Home » 10 handige basis tips voor productfotografie

10 handige basis tips voor productfotografie

 

Ben jij een blogger of ben je dol op fotograferen, maar weet je niet zo goed hoe je productfotografie aan moet pakken? Misschien kan ik je helpen! Ik heb namelijk 10 tips onder elkaar gezet, die je kunnen helpen bij het creëren van perfecte foto’s. Benieuwd? Hier komen de tips!

Tip 1

Maak je foto met zo veel mogelijk licht. Nu hoeft je hiervoor niet perse de duurste verlichtingsapparaten aan te schaffen, want de zon is vaak goed genoeg. Mocht je toch te weinig licht hebben en maak je je foto’s terwijl er een lamp aanstaat, pas de foto dan iets aan. Vaak zorgt licht van een lamp ervoor dat je foto oranje of blauw wordt.

Tip 2

Ontdek welke functies je camera heeft. Het is zo ideaal als je camera een perfecte foto maakt die je (bijna) niet hoeft te bewerken. Leer je camera daarom eerst kennen. Dit scheelt tijd en je zult erg blij zijn met je foto’s

Tip 3

Zorg ervoor dat je batterij altijd vol is en je geheugenkaart altijd leeg is.

Tip 4

Gebruik een mooie witte achtergrond. Dit zorgt ervoor dat je foto rustig en clean oogt. Hiervoor kun je een witte muur, een witte tafel of een wit papier gebruiken. Zijn je foto’s nog niet wit genoeg? Pas de witbalans dan aan op je camera of bewerk je foto’s in een fotobewerkingsprogramma.

Tip 5

Om je witte foto niet saai te laten lijken kun je er een aantal producten aan toevoegen. Ik gebruik zelf vaak tijdschriften en make-up producten. Het ziet er kleurrijk uit zonder dat het je foto heel druk maakt. Vooral parfumflesjes en lipsticks zijn hiervoor erg leuk.

Tip 6

Maak je een random foto, zorg er dan voor dat je niet te veel rommel laat zien. Maak bijvoorbeeld geen selfie, terwijl je op de achtergrond ziet dat je bed nog niet opgemaakt is of dat je bureau vol licht met schoolspullen. Hoe minder je op de foto zet, hoe rustiger hij wordt en hoe prettiger het is om er naar te kijken.

Tip 7

Het komt zelden voor dat je foto in één keer perfect is. Maak er daarom meerdere vanaf verschillende hoeken. Ik vind het zelf altijd wel erg mooi om van bovenaf een foto te maken. Zo zie je het product goed en is tip 3 ook heel erg bruikbaar.

Tip 8

Wil je je foto’s bewerken, maar heb je geen programma’s als Photoshop? Geen probleem! Er zijn namelijk enorm veel fotobewerkingsprogramma’s die gratis zijn. Enkele voorbeeld zijn: Pixlr en MonkeyPic. Maar Window’s zelf heeft ook een programma die je gratis kunt downloaden. Heb je een foto met je telefoon gemaakt, gebruik dan een App waarmee je je foto kunt bewerken. Er zijn er enorm veel en de meeste zijn ook nog eens gratis.

Tip 9

Om een speciaal effect of achtergrond op je foto’s te krijgen kun je ook verschillende dingen gebruiken. Denk hierbij aan leuke dekentjes, behang, kaarslicht, glitters of kerstlichtjes.

Tip 10

Wil je een leuke sfeer in je foto’s creëren? Gebruik dan dingen die bij het seizoen passen. Tijdens de lente is het leuk om bloemen te gebruiken, in de zomer is het leuk om strandzand te gebruiken of een zonnebril als detail op je foto te zetten. In de herfst zijn bladeren, takjes en kastanjes heel leuk en in de winter zijn takken met van die puntige bladeren of takjes met rode besjes weer heel leuk.

 

Tips voor productfotografie

Delen:

26 Reacties

 1. 21 april 2015 / 4:43 AM

  Fijne en zeer handige tips voor het maken betrefdt foto’s voor een blog!
  Dank je en ik zal ermee aan de slag gaan.

  Xoxo

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   21 april 2015 / 5:15 AM

   Ah lief! Dankjewel! Hoewel ik zelf ook nog steeds iedere keer aan het zoeken ben naar de perfecte foto. 🙂

 2. 21 april 2015 / 4:57 AM

  Jouw tips zijn magisch en altijd welkom! Prachtige plaatjes weet je altijd te schieten. Ik ben ook continu aan het spelen met de aankleding van foto’s en de instellingen van mijn spiegelrefeflex. Oefening baart kunst toch 😉

 3. 21 april 2015 / 5:06 AM

  Dit zijn altijd handige tips! Ik ben mijn camera en alle andere mogelijkheden nog volop aan het ontdekken! 🙂

 4. 21 april 2015 / 5:36 AM

  Wat een handige tips, zeg! Altijd welkom..;) Liefs, Jis

 5. 21 april 2015 / 5:40 AM

  Wat geef je weer fijne en goede tips! Vooral lekker spelen met de camera instellingen is belangrijk! In decoratie ben ik iets minder creatief, dat moet ik echt beter gaan toepassen!

 6. 21 april 2015 / 6:31 AM

  Mooie en handige tips! Ik zou nog meer over mijn camera kunnen leren, dus daar valt nog veel winst voor mij te behalen :).

 7. 21 april 2015 / 6:48 AM

  Er zitten wel wat leuke tips tussen die ik eens zal gaan toepassen.

  Liefs Agneta

 8. 21 april 2015 / 7:44 AM

  Wat een handige tips! Hier zullen veel meiden wat aan hebben 🙂

 9. 21 april 2015 / 8:15 AM

  Super lief dat je deze tips deelt. De meeste voeg ikzelf ook toe. Goed licht, camera en een goede lens zijn voor mij onmisbaar.

 10. 21 april 2015 / 8:48 AM

  Kijk dit zijn nog eens handige tips dankjewel 🙂 Ben zelf een beetje aan het spelen met fotograferen, maar vind het stiekem best wel moeilijk x

 11. 21 april 2015 / 9:29 AM

  Hele fijne tips! Ik vind dat je foto-stijl (als dat bestaat) erg mooi is!

 12. 21 april 2015 / 10:21 AM

  Hele handige tips, ik vind je foto’s altijd super!

 13. 21 april 2015 / 10:22 AM

  Wat een belangrijke en goede tips weer! Hier kan ik wat mee, bedankt!

 14. 21 april 2015 / 11:13 AM

  Hele goede tips, maar ik blijf het super moeilijk vinden!Ooit kom ik er wel haha

 15. 21 april 2015 / 12:43 PM

  Leuke & handige tips waar veel mensen zeker wat aan hebben! Ik ga binnenkort op pad voor een nieuw fototoestel wat denk ik al heel veel gaat schelen in de kwaliteit van mijn foto’s!

 16. 21 april 2015 / 2:58 PM

  Hele fijne tips, jij maakt altijd prachtige fotos!

 17. 21 april 2015 / 3:15 PM

  Wat een goede en handige tips! Ik kan echt niet meer zonder photoshop, haha.

 18. 21 april 2015 / 10:49 PM

  Super fijne tips Iris! <3 Stap 2 moet ik zeker doen en stap 3 gaat af en toe nog wel eens mis omdat mijn batterij 9 van de 10 keer leeg is… oeps! Waarom blijf ik dat vergeten.. haha

 19. 21 april 2015 / 10:51 PM

  Goede tips en ik vind jouw foto’s ook altijd prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.