Home » Mijn favoriete Moeder momenten

Mijn favoriete Moeder momenten

Ook al ben ik nog maar net een jaartje moeder, toch kan ik mij nauwelijk meer voorstellen hoe het was zonder ons dochtertje Nora. Het leven voor mijn zwangerschap was compleet anders en zelfs tijdens de zwangerschap is het moeilijk voor te stellen hoe het is om moeder te zijn. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik het zo leuk zou vinden. Ik ben dol op haar en het is ook zo mooi ons te zien hoe dol mijn man op haar is. Iedere dag geniet ik weer van “mijn nieuwe leventje” en kan ik alleen maar zeggen dat ik met niemand zou willen ruilen.

Er zijn in eens zo veel andere momenten en mijlpalen bij gekomen. Verjaardagen zijn anders geworden, feestdagen vieren we op een hele andere manier, Moederdag en Vaderdag zijn in eens uitgebreid, maar ook de kleine momentjes wil je het liefst zo vaak mogelijk herbeleven. Om deze mooie momenten op te halen, heb ik een lijstje gemaakt met mijn meest favoriete momenten die ik als moeder beleef. Mocht je het leuk vinden om het te lezen, scroll dan gezellig verder.

1. Naar haar kijken

Het is zo mooi om naar Nora te kunnen kijken. Als je naar een volwassene kijkt, dan kijkt diegene vaak terug. Bij een baby of jong kindje is dit anders. Ze gaan door met dromen, spelen en ontdekken. Dit is zo schattig om te zien!

2. Speciale gelegenheden en vakanties

Speciale gelegenheden en vakanties heb ik altijd erg leuk gevonden, maar nu er een klein kindje bij gekomen is, zijn deze momenten ook erg veranderd. Het is nog gezelliger en voor een kindje zijn deze momenten natuurlijk ook erg spannend. Het is zó leuk om dit samen te kunnen beleven!

3. Ontwikkelen en groeien

Pas als je een kindje hebt besef je pas hoe snel de tijd gaat. Terwijl Nora een aantal maanden geleden alleen nog maar wat kon liggen en rollen, is ze nu aan het ontdekken hoe ze haar eerste stapjes kan zetten. Klimmen op de bank, kruipen door de kamer en brabbelend hele gesprekken voeren. Ik vind het ongelofelijk knap hoe ze dit allemaal al bereikt heeft (ook al is hoort het gewoon bij haar leeftijd) en iedere keer verbaas ik mij weer als ze zich weer verder ontwikkeld heeft

4. Bad-momentjes

Naast spelen vindt Nora het heel erg leuk om in bad te gaan. Vooral nu ze eigenlijk geen baby meer is, kan ze ongelofelijk veel plezier halen uit water. Lekker spetteren, met het gietertje spelen en plezier maken met de andere badspeeltjes. Maar ook door haar eventjes achterover te leggen en met haaroortjes onder water te doen, zie je dat ze straalt en helemaal ontspand.

5. Rommeltje

Als je een kindje hebt zal je erachter komen dat het huishouden ook wat veranderd. Na het eten van een broodje, kun je daarna hagelslagjes verzamelen op de grond. Het huis veranderd iedere dag in een gezellige speelkamer. Oh, en ik zou bijna het bad-momentje vergeten. Eén voordeel, je hoeft de vloer om het badje heen niet vaak de dweilen. Kortom, een rommelig feestje waar je je vooral niet te druk om moet maken en gewoon van moet genieten.

6. Kleertjes

Het is erg leuk om iedere dag leuke kleertjes uit te kiezen en deze haar aan te trekken. Maar sinds kort heeft Nora ontdekt dat mijn kledingkast, mijn schoenen en zonnebrillen ook heel interessant zijn. Het is hilarisch om te zien hoe ze een zonnebril op haar hoofd probeert te zetten of met een paar zware schoenen de kamer door probeert te kruipen.

7. Lachen

Is er iets mooier dan een lachende baby of kindje? Nee! Zeker weten van niet. Als Nora lacht, dan kan ik alleen maar stralen van geluk. Of dit nu is als ze wakker wordt en ons weer voor de eerste keer ziet of wanneer we met haar spelen. Ieder lachje is geweldig!

8. Vredige momenten

Na een hele dag lekker gespeeld, ontdekt en gelachen te hebben is het tijd om naar bed te gaan. Meestal gaat Nora wel snel slapen en af en toe is het nog wel eventjes feest in bed. Lekker staan, lawaai maken en vooral veel bewegen, zodat het lijkt dat ze niet moe is. Het is heel grappig om te zien dat Nora haar best doet om ervoor te zorgen dat ze zo veel mogelijk uit de dag haalt. Maar nee, hier trappen we niet altijd in. Haha!

Eenmaal aan haar slaap toegeven kan ik ook ontzettend genieten door alleen maar naar haar te kijken. Ze kan zo heerlijk slapen. Lekker onder een dekentje tussen haar knuffels. Speentje in, pyjamaatje aan en heerlijk dromen.

9. Leven als gezin

Zoals ik al zei kan ik mij bijna niet voorstellen hoe het zou zijn als Nora er niet was. We zijn completer geworden en ook is het zo mooi om te zien hoe wij als partners nog meer naar elkaar toegegroeid zijn. We zijn een nog sterker team geworden en zetten alles aan de kant voor ons gezinnetje. Ik ben reuze benieuwd hoe het zal zijn als we straks nog een kleine baby’tje in ons midden hebben.

10. Het nieuwe normaal

Het klinkt vast enorm burgerlijk, maar het leventje zoals wij die nu hebben vind ik perfect. En ook al lijkt het ontzettend spannend om voor de eerste keer moeder te worden, het zal je verbazen hoe snel je aan het nieuwe leventje gewend bent. In het begin is het zoeken en ontdekken, maar voor je het weet, weet je niet anders dan dat je moeder bent. 🙂

Delen:

7 Reacties

 1. 10 juni 2020 / 2:13 PM

  Ik ben over 13 weken uitgeteld en ben zo benieuwd hoe wij dit gaan ervaren. Door jouw artikel krijg ik er nog meer zin in! 🙂

 2. 10 juni 2020 / 3:15 PM

  Wat ontzettend mooi om te lezen! Ik hoop dat ik dit zelf ook mag ervaren 🙂

 3. 10 juni 2020 / 4:00 PM

  O, het moederschap is super wonder mooi. Ik geniet nog elke dag van mijn zoon 10j
  Ook deze leeftijd is nog steeds wonder mooi, vooral omdat ze hun eigen mening nu hebben.. Maar de baby en kleuter jaren waren ook wonder mooi.

 4. Paula Prins-Wijnalda
  10 juni 2020 / 11:41 PM

  ❤️

 5. 11 juni 2020 / 5:49 PM

  Aww wat een mooie momenten allemaal! Zelf ben ik geen moeder, maar dit is wel ontzettend leuk om te lezen! Ik denk dat het moederschap enorm zwaar kan zijn, maar dat dit soort momenten die jij noemt echt goud waard zijn! Mooie naam is Nora trouwens ook! <3

 6. 13 juni 2020 / 10:47 AM

  Aaah, zo leuk! De liefde straalt echt van deze blogpost af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.