Home » Mijn favorieten van vroeger

Mijn favorieten van vroeger

Het is zo leuk om herinneringen van vroeger op te halen en je te bedenken wat je vroeger zo leuk vond. Met een groep buurtkinderen bepaalde spelletjes spelen, de hele dag knutselwerkjes maken of de hele dag in de weer zijn met je favoriete Barbies. Vooral met mijn zusje haal ik graag herinneringen op en dan hebben we het vooral over televisieprogramma’s of computerspelletjes die we vroeger speelde en die we stiekem nog steeds erg graag willen spelen.

Het leek mij leuk om vandaag terug in de tijd te gaan en allerlei leuke vragen te beantwoorden als wat is je favoriete televisie serie, je favoriete snoepje en wat is je favoriete fashion items. Benieuwd naar de rest van de vragen en mijn antwoorden? Hier komen ze!

Favoriete oude kinderfilm van vroeger

Als kind keek ik vroeger heel graag films. Er waren toen nog videobanden en het leuke was dat je deze ook bij de Bibliotheek kon huren. In plaats van het kiezen van een boek ging ik daarom vaak naar het hoekje waar de videobanden stonden. Er was niet veel keus en de meeste kende je al, maar toch vond ik het altijd leuk om de film nog een keer te zien. Mijn favoriet waren toen Disneyfilms als de Lion King en Sneeuwwitje en de films van Pippi Langkous. Oh, en de Spice Girls Movie was natuurlijk ook helemaal geweldig.

Favoriete televisie serie van vroeger

Er waren voor mijn gevoel vroeger zo veel leuke televisie series. Ik moet er wel even over nadenken, maar de eerste die in mij op komt is “Lizzy Mcguire”. Dit kennen jullie vast wel. Hilary Duff speelt hierin de hoofdrol en de meeste stukjes in deze serie zijn erg herkenbaar en grappig. Maar ook series als “Oppassen” en “Kees & Co” keek ik heel erg graag.

Favoriete boek van vroeger

Hier kan ik kort over zijn, want dit is het boek “Mijn eerste grote leesboek” van Richard Scarry. Dit boek vond ik helemaal geweldig door de leuke afbeeldingen die er in stonden. Het waren allemaal dieren die van alles mee maakte. Voor mijn gevoel las mijn moeder er iedere avond uit voor en deden we ondertussen een spelletje waarbij we de dieren gingen zoeken of tellen. Zo leuk!

Favoriete fashion items van vroeger

Ook hier schiet er gelijk iets door mijn hoofd, namelijk de witte plateau gympen die ik heel erg lang gedragen heb. De trend was er in de periode van de Spice Girls, waar ik ontzetten fan van was. En nog steeds zou ik heel graag deze schoenen willen dragen. Helaas kon ik er geen afbeelding van op het internet vinden, maar als ze terug komen laat ik ze zeker aan jullie zien!

Favoriete snoep / snack van vroeger

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat er in de woonplaats waar ik opgegroeid ben een klein snoepwinkeltje was. Af en toe kregen mijn zusje en ik geld om daar snoepjes te kopen. Dit was niet alleen heel erg leuk maar ook heel leerzaam. De snoepkikkertjes waren namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld kauwgum. Ging je dus voor veel snoepjes of voor grote snoepjes? Toch kan ik mij herinneren dat ik vaak voor de gesuikerde banaantjes ging. Deze vond ik altijd erg lekker en ook nu eet ik ze af en toe nog heel graag.

Favoriete TV reclame van vroeger

Een reclame die ik nog steeds helemaal geweldig vind is de reclame die tegen kerst weer op de televisie verschijnt, namelijk die van Coca Cola. Je weet wel, die reclame waarin er een hele grote rode vrachtwagen in beeld komt met op de achterkant een afbeelding van de Kerstman. Zo geweldig blijft deze reclame! Je krijgt ook gelijk zin in de Kerst.

Favoriete muziek van vroeger

Viva Forever van de Spice Girls! Ik was helemaal verliefd op dit nummer en stiekem luister ik hem nog steeds wel eens.

Welke favorieten heb jij?

Delen:

1 Reactie

  1. 16 juli 2021 / 6:53 AM

    Leuk artikel! Pippi Langkous vond ik ook altijd heel leuk. En ik snoepte graag salmiak uit de potjes, moet ik nu trouwens niet meer aan denken haha. En een van mijn favoriete boeken was ‘de kinderen van Bolderburen’ van Astrid Lindgren. Ik heb het vorig jaar weer eens gelezen, zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.