Home » 10x Voordelen aan het thuis zitten tijdens het coronavirus

10x Voordelen aan het thuis zitten tijdens het coronavirus

Iedere dag schrik ik toch wel weer van de hoge cijfers. Er zijn wéér meer besmette mensen bij gekomen, er liggen wéér meer mensen in het ziekenhuis en er zijn ook wéér meer mensen overleden. Het lijkt me verschrikkelijk als een van mijn dierbaren in het ziekenhuis ligt en de artsen eigenlijk nog niet kunnen beloven dat diegene ook weer helemaal beter wordt. Dat moet een nachtmerrie zijn.

En toch zijn er nog best veel mensen die dit virus onderschatten. Misschien had het beter in combinatie met een heftige storm kunnen zijn, zodat mensen meer binnen bleven. Want doordat dit virus niet zichtbaar is, lijkt het misschien nog ver weg. Maar dat is het echt niet! Ik hoop dat iedereen dit gaat beseffen. En eigenlijk is het helemaal niet zo erg als het lijkt om nu meer thuis te zijn. Ik heb daarom 10 voorbeelden onder elkaar gezet, waarom we nu ook een beetje moeten genieten van deze bizarre tijd. Hier komen ze!

 1. Je hebt in eens veel meer tijd voor de liefde(s) van je leven. Lekker ontspannen wakker worden, ontbijten, lunchen en af en toe een fijne wandeling maken.
 2. Je kan de voorjaarsschoonmaak dit jaar extra goed toepassen. Ramen soppen, gordijnen in de was en alle kastjes eens goed onder handen te nemen.
 3. Ook grotere klusjes kunnen nu wat meer aangepakt worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je naar de bouwmarkt gaat.
 4. Er is meer tijd om eens dat boek te pakken of een fotoboek samen te stellen. Verplichte me-time momentjes.
 5. Het is voorjaar, dus kunnen we extra lekker genieten van de tuin of balkon.
 6. Het is niet meer zo nodig om je haar en make-up op en top aan te brengen. Je haar en gezicht krijgt hierdoor ook meer rust.
 7. Je gaat creatiever nadenken en er ontstaan meer ideeën en oplossingen.
 8. Er ontstaan in eens allemaal nieuwe dingen. Via Social Media kun je concerten van artiesten vanuit hun huis volgen, veel mensen delen ideetjes hoe je je dag door kunt komen als je de hele dag thuis zit, er worden meer kaartjes verstuurd en de zorgmedewerkers worden nu meer in het zonnetje gezet.
 9. We kunnen ons in eens meer verplaatsen in eenzame ouderen. Ouderen hebben vaker dat ze geen kant op kunnen of geen bezoek krijgen.
 10. Wat mij betreft de belangrijkste; de natuur komt echt tot rust.

Waar kom jij nu meer aan toe nu je wat meer thuis zit?

Delen:

7 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 10:24 PM

  Leuk lijstje! Ik moet wel op kantoor verschijnen dus voor mij veranderd er niet zo heel veel 🙂

 2. chucky1012
  28 maart 2020 / 1:55 AM

  Fijne lijst

 3. 28 maart 2020 / 9:34 AM

  Wat een mooi lijstje! En ik kan me er helemaal in vinden. Deze periode heeft ook echt wel positieve kanten. Bijvoorbeeld voor de natuur, maar ook voor hoe mensen met elkaar omgaan. En het heeft me meer tijd gegeven voor sommige fijne dingen waar ik nooit aan toekwam. Natuurlijk is de situatie rot, maar ook deze situatie is ergens goed voor <3

 4. 28 maart 2020 / 5:11 PM

  Mooi lijstje. Ik moet elke dag naar mijn werk dus er veranderd niet heel veel.

 5. 30 maart 2020 / 11:04 AM

  Zelf ben ik lekker bezig met onze moestuin plantjes en met het moestuinplan, daar gaat eigenlijk momenteel al mijn aandacht naar. Ik hoop zo dat het gaat lukken en dat over twee maanden het meeste al naar buiten kan!

 6. 30 maart 2020 / 11:38 AM

  Ik loop inderdaad al dagen zonder make-up rond, en ik moet zeggen dat het heerlijk is haha;-) Verder ben ik veel thuis aan het rommelen en volop aan het werk voor de blog natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.