Home » 5 vragen over mijn zwangerschap

5 vragen over mijn zwangerschap

Veel van jullie weten in middels dat we een kindje verwachten. Ik ben nu al 32 weken zwanger en nu wordt het wel aftellen. Over twee weken gaat mijn zwangerschapsverlof in en vanaf dan kan het ieder moment gebeuren. Ik ben zo benieuwd hoe het straks is. Het is lastig voor te stellen dat je leven er over een paar weken anders uitziet en dat je dan in eens voor je eigen kindje gaat zorgen. Ik denk ook eerlijk gezegd dat je pas weet hoe het voelt en hoe het gaat als het zo ver is. Tot die tijd kun je je eigenlijk alleen maar zo goed mogelijk voorbereiden. 

Had je de zwangerschaps zo verwacht zoals het is?

Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant had ik eigenlijk wel verwacht dat de zwangerschap wat zwaarder zou zijn. Nu ik 32 weken zwanger ben voel je ik me echt wel eerder een olifant dan een gewoon functionerend mens. Je komt niet meer zo gemakkelijk uit bed en ook staat manlief paraat om me een zetje uit de bank te geven. Maar over het algemeen mag ik zeker niet klagen. Ik fiets nog veel, ik doe bijna alles in het huishouden zoals ik dat voorheen ook deed en ik voel me gewoon goed. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik nog wel eens vergeet dat mijn buik zo dik is. Na het aankleden kijk ik vaak nog even in de spiegel en dan word ik er iedere keer nog wel aan herinnerd dat mijn lichaam er nu toch wel echt een beetje anders uitziet. Maar goed, het is ook wel weer heel erg leuk om je te realiseren dat je iedere dag een klein baby’tje met je meedraagd.

Daarnaast had ik niet verwacht dat ik tijdens de eerste weken en nu in de laatste weken zo moe kon zijn. Mijn energie is snel op, waardoor ik mijn weekenden en avonden een stuk korter zijn geworden. Hier moest ik vooral in de eerste weken erg aan wennen, maar ik weet nu dat het geen zin heeft om je hiertegen te verzetten. Dus geniet ik maar gewoon van de luie momentjes.

Wat mis je het meest?

Ik mis het meest om op mijn buik te kunnen slapen. Ik merk dat ik in bed nog vaak op mijn buik wil draaien. Eerder had ik namelijk de gewoonte om op mijn buik te gaan liggen als ik buikpijn had. Tijdens de zwangerschap heb ik wel eens last van mijn buik en nu weet ik niet zo goed hoe ik moet gaan liggen. Ook het omrollen naar je andere zij als je in bed ligt wil niet meer. Ik kijk er daarom erg naar uit als ik straks gewoon weer door het bed heen kan rollen.

Wat vind je het leukste aan de zwangerschaps?

De bewegingen in mijn buik vind ik het leukste aan mijn zwangerschap. Tijdens de eerste periode voel je dit natuurlijk nog niet, maar zodra je de eerste bewegingen gaat voelen dan voelt dit zo bijzonder. Je beseft je nog meer dat er een klein mensje in je buik aan het groeien is en dit zorgde er bij mij nog meer voor dat ik binding met ons kindje kreeg. Ook vond ik de echo’s heel erg speciaal. Samen met mijn man ben ik iedere keer naar de echo’s gegaan en dit waren zulke mooie momenten. Het zijn intieme momenten die je samen deelt en die toch wel een spannend zijn.

Welk trimester vond je het leukste?

Het tweede trimester vond ik het leukste. In deze fase zien mensen duidelijk dat je zwanger bent en dit voel je ook. Schopjes, hikjes en andere aparte bewegingen in je buik voel je steeds duidelijker, waardoor je echt een band met je baby gaat krijgen. Super leuk!

Het eerste trimester is natuurlijk heel erg leuk, omdat het een nieuwe fase in je leven is. Maar tijdens deze periode was ik erg moe. Ook begon mijn lichaam te veranderen, waardoor ik niet zo goed wist wat voor kleding ik ’s morgens aan moest trekken. Vooral in het begin is dit erg lastig, omdat je het dan nog wilt verhullen voor de mensen om je heen. Het derde trimester is weer een hele andere fase. Je voelt je zwaarder onhandiger en stiekem vind ik het nu ook wel spannender worden. Hebben we alles geregeld? Hoe gaat het straks als ik op het punt sta om te gaan bevallen? En op welk moment zal het gaan gebeuren? Het is een beetje een onzekere fase, maar toch kijk ik er wel enorm naar uit om straks ons kindje in mijn armen te hebben.

Wat is het meest lastige aan de zwangerschap

Kleding en de vermoeidheid. Ik heb totaal geen last van misselijkheid of dat ik bepaalde dingen nu niet mag doen of eten. Maar dat je zo moe kan zijn tijdens je zwangerschap had ik niet verwacht. Dus het verbaasde mij eerst ook dat ik na mijn werk zo op de bank in slaap kon vallen. Blijkbaar vraagt het toch wel veel energie.

De beste zwangerschapstip

Geniet ervan. De tijd vliegt echt voorbij. En probeer het vast te leggen. Het is een ongelofelijk bijzondere periode en hoe leuk is het om straks terug te kijken hoe je buikje er tijdens deze levensfase uitzag. 

Foto; KShootYou

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  12 februari 2019 / 6:01 AM

  Je ziet er prachtig uit.
  Wat gaan de maanden toch snel voorbij….
  Fijn dat jij jou zo goed voelt.
  Mooie post voor later als herinnering…..

  Geniet binnenkort van je verlof……

 2. 12 februari 2019 / 6:43 AM

  Wat fijn dat je je zo goed voelt. Fijn dat je verlof bijna in gaat, geniet ervan!

 3. 12 februari 2019 / 7:26 AM

  Wat zie je er stralend zwanger uit! Heel mooie foto! En wat leuk om meer te lezen over hoe je de zwangerschap ervaart. Ik kan me voorstellen dat een zwangerschap toch lichamelijk wel pittig is. Die bewegingen lijken me inderdaad heel bijzonder. Dat zorgt er toch voor dat je extra goed beseft dat er een klein mensje in je groeit. Zo spannend en leuk allemaal! 🙂

 4. Isabel Cristina
  12 februari 2019 / 10:30 AM

  Je ziet er prachtig uit! Veel succes met de laatste loodjes!

 5. 12 februari 2019 / 8:26 PM

  Heel erg leuk om je antwoorden op deze vragen te lezen. Lijkt me zo bijzonder om zwanger te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.