Home » Dit is mijn droomhuis

Dit is mijn droomhuis

Bron | Bron

Ik ben dol op ons huis. Het voelt echt als thuis en als ik hier voor de rest van mijn leven zou moeten blijven wonen, dan ben ik helemaal blij. Ook al is het “maar een rijtjeshuis”, je bent pas gelukkig als je je thuis voelt. Dus dan heb ik veel liever ons gezellig huisje dan een grote, kille villa met alles erop en eraan.

Maar toch vind ik het altijd erg leuk om op Funda te kijken. Er zijn zoveel verschillende huizen. Waar ik woon, in het noorden van Nederland, zijn de gemiddelde huizen bijvoorbeeld een stuk groter en goedkoper dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Daar heb je voor hetzelfde geld misschien net een bovenwoning. Maar dan heb je waarschijnlijk wel een leuk uitzicht op van die leuke gevelhuisjes én dan woon je in onze mooie hoofdstad. Al moet ik wel zeggen dat het mij lastig lijkt om daar een huis te kopen, omdat je vaak te maken hebt met een pand dat meerdere eigenaren heeft. Ik las dat er bedrijven zijn als bijvoorbeeld Amsterdam VVE beheer, die gespecialiseerd zijn in het beheren en onderhouden van woningen waarbij er meerdere eigenaren betrokken zijn. Denk bijvoorbeeld de administratie bijhouden en een onderhoudsplan opstellen om zo in eens een grote reparatie te kunnen bekostigen. Oftewel, ze bieden VVE totaal beheer aan. Handig! Helemaal als je je eerste huis gaat kopen.

VvE-beheer is er meestal op gericht om het beheer/onderhoud van meerdere koopwoningen (bijvoorbeeld flats met koopappartementen of meerdere woningen onder een beheerder) gecentraliseerd op te pakken. Een VvE-beheerder zal hiervoor bijvoorbeeld de administratie bijhouden en een onderhoudsplan opstellen om zo in eens een grote reparatie te kunnen bekostigen.

Voor nu zitten wij nog wel even goed op ons plek en blijf ik lekker dromen over al die mooie huizen en interieurs. En mocht de loterij een keer langskomen, dan is het altijd handig om alvast wat ideeetjes te hebben. Daarom heb ik alvast wat inspiratie onder elkaar gezet.

totaal beheer


Om het huis heen lopen

Het nadeel aan een rijtjeshuis is dat de buren aan je huis “vastzitten”. Dit betekent dat je niet om je huis heen kan lopen. Bij mijn ouders kan dit bijvoorbeeld wel en dat geeft mij echt een gevoel van vrijheid. Daarnaast kan je dan op verschillende plekken leuke zithoekjes maken. Gezellig!

Bron | Bron

Een oprit

Ons huis staat in een hofje. Heel gezellig en veilig voor kinderen en daarom is er vlakbij ons huis een grote parkeerplaats gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je nooit tegen je auto aan kijkt als je in huis zit en dat we nu uitzicht hebben op ons mooie voortuintje Maar het nadeel is dat je je auto niet bij je huis hebt staan. En soms is dat toch wel handig. Je hoeft minder te schouwen met boodschappen, als er sneeuw ligt hoeft je niet eerst een gladde tocht te maken om bij de auto te komen en je hebt minder kans op schade door andere automobilisten. Oh, en een grote garage is natuurlijk ook wel handig.

Totaal beheer

Grotere tuin

Wij mogen absoluut niet klagen. Voor een rijtjeshuis hebben wij namelijk best een grote tuin. We hebben veel ruimte en leuke zithoekjes. Maar als het nog iets grote was dan had ik ook een aantal mooie fruitbomen geplaatst. In een tuin van een rijtjeshuis moet je je namelijk toch altijd wat inhouden als het gaat om het planten van bomen.

Bron | Bron

Leef keuken

Zoals je in mijn artikel over onze keuken kon lezen hebben wij hem helemaal verbouwd toen wij in ons huis kwamen wonen. De keuken is bij de woonkamer aangetrokken, waardoor het nu een gezellig geheel is geworden. Dit ziet er heel mooi uit en er komt nu nog meer licht naar binnen. Maar als de keuken ietsjes groter was geweest had ik er nog een mooi kookeiland of een gezellig zithoekje in gemaakt, zodat het echt een leefkeuken zou worden.

Totaal beheer

Grote hal

Wij hebben in ons huis maar een kleine hal. Niet heel erg, want wat moet je nu met een grote hal. Je bent er bijna nooit en er hangen en staan toch alleen maar jassen en schoenen. Maar soms zie ik foto’s van hallen en dan word ik helemaal verliefd! Het is misschien een onnozele ruimte, maar toch zou ik het wel mooi vinden als je hal lekker ruim is.

Totaal beheer

totaal beheer


Wat zou jij nog aan je interieur willen veranderen?

totaal vve beheer rijswijk, vve beheer amsterdam, vve beheer utrecht, begeleidingskosten vve, de nieuwe wereld vve, vve beheerder amsterdam, vve belang, tvb dnw twinq nl

Delen:

3 Reacties

 1. chucky1012
  4 september 2019 / 11:37 AM

  Heel leuk om inspiratie op te doen door op funda of pinterest naar woningen te kijken en hoe ze ingericht zijn etc….

 2. 4 september 2019 / 12:50 PM

  Altijd leuk om bezig te zijn met je huis. Ik ben ook heel blij met ons huis en we gaan volgend jaar weer fijn aan de klus 🙂

 3. 5 september 2019 / 9:16 AM

  Pfff, haha, heb je even? Wij zijn druk met van alles en nog wat. Ik vind het net als jij ook heerlijk om in huis bezig te zijn. Ik ben ook altijd blij als ik in de avond weer thuiskom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.