Home » Deze apparaten gebruik ik voor mijn blog

Deze apparaten gebruik ik voor mijn blog

Toen ik begon met bloggen gebruikte ik een digitale camera (een coolpixel camera van Nikon) om foto’s te maken. Ik kreeg deze voor mijn verjaardag en wat was ik er blij mee. Ik nam hem overal mee naartoe en ook thuis gebruikte ik hem voor productfotografie. Vervolgens plaatste ik de foto’s, zonder ze bewerkt te hebben, op mijn blog en wat was ik trots!

Maar al snel kwam ik erachter dat ik het wat professioneler aan moest gaan pakken. Mijn foto’s waren donker, “houtje-touwtje” en andere bloggers maakten veel mooiere foto’s. Ik wilde ook een goede camera en met Photoshop werken. Mijn lieve schoonvader schonk ons op dat moment zijn spiegelreflexcamera van Nikon (D3100), omdat hijzelf een nieuwere camera wilde aanschaffen. En vanaf toen begon het! Ik maakte de ene foto na de andere en iedere keer ging ik op zoek naar de perfecte foto voor op mijn blog. Ik wilde foto’s die zo uit een tijdschrift gehaald zouden zijn en mijn perfectionisme steeg naar een hoogtepunt.

Ik durf hierdoor ook wel te zeggen dat mijn schoonvader een grote bijdrage heeft geleverd aan het opbouwen van mijn blog.

Helaas moet ik eerlijk bekennen dat ik de spiegelreflexcamera niet meer zo vaak gebruik. Ik heb een systeem camera van Sony en hier doe ik eigenlijk alles mee. Het voordeel van deze camera is dat hij een stuk lichter is. Natuurlijk zijn de lenzen die je voor een spiegelreflex camera gebruikt vele malen beter. Maar voor mijn blog vind ik de systeemcamera prima. Ook gebruik ik mijn Samsung Galaxy S7 en bewerk ik mijn foto’s met de apps die ik in dit artikel genoemd heb.

Ook heb ik geen mega gave computer, namelijk een oude HP laptop. Voordat ik foto’s maak ga ik vaak eerst aan de slag met het schrijven van het artikel. Dit doe ik op mijn laptop die enorm toe aan vervanging is. Photoshop is eigenlijk een beetje een te groot programma voor deze laptop, waardoor hij heel traag wordt. Dus het wordt wel echt tijd om op zoek te gaan naar een vervanger. Want ja, zonder mijn laptopje en mijn cameraatje wordt het toch wat lastiger om te bloggen…

Ik zag trouwens dat je als student bij CampusShop bij het aanschaffen van een studenten laptop 10% korting krijgt. Dat is toch wel leuk! Want zeker als student kun je iedere euro wel goed gebruiken. Daarnaast zag ik dat ze een Snelle Studenten Service hebben met allemaal voordelen. Zo wordt bij een defect de volgende werkdag de laptop bij je thuis opgehaald en binnen 5 dagen gerepareerd. En mocht je laptop binnen 5 werkdagen niet gerepareerd zijn, dan ontvang je kosteloos een leenlaptop totdat de reparatie voltooid is.

Het is balen dat een studentenlaptop er voor mij helaas niet in zit. Maar als je nog student bent kun je bij CampusShop met fijne studentenkorting een laptop scoren. Voor elke opleiding vind je hier een geschikte laptop, ideaal!

Werk jij liever op een laptop, een vaste computer of op je tablet?

bedrijven benaderen voor samenwerking, blog overzicht, bekende bloggers nederland, blogger zoeken, ik zoek een blogger, product blogger, bloggers nl, huishoud bloggers, samenwerkingsovereenkomst influencer, influencer contract voorbeeld, influencers benaderen, samenwerking instagram, influencer overeenkomst, influencer worden, marketingfacts influencer marketing, influencers benaderen, samenwerken met influences, samenwerken met bloggers, Winactie

Delen:

7 Reacties

 1. Jessica
  19 juni 2019 / 12:42 PM

  Wat een geweldige werkplek heb je! Zo gezellig met dat behang en die spulletjes op je bureau!

 2. Sanne
  19 juni 2019 / 12:42 PM

  Wat mooi!! Ik ben helemaal verliefd op je werkkamer
  Ik had echt verwacht dat je meer apparaten gebruikte. Grappig om te lezen!

 3. Linda
  19 juni 2019 / 12:43 PM

  Wow, dit is zo instagrram waardig! Ik ben jaloers!!
  Ik ben toevallig zelf ook opzoek naar een laptop. Dus ik ga eens kijken op de site.

 4. 19 juni 2019 / 2:25 PM

  Mooie foto’s en je werkplekje vind ik heel leuk!

 5. 19 juni 2019 / 7:23 PM

  Wat slim, zo’n systeemcamera! Ik kan me voorstellen dat dat ideaal is om mee te werken. Zo’n camera neem je natuurlijk makkelijker mee dan een spiegelreflex. Ik vind je foto’s ook altijd prachtig overigens 🙂

 6. chucky1012
  19 juni 2019 / 10:13 PM

  Leuk en goed artikel met fijne tips.
  Prachtige werkplek.

 7. 20 juni 2019 / 10:29 AM

  Leuk om te lezen dat jij eerst met het schrijven aan de slag gaat. Ik kan op de een of andere manier juist geen artikel schrijven als ik niet eerst foto’s heb. Wat een snoezig behang heb je trouwens, lijkt me super leuk om om ook de rest van de kamer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.