Home » Leuke dingen om te doen met Pasen tijdens corona

Leuke dingen om te doen met Pasen tijdens corona

Pasen wordt dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Terwijl we vorig jaar waarschijnlijk bij familie op bezoek waren en genoten van een Paasontbijtje, Paasbrunch of een Paasborrel, zal het dit jaar wat kleinschaliger worden. Jammer, maar we gaan er gewoon een feestje van maken, toch! Daarom heb ik een aantal leuke dingen om te doen met Pasen onder elkaar gezet. Deze leuke dingen kun je met z’n tweetjes of met je gezin doen en zullen je Pasen toch nog heel gezellig maken. Hier komen mijn tips!

1. Een uitgebreide Paasbrunch bereiden

Bij Pasen denk je al gauw aan een gezellige Paasbrunch met je familie. Helaas zit dat er dit jaar niet in, maar toch is dat geen reden om het niet door te laten gaan. Haal alsnog lekkere dingen in huis en dek de tafel op z’n aller gezelligst. Warme broodjes, sapjes, eitjes, lekker beleg en maak het bijvoorbeeld af met feestelijke servertjes, chocolade paaseitjes, macarons en voorjaarsbloemetjes.

2. Eieren beschilderen en versieren

Eieren beschilderen en versieren is voor iedere leeftijd leuk om te doen. Je kan dit doen door middel van verf, maar je kan er ook op tekenen met stiften, het koken met speciale verf of het beplakken met neptatoeages. Vooral dit laatste ziet er heel tof uit!

3. Een eierspeurtocht maken

Ga net wat verder dan Paaseieren zoeken en maak er een hele speurtocht van. Dit is niet alleen enorm leuk om te bedenken, het is ook erg leuk om te zien hoe fanatiek er Paaseieren gezocht gaat worden.

4. Picknicken

Picknicken is altijd leuk. Helemaal als het zonnetje schijnt en je een leuk plekje in gedachten hebt. Ook nu we niet zo veel kanten op kunnen, is picknicken een perfect uitje om samen te gaan doen. Kies natuurlijk geen druk bezochte recreatie plek uit, maar ga voor een plekje aan het water, bij een rustige dierenweide of gewoon in de achtertuin. Kan je wel wat inspiratie gebruiken, lees dan nog even dit artikel: Gezellige lente picknick

5. Carrotcake maken

Een taart die onwijs lekker is en ook nog eens perfect bij de lente en pasen past is de Carrotcake. Vooral de witte crème is verrukkelijk! Daarnaast kan je hem ook extra gezellig decoreren met marsepein, paaseitjes en andere lekker Paassnoepjes.

Ben je niet zo van de worteltaart? Maak dan één van deze drie schattige recepten voor Pasen!

6. Een mand vol met lekkers geven

Een picknick is erg gezellig, maar eigenlijk is het ook wel heel erg leuk om een mandje te vullen met allerlei lekkers en deze aan je ouders of aan opa en oma te geven. Het is al jammer genoeg dat Pasen dit jaar anders dan anders is en op deze manier maak je er toch een feestje van!

7. Eitje tik wedstrijd

Eitje tikken is echt een ouderwetse traditie. Zo leuk! Er zijn mensen die er echt tactieken voor bedenken. Ze zeggen dat je het andere eitje met de onderkant van jouw eitje moet raken. Geen idee of het echt werkt, maar het is het proberen waard!

8. Andere leuke uitdagingen met eieren

Naast eitje tikken zijn er nog veel meer leuke spelletjes om te bedenken met eieren. Leg een ei op een lepel en leg een parcour af of ga jeu de boules spelen met eieren. Dit wordt lachen, want eieren zijn natuurlijk niet rond. Hihi!

Bron / Bron

Bekijk ook 14x Zoete recepten voor Pasen

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  10 april 2020 / 11:40 AM

  Dit zijn hele leuke en goede tips om met Pasen te gaan doen.
  De ei muffins zien er ook zo heerlijk uit

 2. 10 april 2020 / 2:49 PM

  Carrotcake maken, te lekker.. ik wil deze dit weekend misschien gaan maken
  maar ik wil ook nog naar de moestuin, de voor en achtertuin schoonmaken en dan nog heerlijk barbecueën met z’n tweeën.

 3. 11 april 2020 / 8:03 AM

  Wat een leuke ideetjes weer Iris! Ik heb me ook echt nog geen moment verveeld haha;-)

 4. 14 april 2020 / 11:57 AM

  oh die worteltjes zien er zo cute uit! Wat een leuke ideeën weer Iris, wij hadden helemaal geen eieren dit weekend.. balen! maar we hebben nog wel chocolade eieren gezocht XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.