Home » De mooiste interieur ideeën van dit moment!

De mooiste interieur ideeën van dit moment!

De mooiste interieur ideeën van dit moment! Het is heel belangrijk om je thuis te voelen en tot rust te komen in je eigen huis. Ik vind het daarom ook erg leuk om met mijn interieur bezig te zijn en het zo gezellig mogelijk te maken. Dit doe ik door af en toe wat te schuiven met meubels, de bank en stoelen aan te kleden met kussens en plaids en eens in de zoveel tijd een grote verandering aan te brengen. Daarnaast blader ik ook regelmatig woontijdschriften door, ga ik op zoek naar mooie inspiratie op social media en ben ik een vaste kijker van “Eigen huis en tuin, lekker leven”. (Alleen een beetje jammer dat ze nu zoveel herhalen…)

Ben jij ook opzoek naar mooie interieur ideeën, maar kom je er niet uit? En begin je je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer toch een beetje saai te vinden en kan het wel een upgrade gebruiken? Dan heb ik vandaag een paar tips voor je die er gelijk voor kunnen zorgen dat je weer van jouw interieur kan genieten en misschien zelfs wel in een woontijdschrift kan. Hier komen mijn interieur ideeën!

Mooie interieur inspiratie van dit moment

Interieur ideeën | Kozijnen schilderen

Is het je wel eens opgevallen dat ook kozijnen steeds vaker in andere kleuren worden geschilderd? Ik zie het vooral in woontijdschriften, maar ook in make-over programma’s op televisie. Natuurlijk is het heel veilig om je kozijnen wit te schilderen, maar wil je een keer iets anders proberen, dan kun je houten gevelbekleding, als bijvoorbeeld kozijnen, ook heel gemakkelijk een mooie kleur geven. Vaak worden ze geschilderd in donkere kleuren, die tegen zwart aanliggen. Naast dat het je interieur een upgrade geeft, zorgt het er ook voor dat je uitzicht beter tot z’n recht komt.

Heb je als gevelbekleding kunststof kozijnen, dan is het wat lastiger om ze te schilderen. Ga op zoek naar speciale verf voor kunststof of gebruik een goede primer, zodat de verf beter hecht.

Interieur ideeën | Plinten schilderen

Naast het schilderen van kozijnen is het ook populair om plinten in huis te schilderen. Vooral als je van die mooie, hoge plinten in huis hebt, dan komen ze nog beter tot zijn recht als ze een donkere kleur krijgen. Ik moet eerlijk bekennen dat die van ons wit zijn, maar inmiddels zijn ze zo beschadigd dat ze wel een nieuw laagje kunnen gebruiken.

Interieur ideeën | Het plafond mee schilderen

Een klusje dat nog op mijn to-do lijst staat is het schilderen van het plafond van onze slaapkamer. Momenteel is onze slaapkamer nog best wel saai. Eén muur is oud groen van kleur en voor de rest is alles wit. Hier wil ik in het najaar verandering in brengen door zowel de muren als het plafond een warmere, donkere kleur te geven. Door ook het plafond mee te schilderen creëer je meer rust en eenheid. Daarnaast ziet het er geborgen, stijlvol en warm uit, waardoor de slaapkamer een nog fijnere plek zal worden.

Interieur inspiratie | Sierlijsten

Sierlijsten geven je interieur gelijk een chique uitstraling. Vooral in de woonkamer en in de slaapkamer is het prachtig! En dat terwijl het eigenlijk bijna niets kost en heel gemakkelijk te maken is. Ga naar de bouwmarkt, haal een paar plinten/latjes, zaag ze in verstek en bevestig ze met kit. Ta-da! Vergeet ze dan niet in dezelfde kleur als de muur te schilderen. Anders ziet het er toch wel weer een beetje “goedkoop” uit.

Interieur inspiratie | Deurklinken een andere kleur geven

Je zou er waarschijnlijk niet zo snel aan denken, maar wist je dat je deurklinken ook gewoon kan lakken in een andere kleur? Het is hierbij wel belangrijk dat je goede lak gebruikt. Een deurklink gebruik je namelijk enorm vaak en daardoor kan de lak beschadigen. Houd er ook rekening mee dat je eerst even checkt van wat voor materiaal jouw deurklinken gemaakt zijn. Messing deurklinken kun je namelijk niet lakken.

Lees ook: De mooiste en goedkoopste woonaccessoires

Waar haal jij je interieur inspiratie vandaan?

Zit jij ook vaak vol met mooie interieur ideeën?

Delen:

4 Reacties

 1. 25 juni 2021 / 7:04 AM

  Het is zo fijn om met interieur bezig te zijn. Sierlijsten vind ik ook heel mooi, heel misschien dat ik deze een keer ga aanbrengen. En ik haal mijn meeste interieur inspiratie uit woonbladen, blogs en Pinterest.

 2. 26 juni 2021 / 11:25 PM

  Super mooi, vooral die deur vind ik super mooi.

 3. 27 juni 2021 / 1:23 PM

  oh ik sla heel veel op via Pinterest, maar nu heb ik wel echt zoiets.. ons huis is wel klaar nu.
  Er zijn alleen nog wat kleine dingetjes die ontbreken, maar dat is zo opgelost!
  In de hal komt er nog een gordijnrails met een gordijn voor de voordeur, zodat we de warmte kunnen blokken. Liefst boven nog rolgordijnen of plissés. En dat was het dan wel!

 4. 8 juli 2021 / 1:03 PM

  Mooi en inspirerend. Ik haal ook veel inspiratie van Pinterest en woontijdschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.