Home » Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s

De leukste Social Media App vind ik momenteel Instagram. Ik vind het super leuk om regelmatig foto´s op mijn account te plaatsen en ze te delen. Het is niet alleen heel leuk om te laten zien wat je zoal aan het doen bent en wat je leuk vind, maar het is ook nog eens een handige app om een persoonlijk digitaal fotoboekje in bij te houden.

In middels zijn er enorm veel Apps waarmee je je foto kunt bewerken. Ik heb er al een aantal geprobeerd en sommige zijn nog op mijn telefoon te vinden, maar op één of andere manier blijft Instagram mijn favoriet. Het werkt snel en je kunt er nog best veel mee. Daarom leek het mij leuk om een paar voorbeeldjes te laten zien.

HEMA 4 uurtje

Deze foto maakte ik vorige week toen ik bij de HEMA een 4 uurtje nam. De oorspronkelijke foto zag er zo uit.

sMeestal pas ik als eerste de helderheid van de foto aan. Ik vind het zelf namelijk altijd wel heel mooi om wat lichtere foto’s te hebben. Het ziet er zonniger uit en de kleuren worden minder hard.

Vervolgens heb ik het contrast van de foto een beetje sterker gemaakt. Hiermee komen de kleuren weer wat meer naar voren en lijkt je foto wat scherper.

Om de kleuren nog net wat mooier te maken past ik de verzadiging ook nog een klein beetje aan. Met deze functie zorg je ervoor dat nog net wat meer diepgang in de kleuren zit.

En tenslotte gebruik ik vaak nog een filter. Bij deze foto heb ik de filter “Valencia” gebruikt. Dit is ook meteen een filter die ik vaak gebruik.

En dan ziet de foto er uiteindelijk zo uit. De kleuren zijn net wat mooier en de foto is wat lichter, waardoor de gebakjes er ook net wat lekkerder uitzien.

Zonnebril

Nog eentje? Deze foto hoeft wat minder bewerkt te worden, maar heb ik vooral gedraaid. De originele foto ziet er zo uit:

Doordat ik de zonnebril met één hand vast hield, hing de zonnebril een beetje omlaag. Ik vond zelf deze hoek niet zo mooi, daarom heb ik de foto wat gedraaid.

Vervolgens ben ik de foto weer wat lichter gaan maken…

Om de kleuren weer een beetje naar boven te halen heb ik de contract functie weer gebruikt. Hierdoor kwam de zonnebril weer wat beter naar voren.

Ook de verzadiging heb ik iets omhoog gezet. Op één of andere manier vind ik deze functie net wat extra’s geven ook al zie je het verschil soms helemaal niet echt.

sEn als laatste heb ik er nog een filter over heen gehaald. Dit keer koos ik voor de filter “Perpetua”. Dit is niet echt een filter die ik vaak gebruik, maar deze filter zorgde ervoor dat de kleur van de lucht heel mooi werd.

En ta-da, dit is het geworden. Zoals ik al zei is de foto zelf niet zo veel veranderd, maar door hem te draaien vind ik hem wel veel mooier geworden.

Gebruik jij wel eens Instagram om je foto’s te bewerken?

Delen:

27 Reacties

 1. 22 april 2015 / 10:34 AM

  Wauw, dat verschil! Ik edit mijn foto’s ook altijd via Instagram en dan gooi ik er via VSCO een filter over!

 2. 22 april 2015 / 12:16 PM

  Heel leuk om te zien! Op deze manier doe ik het ook vaak!

 3. 22 april 2015 / 12:20 PM

  wat mooi zeg! ik doe dat eigenlijk nooit en gooi ze er vaak direct op! toch maar eens in gaan verdiepen!

 4. 22 april 2015 / 12:28 PM

  Ik gebruik altijd verschillende apps om mijn IG foto’s te bewerken!

 5. 22 april 2015 / 12:38 PM

  Leuk artikel! Die foto met je zonnebril vind ik heel tof!

 6. 22 april 2015 / 1:29 PM

  Ik gebruik normaal altijd verschillende apps maar zo via instagram heb ik het nog nooit gedaan. Ga ik eens proberen, thanks!

 7. 22 april 2015 / 1:34 PM

  Wat interessant om te zien! Ik vind het ook altijd leuk om mijn foto’s via Instagram te bewerken.

 8. 22 april 2015 / 2:56 PM

  Wat leuk om te zien en te lezen! xx

 9. 22 april 2015 / 2:57 PM

  Ik dacht eerst ‘huh? Instagram?’, maar het blijkt dus dat ik de nieuwe update nog niet had. De update werkt veel fijner nu!

 10. 22 april 2015 / 5:31 PM

  Wat leuk om te zien hoe jij je Instagram foto’s bewerkt! Valencia is ook mijn favo filter <3

 11. 22 april 2015 / 5:37 PM

  Wat leuk om te zien! Eigenlijk helemaal niet zo lastig dus 🙂

 12. 22 april 2015 / 7:32 PM

  Heel leuk om te zien hoe je je foto’s bewerkt!

 13. 22 april 2015 / 7:47 PM

  Ik bewerk mijn foto’s meestal via afterlight, wel op de zelfde manier met helderheid en contrast enzo! Ik ga deze manier via instagram zeker een keer proberen

 14. 22 april 2015 / 8:07 PM

  Ik ben zelf ook gek op lichte foto’s! Tot een tijdje terug deed ik enkel een filter over mijn foto’s. Maar sinds ik blog, gebruik ik de app Snapseed vooral voor het eventueel bewerken van foto’s. Instagram gebruik ik eigenlijk niet meer voor het bewerken. Ik ben het wel met je eens dat dit de meest leuke social media van dit moment is! 🙂

 15. 22 april 2015 / 9:00 PM

  leuke tips 🙂
  Zelf gebruik ik het meest een app, en soms instagram zelf!
  X

 16. 23 april 2015 / 4:24 PM

  Ik bewerk ook vaak mijn foto’s met instagram, erg makkelijk en hele mooie resultaten 🙂

 17. 23 april 2015 / 8:34 PM

  Leuk om te zien hoe jij je foto’s bewerkt. Jij hebt ook echt een eigen stijl als het om foto’s gaat, dus leuk om te zien hoe je dat doet 🙂

 18. 24 april 2015 / 12:31 PM

  Ik bewerk mijn foto’s, net als jij, het liefst in Indtagram zelf. En na de update is het alleen maar fijner geworden om te spelen met de instellingen. De kant en klare filters gebruik ik al een poos niet meer 🙂

 19. 29 april 2015 / 12:57 PM

  Leuk artikel! Ik gebruik ongeveer dezelfde functies maar in plaats van een extra filter op het einde, gebruik ik alleen de warmte-functie voor een zachter resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.