, spanningen echt wel eens op kunnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.