Home » Prentenboek | Vriendjes in het donker

Prentenboek | Vriendjes in het donker

Ik ben dol op prentenboeken! Misschien dat ik het zelfs nog wel leuker vind dan mijn kinderen. Voorlezen vind ik daarom helemaal geen straf en ik vind het dan ook heel erg leuk om iedere keer weer op zoek te gaan naar nieuwe prentenboeken. Vooral in boekenwinkels kan ik mij heel goed vermaken. Je kunt dan lekker door de boeken heen bladeren en dat is via een webshop soms toch wat lastiger. Natuurlijk is het belangrijk dat het kinderboek een mooi verhaal bevat, maar stiekem val ik ook wel snel voor mooie tekeningen. Het leek mij een leuk idee om af en toe een prentenboek met jullie te delen ter inspiratie. Want ook al vind ik het zelf erg leuk om samen met mijn kindjes een mooi prentenboek te lezen, ik vind het ook belangrijk dat andere kindjes van boeken kunnen genieten.

Gisteravond kwam ik in de stad weer een heel leuk prentenboek tegen. Of eigenlijk een prentenboekje. Het boekje is namelijk heel klein en daarom juist zo leuk om samen met je kinderen door te bladeren. Het heet “Vriendjes in het donker” en is geschreven door Peter Bently en Gill McLean. Ik schat dat het boekje ongeveer 10 bij 12 centimeter is en het bevat 18 bladzijden. De bladzijden zijn trouwens best wel dik, waardoor het ook door jonge kinderen doorgebladerd kan worden.

Natuurlijk werd ik direct enthousiast door de kaft van het boekje. Er staat een paardje en een eendje op, waar je gelijk verliefd op wordt.

“O, wat ben ik toch een sufferd. Natuurlijk zitten er geen monsters onder mijn bed!” Paardje Coco heeft een nieuwe slaapkamer en die ziet er een beetje eng uit. Het zit er vol met donkere schaduwen en Coco hoort allemaal vreemde geluiden. Maar er bestaan helemaal geen monsters… toch?

Op de kinderkamer van Tim heb ik een boekenrek aan de muur hangen en daar heeft hij een vast plekje gekregen. Natuurlijk vanwege zijn lieve kaft, maar ook vanwege het leuke verhaaltje. Het is een heel lief, spannend verhaaltje voor zowel mijn zoontje van 10 maanden als mijn dochtertje van 2 jaar.

Het boekje “Vriendjes in het donker” is o.a. verkrijgbaar via Bol.com, maar hier zag ik dat het boekje €11,99 kost. Ik heb zelf het boekje bij Big Bazaar gekocht en hier kostte het maar €1,99! Leuke budget tip hè! En ook zeker een leuk cadeautje voor iemand met een kindje of iemand die een kindje verwacht.

Vind jij prentenboeken ook erg leuk om te lezen?

Delen:

4 Reacties

 1. 26 juni 2021 / 11:24 PM

  Wat een leuk boekje is deze.
  En ook nog eens super mooie prenten.

 2. 27 juni 2021 / 1:19 PM

  Het ziet er enorm lief en leuk uit, prachtig dit soort prent boeken!

 3. 28 juni 2021 / 7:42 AM

  Oh dit ziet eruit als een erg fijn en leuk voorleesboek! Ik hou ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.