Home » Zo breng je castor olie op de correcte manier aan op je wimpers

Zo breng je castor olie op de correcte manier aan op je wimpers

castor olie voor je wimpers

Castorolie is een eeuwenoud middel dat voor vele doeleinden wordt gebruikt. Sommige mensen gebruiken het als een natuurlijk laxeermiddel, terwijl anderen vinden dat het helpt om de huid te kalmeren. Er zijn een aantal manieren om castorolie te gebruiken, en dit artikel zal er een aantal verkennen. Als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren of enkele huidproblemen op te lossen, dan is castorolie misschien het proberen waard.

Castor olie voor wimpers

Castorolie wordt al eeuwenlang gebruikt om het uiterlijk en de groei van wimpers te verbeteren. Deze natuurlijke olie wordt gemaakt van de zaden van de ricinusplant en is rijk aan vetzuren, antioxidanten en eiwitten. Ze kan gebruikt worden om de wimpers te versterken, te verlengen, te verdikken, donkerder te maken en meer volume te geven. Omdat het een natuurlijk product is met minder bijwerkingen dan veel synthetische alternatieven, is ricinusolie steeds populairder geworden bij mensen die hun wimpers willen verbeteren. De olie dringt diep door in de wortels van je wimpers en levert voedingsstoffen die ze helpen gezonder en sterker te groeien.

Bij regelmatige toepassing na verloop van tijd helpt castorolie de gezondheid van je wimpers te herstellen en stimuleert nieuwe groei. Je kunt castorolie los kopen of op zoek gaan naar een biologische of natuurlijke mascara die pure castorolie als een van de ingrediënten bevat. Voor een optimaal resultaat van dit product moet je het tweemaal daags gebruiken: eenmaal ’s morgens voordat je make-up aanbrengt, en dan nog een keer ’s avonds voordat je naar bed gaat. Bij juist gebruik kan castor olie binnen enkele weken merkbare resultaten opleveren – vollere, dikkere wimpers! Het staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het zeer geschikt is voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis als het plaatselijk wordt toegepast, en ook voor het verhogen van de haargroei bij oraal gebruik (in kleine doses). 

Castor olie op juiste manier aanbrengen

Castor olie is lang aangeprezen als een wondermiddel voor wimpers, met beloftes van dikkere en langere wimpers met slechts een paar druppels. Het aanbrengen van castorolie is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Hier lees je hoe je het op de juiste manier gebruikt voor alle voordelen. Kies eerst je applicatiemethode. Je kunt een q-tip in de olie dopen of wat op de rug van je hand gieten voordat je het met je vingers rechtstreeks op de wortels van je wimpers aanbrengt. Probeer zo mogelijk niets van de olie in je ogen te krijgen, omdat dit door de dikke textuur een branderig of prikkend gevoel kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt; net genoeg om elke wimper lichtjes te bedekken is voldoende. 

Nu je de olie hebt aangebracht, kun je hem de hele nacht laten zitten of na ongeveer 15 minuten uitwassen als je weinig tijd hebt. Hoe dan ook, het is het beste als je het minstens twee maanden lang elke avond opnieuw aanbrengt voordat je de resultaten beoordeelt. Als het eenmaal consequent is aangebracht, hebben mensen gemeld dat ze een verbetering merken, zoals meer volume en lengte na een week tot drie maanden regelmatig gebruik. Voor wie zijn wenkbrauwen wil behandelen werkt dit ook – hetzelfde proces, maar zorg ervoor dat je niet te veel product gebruikt, zodat ze na verloop van tijd niet verzwaard of vettig worden.  

Hoewel castorolie een geweldig natuurlijk middel is voor wimpers, is het belangrijk om voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik ervan. Zorg ervoor dat je onderzoek doet en overleg met een arts voordat je deze methode uitprobeert, voor het geval er mogelijke bijwerkingen zijn. Heb jij ooit castorolie gebruikt voor je wimpers? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Wil je dat je wimpers er op hun best uitzien? Dan komt de beste mascara zeker van pas.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.