Home » 14x Mijn favoriete Netflix series allertijden

14x Mijn favoriete Netflix series allertijden

Persoonlijk ben ik best wel vaak op het internet. Ik gebruik het voor mijn laptop en computer om aan mijn blog te werken, om mijn mails bij te houden, om social media te gebruiken en natuurlijk ook om inspiratie op te doen. En ondertussen geniet ik van mijn kopje thee en luister ik muziek via Youtube. Daarnaast kijk ik ook heel graag Netflix en kijk ik wel eens televisieprogramma’s terug. Maar ik ben niet de enige, want ook mijn man is vaak op zijn computer te werken of Netflix te kijken. Kortom, wij maken best veel gebruik van internet.

Ik vind het erg belangrijk dat ons internet altijd goed werkt en dat we allebei tegelijk van internet gebruik kunnen maken, zonder dat het traag wordt. Tegenwoordig kijken wij bijna geen “normale televisie programma’s meer. Vooral tijdens de zomermaanden is dit echt héél weinig. Maar Netflix blijkt op één of andere manier altijd leuk! We zitten er dan ook steeds vaker aan te denken om ons abonnement aan te passen naar bijvoorbeeld een internet only abonnement. Hebben jullie dat ook? Volgens mij zijn wij namelijk helemaal niet de enigen die overwegen om over te stappen op internet only. Het is een stuk goedkoper dan een compleet abonnement en het blijkt ook veel sneller te wezen.

Maar goed, wij kijken dus nog steeds graag Netflix en daarom leek het mij leuk om een lijstje te maken met mijn favoriete Netflix series allertijden. Er zitten dus wat “oude” series tussen, die je waarschijnlijk wel kent. Maar wie weet zitten er toch nog een paar series tussen die je nog niet gezien hebt. Hier komen ze!

La Casa de Papel

La Casa de Papel gaat over een overval door acht dieven op de Koninklijke Munt van Spanje. Ze sluiten zichzelf op en gijzelen de mensen die op dat moment in de Koninklijke Munt aanwezig waren. Ondertussen is er een crimineel meesterbrein, oftewel de Professor, die de politie manipuleert en misleidt om zijn plan uit te voeren. Het is een spannende serie, waarbij je een band krijgt met de hoofdrolspelers.

Suits

Mijn man was de eerste van ons tweeën die de serie Suits begon te kijken. Ik dacht dat het een echte mannen-serie zou zijn en dat het niets voor mij zou zijn, maar toch bleef ik kijken. Suits gaat over een advocatenkantoor met enorm goede advocaten. Tot er op een dag een vroegtijdige schoolverlater als advocaat-stagiaire aan de slag gaat. Het is een heerlijke serie/soap die je heel ontspannen weg kan kijken.

Breaking bad

Wie kent deze serie niet! Breaking Bad vond ik zo geweldig! De serie gaat over een terminaal zieke scheikundeleraar die samen met een oud-leerling crystal meth gaat maken. Het geld dat hij hieraan verdiend wil hij aan zijn gezin geven, wanneer hij zal overlijden aan zijn ziekte. Echter wordt de productie en de verkoop steeds groter, waardoor het steeds spannender wordt of Heisenberg niet ontmaskerd wordt!

Stranger things

Je moet ervan houden. Normaal gesproken hou ik helemaal niet van science fiction, maar toch heeft Stranger Things ervoor gezorgd dat ik bleef kijken. Het gaat over een groep kinderen die ontdekken dat er in hun stadje mysterieuze dingen gebeuren. Daarnaast is er ineens een vreemd meisje in het stadje te vinden.

Virgin River

Nog een serie die heerlijk weg te kijken is. Virgin River gaat over een verpleegster uit LA die een nieuwe start wil maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië. Ik moest er even in komen, maar daarna kun je niet meer stoppen. Het is heerlijk om te kijken, omdat het ook wat weg heeft van een soap.

Undercover

Een Nederlandse/Belgische serie. Undercover is een spannende serie over twee undercoveragenten die infiltreren in de organisatie van een drugsbaron. Worden ze ontmaskerd of weten ze de drugsbaron te slim af te zijn?

The Sinner

In een klein plaatsje in New York zoekt een detective naar antwoorden op misdaden. De serie bestaat uit drie seizoenen. Alle drie de seizoenen hebben verschillende verhaallijnen, waardoor het aparte series lijken. En toch zijn ze alle drie even spannend. Mijn favorieten waren seizoen 1 en 2.

Kalifat

Oh, deze serie is ook zó spannend! De serie gaat over een dreigende aanslag door IS in Zweden. De vrouw van één van de aanslagplegers deelt informatie met een agente uit Zweden in ruil voor haar vrijheid. Bijna iedere minuut bleef deze serie spannend!

