Home » Boek aanrader! | Girl Online on Tour – Zoë Sugg

Boek aanrader! | Girl Online on Tour – Zoë Sugg

Girl Online on Tour

 

Alweer een jaar geleden kwam blogger en YouTube sensatie Zoë Sugg, bekend als Zoella, met haar eerste boek genaamd Girl Online. Ik ben zelf dol op de blog en video’s van Zoella, dus kon ik het niet laten om destijds dit boek aan te schaffen. Binnen no time had ik dit leuke boek uit. Het las heerlijk weg en je kreeg echt een band met hoofdpersoon Penny.

In middels zijn we een jaar verder en is het tweede deel van Girl Online uitgekomen. Dit keer heet het boek Girl Online on Tour. Zoals ik al zei maakten we in het eerste boek kennis met Penny Porter. Penny woont in het Engelse kustplaatsje Brighton (Oh, wat zou ik hier graag een keertje heen willen!) en schreef in het eerste deel een blog onder de naam Girl Online. Op deze blog schrijft ze over schooldrama’s, jongens, haar rare familie en de paniekaanvallen.

Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe gitarist Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Aan het einde van het eerste boek  komt de wereld erachter dat Girl Online eigenlijk Penny is. Dit zorgt ervoor dat Penny met haar blog stopt.

 

Girl Online on Tour

 

Girl Online on Tour

In het tweede boek kijken we weer mee in het leven van Penny. Dit keer gaat ze met Noah mee op zijn Europese tour. Helaas blijkt het allemaal toch niet zo mooi te zijn. Al snel komt ze er achter dat Noah het erg druk heeft en ze hem moet delen met de band en berichtjes van fans. Ze heeft het idee dat de band haar niet zo mag en buitensluit. Daar komt nog bij dat het tijdens het concert ook erg mis gaat. Penny verliest haar telefoon en krijgt gelijk ook een paniekaanval krijgt. Het blijft spannend om er achter te komen wie haar telefoon te pakken heeft, want kort daarna ontvangt ze in eens allerlei anonieme dreigmails. Gelukkig komen we daar uiteindelijk achter en ik kan je vertellen dat het niet is wie je verwacht had!

De twijfel slaat toe. Penny weet niet meer weet of ze nog wel op tour wilt. Ze mist haar familie, haar beste vriend Elliot en haar blog “Girl Online” heel erg. De vraag is wat ze gaat doen…

 

Girl Online on Tour

 

Mijn mening

Girl Online on Tour is net als het eerste boek heel fijn om te lezen. Het gaat over liefde, vriendschap, reizen, het leven als je op tour bent en over problemen die je als meisje mee kunt maken. Het is erg vlot geschreven, waardoor je helemaal mee getrokken wordt in het verhaal en het zo uit gelezen hebt. Penny is een onzeker, gewoon meisje dat terechtkomt in de wereld van glitter en glamour. Het is echt een verhaal waar je je als meisje gemakkelijk in kunt verplaatsen. Dat maakt dit boek juist ook zo leuk. En dan vooral de onhandigheid van Penny en de stukjes over Elliot, de beste vriend van Penny, zijn erg leuk. Het is geen diepgaand verhaal, maar wel echt een hele leuke “feelgood” chicklit.

 

Girl online on tour

Girl Online On Tour / Zoe Sugg / Penguin  / 320 pag. / ISBN: 978 01 4135 9951 / Vanaf ca. 15 jaar

 

Girl Online on Tour is nu verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

Bekijk op bol.com

Delen:

11 Reacties

 1. 3 februari 2016 / 6:05 AM

  Ik hou van Feelgood chicklist maar van deze boeken had ik nog nooit gehoord… Ik ga ze eens even op een to buy lijstje zetten :-)!

 2. 3 februari 2016 / 7:22 AM

  Ah, ik vind Zoë Sugg zo ongelofelijk leuk! Maar deze boeken heb ik op de een of andere manier nog nooit gekocht. Het wordt eens tijd dat ik dat doe, door jou (;

 3. 3 februari 2016 / 7:27 AM

  Aaaah dit lijken mij twee van die heerlijke meiden/weg lees boeken! Ideaal voor op een relaxte zondag onder het genot van een lekkere kop thee!

 4. 3 februari 2016 / 7:55 AM

  Het eerste boek heb ik al gelezen en vond ik wel erg leuk, alleen inderdaad is het geen heel diepgaand verhaal, maar vooral iets dat makkelijk wegleest. Dat deel 2 ook fijn wegleest vind ik wel een pluspunt, die moet ik dan ook nog maar gaan lezen. Best grappig, want dit is niet echt mijn genre normaal gesproken haha!

 5. 3 februari 2016 / 9:44 AM

  Ik ken de boeken al een tijdje en wil ze toch graag hebben. Lijken me heerlijke boeken, wellicht een idee voor de zomervakantie hihi!

 6. 3 februari 2016 / 11:45 AM

  Ik lees bijna nooit boeken, maar het lijkt me toch wel een leuk boek!

 7. 3 februari 2016 / 8:39 PM

  Oo dit lijkt mij een leuke boek, dit ga ik onthouden eerst mijn andere boeken uit lezen 🙂
  X

 8. 3 februari 2016 / 9:30 PM

  In januari kocht ik het eerste boek in Londen. Ik kan niet wachten om het te lezen en ik wil ook het tweede deel bestellen 🙂

 9. 5 februari 2016 / 4:15 PM

  Ik ben ontzettend gek op de boeken! Inderdaad van die dingen waar je je als meisje goed in kan plaatsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.