Ongelofelijk dat het al bijna 2 maanden geleden is dat mijn man en ik elkaar het “ja-woord” gaven! De tijd vlieg! En ik zou het met alle liefde nog 100 keer over willen doen. Maar dat gaat niet. Daarom leek het mij leuk 10 tips te delen om zo veel mogelijk uit jullie bruiloft te halen en er zo veel mogelijk van te genieten. Hier komen de tips!

 

1. Begin op tijd met het plannen van de bruiloft

Natuurlijk kun je binnen een paar maanden een bruiloft organiseren. Maar wil je je bruiloft zo perfect mogelijk geregeld hebben, dan kun je beter vlak voor de bruiloft wat tijd over hebben. Er zijn altijd nog dingen die op het laatste moment geregeld moeten worden.

 

2. Draag een jurk waar je je echt jezelf in voelt

Eén van de dingen waar een bruiloft om draait is de jurk. Er zijn zo veel mooie bruidsjurken te koop. Maar ga voor eentje die niet alleen helemaal geweldig is, maar ook eentje waar je je lekker in voelt. Je moet hem de hele dag dragen, je moet er in kunnen zitten en je moet er ook nog eens in kunnen dansen.

 

3. Laat je dag niet te veel afhangen van het weer

Op onze bruiloft heeft het helaas wat geregend. Ik was er van te voren erg bang voor, waardoor ik iedere dag wel eens op weatheronline keek. Zonde van mijn energie. Het is natuurlijk wel handig om te weten nog niet gaat regenen, maar de bruiloft wordt toch wel geweldig. Zelfs als het regent!

 

4. Regel een goede fotograaf of videograaf.

Geloof me; jullie bruiloft vliegt in één flits voorbij. Voor je het weet ben je al weer aan het nagenieten. Wij hebben onze bruidsfoto’s nog niet, maar ik kan niet wachten om ze te zien! Het is niet alleen een heel leuk aandenken, je haalt er ook weer al je herinneringen van de dag mee naar boven.

 

 

5. Vergeet Pinterest, Instagram en alle andere mooie inspiratiebronnen

Tijdens het organiseren van de bruiloft zijn apps en websites als Pinterest echt ideaal. Ik keek er iedere dag wel een keertje op en ik ging op zoek naar leuke ideetjes voor de bruiloft. Ideaal! Toch moet je niet verwachten dat jullie bruiloft helemaal zoals de plaatjes op Pinterest wordt. Laat die verwachtingen lekker achterwege en geniet van jullie bruiloft zoals hij is.

 

6. Nodig de mensen uit die dicht bij jullie staan

Dit is de beste tip die ik kan geven als je een fijne, persoonlijke sfeer op jullie bruiloft wilt hebben. Wij hebben er voor gekozen om onze bruiloft klein te houden. En dit was echt een hele goede keus. Er waren alleen maar gasten waar we echt een band mee hebben, waardoor de sfeer echt perfect was.

 

7. Vergeet de planning op de dag zelf

Maanden van te voren zijn jullie bezig om de bruiloft te organiseren. Dit vraagt heel wat tijd en energie. Maar om op de dag te kunnen genieten van de dag is het belangrijk dat je dingen uit handen geeft. Wijs een ceremoniemeester aan of vraag je zusje of beste vriendin om wat hulp bij de laatste details op de dag zelf.

 

8. Ga op “honeymoon”

Wij zijn zelf niet gelijk op huwelijksreis gegaan. We wilde wel, maar dit kwam niet zo handig uit. Nu gaan we over 3 weken wel lekker met z’n tweeën weg, maar eerlijk gezegd kan ik iedereen aanraden om gewoon wel gelijk op huwelijksreis te gaan. Jullie zitten dan nog lekker op een roze wolk, waardoor jullie bruiloft een soort van verlengt wordt.

9. Geniet

Een tip die een beetje cliché is, maar wel erg belangrijk is, is dat je van de dag zelf moet genieten. Jullie staan de hele dag in het middelpunt en dit is jullie dag. Houd je daarom niet te veel bezig met rand zaken.

 

10. Neem reserve schoenen mee

Aan het einde van de dag zitten die trouwschoenen een stuk minder lekker dan aan het begin van de dag. Neem daarom een extra paar sneakers mee. Je voeten zullen er erg blij mee zijn en het danst ook veel gemakkelijker.

 

Delen:

5 Reacties

 1. 22 augustus 2017 / 10:32 AM

  Ik ga nog (lang) niet trouwen, maar toch vind ik dit zo leuk om te lezen! Het lijkt me echt heel leuk om een bruiloft te organiseren, alhoewel het vast ook wel eens stressvol is.

 2. 22 augustus 2017 / 8:32 PM

  Ik sluit mij helemaal blij Loes aan, ik vind het ook super leuk om te lezen. Het liefste ga ik ook snel trouwen maar nu ik nog HBO studeer moet het nog even wachten.. Hele mooie foto;s heb je ook gemaakt!
  De styling van de bruiloft lijkt mij zo leuk en ook natuurlijk de jurk!
  Leuk die tip over reserve schoenen. Dat is echt een goeie. Ik kan geloven dat je voeten zo pijn doen na zo’n lange intensieve dag.

  Liefs, Nathalie

 3. 23 augustus 2017 / 9:20 AM

  Wat een fijne tips, als ervaringsdeskundige kan ik me goed voorstellen dat je dit soort dingen meegeeft! Ik weet nog dat mijn zus ging trouwen en vrij onhandige schoenen droeg. Ik zal nooit vergeten hoe ze een poging tot dansen deed aan het eind van de dag haha;-) Uiteindelijk heeft ze ze maar gewoon helemaal uitgedaan!

 4. 24 augustus 2017 / 10:27 AM

  Handige tips! Wie weet mag ik er nog ooit gebruik van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.