Home » 5 Stylingtips voor een mooier interieur

5 Stylingtips voor een mooier interieur

Kies je favoriete kleuren

Van welke kleuren word jij blij? Ik word zelf heel blij van lichte kleuren, van geel, van groen en van roze. Ik heb deze kleuren daarom ook veel in mijn interieur zitten. Het zijn vrolijke kleuren en ze geven mij energie. Dit geldt bijvoorbeeld veel minder voor blauwe, grijs en rood. Deze kleuren wil ik niet in mijn interieur hebben en maken mij zelfs een beetje chagrijnig. Haha! Daarnaast krijg je door het kiezen van een paar kleuren gelijk een mooie eenheid in je interieur.

Wees kritisch

Bekijk je interieur eens aandachtig en bedenk of je alle spullen die je er in hebt staan wel echt mooi vindt. Staat er een kaarsje op tafel dat bijna op is en dat er best wel rommelig uitziet? Gooi het dan gewoon weg. Heb je iets in de kast staan dat je toch niet helemaal mooi vindt? Doe het dan even naar zolder. Heb je een leuke plant in huis staan, maar ben je niet zo weg van de pot waar hij in staat? Haal dan een nieuwe pot. Het zijn kleine dingetjes, maar ik weet zeker dat je daarna nog meer van je plant gaat houden.

Ga ieder hoekje in huis langs

Het is best lastig om een interieur helemaal naar je zin te maken. Werk daarom per hoekje. Begin bijvoorbeeld bij de eettafel. Staat hij op de goede plek? Wat staat erop? En kan ik het nog extra gezelliger maken met een paar mooie items? Een mooie bos bloemen kan wonderen doen. Maar ook een mooie koffietafelboek, een leuke theepot, mooie kaarsen of een leuk kussentje op de stoelen maken het al snel heel gezellig.

Bij ons is de keuken binnenkort aan de buurt. Hij is nog niet gezellig genoeg en ik zou nog graag leuke houten planken aan de muur willen hebben. Hier kan ik dan gelijk een paar leuke potjes en kookboeken op etaleren. Nog even een goed koffieapparaat en een water ontharder, zodat het water “wat zachter” wordt (ideaal voor de wasmachine, de waterkoker, het koffieapparaat en een kalkvrije badkamer) en ik ben helemaal tevreden!

Vloerkleed, kussens, lampen en planten

Er zijn een paar dingen die je in huis moet hebben en dat zijn een vloerkleed, kussens, lampen en planten. Tenminste, dat vind ik. Een vloerkleed zorgt ervoor dat je duidelijk ziet wat je zithoek is. Het maakt het gezelliger, knusser en één geheel. Kussens maken de bank of stoelen een stuk gezelliger en zorgen er vaak voor dat je meer kleur in huis krijgt. Lampen maken sfeer en diepte in huis. Het liefst zou je in ieder hoekje van je kamer een lampen moeten hebben staan. En planten zorgen er natuurlijk gelijk voor dat je een huiselijk sfeertje krijgt. Ga voor een mooie grote plant en vul het aan met wat kleine plantjes. Het wordt er echt gezellig door.

Extra tip: Besparen

Het is misschien in eerste instantie niet echt een hele leuke tip, maar door zuiniger te leven en op dingen te besparen, hou je uiteindelijk meer geld over om leuke spullen voor in huis te kopen. Er zijn verschillende, simpele manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van sluipverbruik (stekkers in het stopcontact laten, apparaten op stand-by hebben, etc), door minder lang te douchen, de kachel wat lager te zetten, LED verlichting gebruiken, energiezuinige apparaten te gebruiken en natuurlijk jaarlijks naar de energieleverancier te kijken. Kijk eens bij vergelijkingswebsites en bijvoorbeeld bij nuon aanbiedingen en je komt er gelijk achter of het voor jou een voordelige energiemaatschappij is. Als je zo’n overstap jaarlijks regelt én je let daarbij op je energieverbruik, dan weet je zeker dat je altijd de laagst mogelijke energierekening hebt. Ideaal!

Vul je interieur steeds een beetje aan

Een gezellig interieur heb je niet zo 1, 2, 3. Behalve als je natuurlijk een televisieprogramma inschakelt en enorm veel geld hebt. Maar dan nog is het vaak mooi, maar niet persoonlijk. Sprokkel daarom iedere keer weer wat nieuws bij elkaar en maak het steeds iets meer compleet in huis. Kun je nog geen perfecte vaas voor op de eettafel vinden? Zoek dan gewoon rustig verder. Het zou zonde zijn als je met een vaas thuis komt die je toch niet helemaal mooi vindt, toch?

interieur veranderen weinig geld, gratis woonkamer metamorfose, interieur stijlen, vt wonen, styling tips interieur, je huis leuk maken, hoe maak je sfeer in huis, interieur woonkamer, styling tips interieur, lege woonkamer, ideeën lege muur, interieur stijlen, styling woonkamer 2019, saaie muur woonkamer, statement aan de muur, eigen huis en tuin budget stijlen

Delen:

7 Reacties

 1. 15 april 2020 / 2:46 PM

  Oh door al deze leuke artikelen van je verlang ik steeds meer naar een eigen plek met mijn vriend. Gelukkig gaat deze droom als het goed is dit jaar werkelijkheid worden.

 2. 15 april 2020 / 3:04 PM

  Ik ga er meteen mee aan de slag! Vind het soms heel lastig om dingen weg te doen of weg te halen, terwijl ze soms niet meer top bij mijn interieur passen.

 3. chucky1012
  15 april 2020 / 4:07 PM

  Zeer goede en fijne tips

 4. 15 april 2020 / 7:45 PM

  Hele fijne tips om je interieur gezellig te maken. Altijd leuk om mee bezig te zijn vind ik.

 5. 16 april 2020 / 11:07 AM

  Ik ben dus ook heel kritisch! Grappig dat ik nu dit artikel lees ,want ik ben toevallig (serieus!) vanochtend dus kritisch langs een aantal dingen gelopen die ik niet helemaal geweldig vond; ik heb wat dingen in de keuken veranderd, een plantje verzorgd die er niet meer goed bijstond, geurstokjes die bijna op waren weg gegooid en nog wat dingen in de woonkamer veranderd;-)

 6. 16 april 2020 / 10:29 PM

  Wat maak je toch altijd prachtige foto’s ze zien er weer stuk voor stuk goed uit. Je geeft sowieso altijd hele fijne voorbeelden waar je enorm veel mensen mee kan inspireren, nog een fijne week verder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.