Home » 5x Zo richt je een woonkamer in

5x Zo richt je een woonkamer in

Een huis moet een fijn thuis gevoel hebben. Het moet een gezellige sfeer hebben en het moet ervoor zorgen dat je ontspant. De ene vindt het al fijn als er wat meubels in staan en de ander vind het fijn om kaarsjes en sfeerlichten aan te hebben. Mocht jij tot de laatste groep horen en wil je ook graag dat je woonkamer zo sfeervol mogelijk ingericht is met warme kleuren, mooie meubels en nieuwe woontrends? Dan komen deze 5 tips vast van pas!

Kleurtrends

Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde kleuren. En dan niet alleen als het om kleding gaat, maar ook om de kleuren in je interieur. Houd je meer van warme kleuren? Of juist van pasteltinten? Of houd je het liever richtig met natuurtinten? Kies een paar kleuren uit die je vrolijk maken en richt je interieur hiermee in. Zo krijg je niet alleen een gezellig sfeertje, maar creëer je ook meer eenheid.

Met aandacht inrichten

Bekijk je interieur eens aandachtig en bedenk of je alle spullen die je er in hebt staan wel echt mooi vindt. Staat er een kaarsje op tafel dat bijna op is en dat er best wel rommelig uitziet? Gooi het dan gewoon weg. Heb je iets in de kast staan dat je toch niet helemaal mooi vindt? Verkoop het of maak er iemand anders blij mee. Dit geldt ook voor het aanschaffen dan dingen. Vind je het items dat je in de winkel ziet wel echt mooi of is het meer om je interieur meer op te vullen?

Hoekjes inrichten

Richt je woning per hoekje in. Begin bijvoorbeeld bij de eettafel. Staat hij op de goede plek? Wat staat erop? En kan ik het nog extra gezelliger maken met een paar mooie items? Een mooie bos bloemen kan wonderen doen. Maar ook een mooie koffietafelboek, een leuke theepot, mooie kaarsen of een leuk kussentje op de stoelen maken het al snel heel gezellig. Tip: Pak de camera erbij en kijk of ieder hoekje gezellig is. Dit werkt voor mij op één of andere manier altijd erg goed. De mooiste foto’s deel ik graag op mijn Instagram account.

Mooie vloerkleden, kussens, lampen en planten

Er zijn een paar dingen die je in je woonkamer moet hebben en dat zijn een vloerkleed, kussens, lampen en planten. Tenminste, dat vind ik. Een vloerkleed zorgt ervoor dat je duidelijk ziet wat je zithoek is. Het maakt het gezelliger, knusser en één geheel. Kussens maken de bank of stoelen een stuk gezelliger en zorgen er vaak voor dat je meer kleur in huis krijgt. Lampen maken sfeer en diepte in huis. Het liefst zou je in ieder hoekje van je kamer een lampen moeten hebben staan. En planten zorgen er natuurlijk gelijk voor dat je een huiselijk sfeertje en meer warmte krijgt. Ga voor een mooie grote plant als bijvoorbeeld een bananenplant of (mijn favoriet) de olifantsoor en vul het aan met wat kleine plantjes. Het wordt er echt gezellig door.

Een thuisgevoel creëren

Een gezellig interieur creëren is nog best een klus. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar er zijn niet voor niets enorm veel stylisten in te huren. En dan nog is het lastig om een thuisgevoel te creëren. Je woonkamer wordt vaak door deze professioneel prachtig ingericht, maar vaak wordt het persoonlijke sfeertje weggelaten. En zelfs als je je woning zelf in gaat richten is het moeilijk om je interieur persoonlijk te maken. Zie het daarom als lange termijn doel en sprokkel iedere keer iets leuk bij elkaar en zoek gewoon rustig naar de perfecte items. Het zou zonde zijn als je met een vaas thuis komt die je toch niet helemaal mooi vindt, toch?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.