Homeland

Homeland is ook een hele bekende serie die iedereen gezien moet hebben. CIA-analiste Carrie Mathison worstelt met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen terwijl ze ondertussen tegen terrorisme strijd. Ze neemt haar vak enorm serieus, waardoor ze vaak in de meest heftige situaties terecht komt.

Queen of the South

Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Al snel komt ze zo in het drugskartel verstrengelt te zitten, waardoor ze haar eigen touwtjes in handen gaat nemen. Het is een hele krachtige serie, waarin vrouwen echt de hoofdrol hebben.

Emily in Paris

Marketing directeur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren. Ik was gelijk dol op deze serie en stiekem kan ik niet wachten tot seizoen 2 op Netflix komt.

Een tijdje geleden heb ik trouwens een artikel geschreven over alle hotspots uit de serie. Mocht je die gemist hebben, lees hem hier dan even terug: Dit zijn alle hotspots uit Emily in Paris.

Vis a Vis

Een jonge vrouw belandt in de gevangenis nadat ze voor haar vriend geld heeft verduisterd. De groep gevangenen waarmee ze in de gevangenis zit zijn alles behalve mild. Ze probeert te overleven en veranderd langzaam in een net zo’n wrede vrouw. De spelers die in de serie zitten zijn stuk voor stuk interessant. Er gebeurd van alles en het blijft spannend. Ik kon dan ook vaak genoeg niet stoppen met kijken.

The Bodyguard

Een oorlogsveteraan wordt de bodyguard van de minister van Binnenlandse zaken. En dat terwijl de minister net in het middelpunt van de belangstelling staat, omdat zij na de verijdelde aanslag wetgeving wil invoeren die de bevoegdheden van de politie en veiligheidsdiensten drastisch verruimt. Dit zorgt voor hele spannende momenten.

Prison Break

De laatste serie van mijn lijstje met favoriete Netflix series allertijden is Prison Break. Ook bij deze serie is de kans groot dat je hem al kent. Zo niet, dan moet je hem gaan zien. De serie gaat over twee broers, waarvan één onterecht wordt veroordeeld voor moord. De andere broer is een ingenieur en wil zijn broer uit de gevangenis bevrijden. Het is een super spannende serie die je helemaal meesleept.

Internet only

Ik ben heel erg benieuwd of jullie ook een internet only abonnement hebben of dat jullie nog veel gebruik maken van televisie. Momenteel gaat mijn voorkeur namelijk steeds meer naar een internet only pakket. Daarbij kun je vaak kiezen uit verschillende internet only pakketten, namelijk een internet only basis pakket. Dit pakket is een prima pakket als je alleen of met z’n tweeën gebruik maakt van internet. En er is nog een internet only fast pakket. Dit pakket spreekt mij heel erg aan, omdat het geschikt is voor grotere gezinnen en als je vaker met meerdere personen tegelijk online bent. Daarnaast is dit pakket ook aan te raden als je het internet voor professioneel gebruik is of als je intensief online aan het gamen bent. Nu is dit laatste niet van toepassing, maar vind ik het toch wel ideaal als mijn man Netflix kan kijken, ik met mijn blog bezig kan en ik ondertussen ook nog van muziek kan genieten, zonder dat we te veel vragen van ons internet. Want het komt vaak genoeg voor dat ik net wat te veel tabbladen open heb staan en het internet trager wordt of dat een serie op Netflix toch even moet laden. En dat is natuurlijk niet ideaal.

Welke Netflix-serie vind jij een echte aanrader?

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  1 september 2021 / 11:24 PM

  Heb geen Netflix want kijk geen films.
  Goed idee.
  Ik zal even opzoek gaan naar zo een abonnement….

  Xoxo

 2. Darina
  2 september 2021 / 7:02 AM

  Ik kijk ook best veel Netflix en dan vooral Scandinavische series en Franse series. Momenteel kijk ik Downton Abbey.

 3. bychristiana
  2 september 2021 / 10:33 AM

  Jaaaaa, prisonbreak, I LOVE it! En heel toevallig ben ik vorige week weer opnieuw begonnen;-) Verder is mijn all time favoriet toch wel Outlander. Heerlijke serie, en sommige seizoenen heb ik dan ook meerdere keren gekeken. Bodyguard vond ik trouwens ook heel spannend, verrassende wending zit hier natuurlijk ook in.

 4. Romy
  3 september 2021 / 7:16 AM

  Leuk leuk! Ik kijk eigenlijk heel weinig Netflix, maar Undercover wil ik wel onwijs graag nog eens kijken. Verder vind ik Sex Education, Atypical en Orange is the new black erg leuk 🙂

 5. Heidi
  4 oktober 2021 / 4:11 PM

  Ik ga zeker eens kijken naar STRANGER THINGS.
  Die andere series spreken met niet echt aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.