Home » Mijn interieur To Do lijstje

Mijn interieur To Do lijstje

Bron

Het is altijd leuk om in en om het huis bezig te zijn en het zo gezellig mogelijk te maken. Dit is in ons huis al aardig gelukt, maar toch zijn er altijd wel dingen om te verbeteren. Zo wil ik de keuken nog wat meer opvrolijken, een kleurtje op de muur van de woonkamer aanbrengen en de hal helemaal aanpakken. Vooral deze laatste is een beetje een doorn in het oog. Het is ook gelijk de meest saaie ruimte van het huis en ook wel een hele kleine ruimte. Maar eigenlijk verdient de hal een kleine make-over en onze trap ook gelijk zo’n mooie traprenovatie! Het knapt gelijk op en aangezien wij nog wel heel wat jaartjes in dit huis blijven wonen, kunnen we het beter gelijk goed doen.

De hal

Het is jammer dat onze hal wat klein is. Het is te smal voor een kastje of een bankje. Dat vind ik er altijd erg leuk uitzien. Hierdoor wordt het eigenlijk al lastig om er een gezellige hal van te maken. Momenteel heb ik er twee spiegels hanger en een hangplantje. Ook hangt er een hanglamp die het nog iets gezelliger maakt, maar meer is het niet. Gelukkig zorgt het plantje voor wat kleur en ook is de lamp best wel mooi als hij aan staat. Al moet ik zeggen dat we deze lamp niet heel vaak aan hebben, haha!

Ik ben daarom erg opzoek naar leuke ideeën om er toch een leuke ruimte van te maken. Misschien een ander kleurtje op de (helft van de) muur of lambrisering tot aan boven. Ik zag al dat je dit ook wel zelf kon maken. Dus wie weet maak ik er toch een wat groter projectje van. Daarnaast wil ik ook nog wat met onze trap doen. Toen wij in het huis kwamen wonen zagen de trappen er niet uit. We hebben er toen voor gekozen om er snel wat over heen te laten liggen, zodat we onze voeten niet openhaalden aan de loszittende stukjes hout en spijkers. Dit is toen tapijt geworden. Op zich is dit lekker zacht aan je voeten en je glijdt ook niet uit, maar het kan natuurlijk wel mooier. Ik vind het zelf heel mooi als de treden van de trap een houtlook hebben. Er zijn verschillende kleuren en materialen hiervoor te verzinnen en deze zijn vaak ook helemaal niet zo glad als je verwacht. Ik heb hier al even naar gekeken en persoonlijk zou ik heel graag de kleur Davos Oak Nature willen. Dit past perfect bij onze vloer, waardoor het nog meer één geheel wordt. Daarnaast vind ik tapijt er best wel “vermoeiend” uitzien. Er zitten altijd wel wat stofjes op, dus blijf je bezig met stofzuigen. Blegh. Het ziet er zo veel mooier uit als je trap gerenoveerd is en er netjes uitziet. Ook denk ik dat het onze hal een stuk lichter maakt en luchtiger maakt. Veel mooier! En wil je het nog mooier maken, dan kan je zelfs lampjes onder de treden laten bevestigen. Hoe gaaf!

Bron / Bron

De keuken

De keuken zit aan de woonkamer vast. Dit vind ik erg mooi, omdat de ruimte in huis zo veel groter is. Toch is onze keuken na al die jaren dat we in het huis wonen nog niet helemaal af. Er moeten nog wat plankjes opgehangen worden en het mag wel wat opgefleurd worden. Op dit moment oogt onze keuken namelijk een beetje saai. De witte muur achter de kastjes zou ik een leuk kleurtje willen geven. Ik zit zelf te denken aan de kleur op de onderstaande (tweede) foto. In combinatie met wit en hout vind ik dit erg gezellig staan. Verder zou ik graag van die schattige kleine tegeltjes in de keuken willen hebben. Er zijn hierin zoveel soorten! Misschien dat ik wel voor witte tegeltjes zou gaan, alleen weet ik nog niet welke vorm ze gaan krijgen.

Bron / Bron

De woonkamer

Ook onze woonkamer is vrij basic. Het eetkamer-gedeelte is precies zoals ik wil, maar het woonkamer-gedeelte is toch nog een beetje saai. Nu moet ik ook zeggen dat we de fauteuil die er stond boven gezet hebben, omdat het plaats moest maken voor de box, maar daardoor ontstaat er wel een kaal gedeelte. En stiekem zou ik eigenlijk een nieuwe fauteuil willen, zoals bijvoorbeeld op onderstaande foto. Verder weet ik eigenlijk ook niet zo goed of ik de muren wit wil houden. Het is rustig, clean en met accessoires maak je het vaak wel gezelliger, maar toch mis ik iets. En tenslotte zou ik graag een grote plant, als op de tweede foto, in de woonkamer willen hebben. Dit ziet er zo tof uit!

Bron / Bron


Dit zijn mijn plannen voor de komende maanden. Zodra ik de plannen uitgevoerd heb, zal ik ook voor en na foto’s plaatsen.

Vind je het trouwens ook leuk om met interieur bezig te zijn? Neem dan een kijkje bij mijn andere artikelen over interieur.

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  26 maart 2020 / 4:26 AM

  Briljante ideeën!
  Ben dan ook zeer benieuwd naar het eindresultaat…..
  Wat betreft de trap ziet men steeds vaker een traprenovatie.

  Xoxo

 2. 26 maart 2020 / 6:35 AM

  Mooie ideeen en ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb ook nog genoeg te doen in ons interieur maar we zijn nog even bezig met de afwerking van de keuken en woonkamer. Daarna is het halletje aan de beurt.

 3. 26 maart 2020 / 8:44 AM

  Wat een leuke plannen allemaal! Het blijft leuk om met interieur bezig te zijn en je interieur steeds een beetje meer eigen te maken. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.
  Zelf hoop ik mijn woonkamermuur over een tijdje een nieuw kleurtje te geven en heb ik toevallig net online een nieuwe plant besteld. Ben benieuwd!

 4. 26 maart 2020 / 11:47 AM

  Ik zou in ons toekomstige huis zo graag een enorme grote ronde spiegel in de hal willen hebben. Lijkt me zo gaaf!

 5. 26 maart 2020 / 12:18 PM

  Ik ben heel blij dat we pasgeleden 1 van mijn mensen hebben kunnen maken en regelen. Tenminste Vriendjelief ik geef alleen aan. Ik vind die halve gekleurde muur geweldig!

 6. 26 maart 2020 / 12:26 PM

  Jaaaa, ik ben alvast benieuwd naar de resultaten van jouw projectjes! Wij hebben de renovatie van de trap en het trapgat ook hoop op onze to do list. Het behang ervoor heb ik sinds december vorig jaar al in huis, haha;-) er komt bomen behang op de muren bij de trap naar de eerste verdieping, alsof je door het bos naar boven loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.