Home » Hoe kan het dat doorzichtige telefoonhoesjes geel worden?

Hoe kan het dat doorzichtige telefoonhoesjes geel worden?

Een telefoonhoesje om je telefoon is eigenlijk onmisbaar. De schermen van mobiele telefoons worden steeds groter, omdat ze vaak volledige voorzien zijn van touch screen en dat maakt een mobiele telefoon alleen maar kwetsbaarder. Ik heb zelf de Samsung S20 FE en hier ben ik enorm blij mee. Wel zit er helaas al een barstje op één van de cameralenzen. Zo zonde! Ik was net te laat met het aanschaffen van een telefoonhoesje. Ik had de telefoon namelijk nog maar net en hoe voorzichtig ik ook deed, toch is het dunne glas iets gebroken.

Momenteel heb ik een transparant telefoonhoesje om mijn Samsung telefoon zitten. Hierdoor blijf je de telefoon goed zien en zie je ook duidelijk wanneer het telefoonhoesjes vuil is. Echter is wel het nadeel dat doorzichtige telefoonhoesjes op een gegeven moment geel worden. Kennen jullie dat?

Voorheen verving ik het hoesje voor een nieuwe, omdat ik het er vies en niet mooi uit vond zien. Maar wist je dat je transparante hoesjes die geel geworden zijn ook weer schoon kan krijgen? Met de volgende 3 manieren gaat dit vast lukken!

Hoe kan het dat doorzichtige telefoonhoesjes geel worden?

Je denkt misschien dat de gele kleur van je telefoonhoesje ontstaat doordat het hoesje vuil geworden is. Toch is dit niet altijd de reden. Het telefoonhoesjes is namelijk gemaakt van polymeer. Dit is een flexibel soort kunststof dat verkleurd naarmate het verouderd. Daarnaast kan het extra snel verkleuren wanneer het in contact is met UV-straling van de zon. Dus hoe meer je je hoesje blootstelt aan de zon, hoe sneller hij kan verkleuren.

Hoe maak je gele transparante hoesjes weer schoon?

Om je transparante telefoonhoesje weer schoon te krijgen kun je hem eerst schoon proberen te maken met wat warm water en afwasmiddel. Met een tandenborstel of een schuursponsje kom je ook gemakkelijk in hoekjes. Droog het hoesje vervolgens af met een zachte doek en laat hem minimaal een uurtje nog even liggen voordat je hem weer om je telefoon doet.

Mocht het niet lukken om het hoesje schoon te krijgen met afwasmiddel, dan kun je ook wat soda toevoegen aan het water. Soda heeft een licht scrubbende werking, waardoor de gele vlekken wellicht toch verdwijnen. Deze manier van schoonmaken kun je trouwens een paar keer achter elkaar herhalen.

Is je telefoonhoesjes nog steeds geel? Gebruik dan wat alcohol. Alcohol heeft een reinigende werking. Het beste kun je hiervoor ontsmettingsalcohol gebruiken. Spray wat op het hoesje, laat het inwerken en wrijf het hoesje vervolgens schoon met een zachte doek. Laat het hoesje nog minimaal een uurtje liggen, voordat je het weer om je telefoon aanbrengt.

Wanneer dit allemaal niet werkt, dan moet je helaas toch een nieuw hoesje kopen. Maar gelukkig zijn er enorm veel leuke hoesjes te vinden, waaronder doorzichtige hoesjes met hele mooie bedrukkingen. Denk bijvoorbeeld aan bloemenprints, line arts of doorzichtige hoesjes met een kleurtje, waardoor je telefoon gelijk een hele andere uitstraling krijgt. En eigenlijk vind ik het toch best wel leuk om weer een nieuwe Samsung S20 FE hoesje te kopen.

Wist jij dat je verkleurde telefoonhoesjes schoon kon maken?

Delen:

3 Reacties

 1. Darina
  10 september 2021 / 6:56 AM

  Goede tip. Ik heb geen doorzichtige hoesjes maar een booktype hoesje waar ik ook mijn pasjes in kwijt kan.

 2. chucky1012
  10 september 2021 / 10:05 AM

  Werkt groene zeep of ossegalzeep niet.

  Xoxo

 3. Giovanna Jansen
  15 september 2021 / 8:47 PM

  Dat wist ik inderdaad niet over doorzichtige telefoonhoesjes. Ik heb een doorzichtig hoesje die grijs/zwart is, maar evengoed zie ik wel dat het wat gelig geworden is helaas. Ik ga je schoonmaaktips eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.