Home » Cadeau inspiratie voor Vaderdag

Cadeau inspiratie voor Vaderdag

Op 21 juni is het Vaderdag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het vinden van een cadeau voor mijn moeder gemakkelijker vind, dan voor mijn vader. Een bos bloemen, lekkere chocolaatjes of iets leuks voor in huis zijn cadeautjes waar je je moeder gemakkelijk blij mee kan maken. Cadeautjes voor vaders zijn daarentegen wat lastiger. Daarnaast heb ik echt zo’n vader die liever wilt dat we het geld opsparen en bewaren voor andere “nuttige” dingen. Dus ja, van hem hoeft het eigenlijk niet.

Maar om deze dag toch te vieren en een leuk cadeau te bedenken, heb ik een paar leuke ideetjes onder elkaar gezet die er voor zullen zorgen dat je met iets leuks aan komt zetten. Hier komen mijn tips!

Een toepasselijk Vaderdagcadeau

Heb jij ook een vader die liever geen cadeautje verwacht? Dan is het goed om na te denken over wat nuttig kan zijn. Heeft hij bijvoorbeeld net een nieuwe baan? (Een mooie agenda, een pennenset, een mooie tas) Of vindt hij het fijn om in de tuin te werken? (Gereedschap, tuinhandschoenen, plantjes, een boompje). Heeft hij een nieuwe hobby gevonden? Of kun je hem een duwtje in de rug geven om een bepaalde hobby weer op te pakken? (Laat hem een masterclass volgen). Is hij dol op de natuur en trekt hij er graag op uit? Op basis van deze informatie kun je vast een leuk cadeau bedenken.

Een herinnering

Inmiddels hebben jullie al heel wat jaartjes met elkaar doorgebracht. Er zijn dan ook vast veel herinneringen ontstaan. Een leuke vakantie, een dagje weg, een onglukje dat er gebeurd is en toch goed afliep, die keer dat je je vader enorm liet schrikken of een leuk feestje die jullie gevierd hebben. Op basis hiervan bedenk je een cadeau dat goed bij jullie past. Dit hoeft geen groot of duur cadeau te zijn, maar het gaat om de betekening. Koop het drankje dat jullie samen dronken, maak jullie lievelingseten, koop een mooi lijstje en doe hier een foto in van jullie samen of haal een snoeppot en doe hier jullie favoriete snoepjes in. Het hoeft dus niet een heel duur of bijzonder cadeau te zijn, vaak is iets kleins nog veel meer waard.

Leuk om te krijgen

Er zijn van die dingen die je niet zo snel zelf koopt, maar die wel erg leuk zijn om te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke doos chocolade die je eigenlijk iets te prijzig vindt of aan een lekkere douchecrème die je vaak in de winkel laat staan, omdat er een goedkopere variant verkrijgbaar is. Dit soort producten zijn perfect om cadeau te geven. Helemaal bij vaders is dit ideaal, want die kopen vaak praktische dingen, haha!

Een dagje weg met je vader als Vaderdag cadeau

Het is misschien nog niet het moment om een dagje weg te plannen, maar het is natuurlijk wel leuk om er alvast naar uit te kunnen kijken.

1. Volg samen een workshop. Ga bijvoorbeeld naar een bierproeverij.
2. Uiteten gaan bij een onbekend restaurant.
3. Kaasfondue-en en zo veel mogelijk hapjes in huis halen om er in te dippen.
4. Organiseer jullie eigen Dinner Walk (Bestel bij 3 verschillende restaurants een andere gang).
5. Ga ergens zo uitgebreid mogelijk lunchen.
6. Heerlijk uitwaaien op Waddeneiland.
7. Varen op een (tapas)boot over de grachten van Amsterdam.
8. Kies een stad uit en bedenk allebei een activiteit wat je daar kunt gaan doen (museum, restaurant, theater).
9. Breng een bezoekje aan de Albert Cuypmarkt.
10. Pak de trein naar België of Parijs.
11. Ga naar het casino.

Vier jij Vaderdag?

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  15 juni 2020 / 1:02 PM

  Fijne tips voor deze speciale dag…..

 2. chucky1012
  15 juni 2020 / 1:02 PM

  Fijne tips voor deze speciale dag…..

 3. 16 juni 2020 / 2:14 PM

  Wat heb je een goede tips gegeven, mijn vader heeft parkinson dus veel dingen kan die helaas niet meer.
  Ook ziet die tegen heel veel dingen op.. dus ‘even’ uiteten of heeleeemaal naar amsterdam zit er dan al snel niet in. Wij hebben dit jaar gekozen voor een XL ritual pakket en een goed boek uit de top 100 bij bol.com

 4. 19 juni 2020 / 6:57 AM

  Wat laat is het bij jullie vaderdag. Bij ons is die de zondag al geweest. Ik en mijn zoon hebben een heerlijk ontbijt gemaakt voor mijn man. En zijn cadeau is een zonnebril die hij mag kiezen. Ik zelf heb jammer genoeg geen vader meer. Maar we hebben een kaarsje gebrand. En denken dan aan hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.