Home » Plekjes op de wereld die ik graag nog een keer wil bezoeken

Plekjes op de wereld die ik graag nog een keer wil bezoeken

Het liefst zou ik ieder jaar meerdere reizen willen maken om zo veel mogelijk van de wereld te kunnen zien. Er zijn zo veel prachtige plekjes te vinden. Van mooie steden tot aan schitterende natuurgebieden. En ieder plekje heeft weer zijn eigen charme. Andere diersoorten, andere architectuur, andere gerechten. En daardoor ben je eigenlijk nooit uit gereisd.

Het leek mij leuk om een aantal plekjes onder elkaar te zetten die ikzelf heel graag zou willen bewonderen. Natuurlijk gaat dit lijstje nog veel verder, maar dit zijn toch wel echt de plekjes die op mijn “Travel Bucketlist” te vinden zijn. Benieuwd? Hier komen ze!

Santorini, Griekenland

Ik begin bij één van mijn favoriete vakantielanden, Griekenland. Griekenland heeft mijn hartje gestolen. Natuurlijk komt dat ook doordat ik op Griekenland ten huwelijk gevraagd bent, maar buiten dat is het een prachtig land. Er zijn nog veel gebieden/eilanden die ik zou willen ontdekken, maar Santorini staat bij mij toch wel op nummer één. De mooie witte huisjes, de prachtige zee. Ja, zo’n reisje mag je gelijk wel voor me boeken. Daarnaast lijkt het me ook leuk om het eiland Skopelos te bezoeken. Hier is namelijk de film “Mamma Mia” opgenomen. Zo leuk!

Wist je trouwens dat onze kat uit Griekenland komt?

Costa Rica

Een plek op aarde wat volgens mij echt een droomplek is, is Costa Rica. Een rondreis Costa Rica lijkt me prachtig! Een vriendin van mij heeft het gedaan en ze heeft haar ogen uitgekeken. De foto’s die ze gemaakt heeft zouden ook zo uit een “Lonely planet” boek gehaald kunnen zijn. Een blauwe zee, witte stranden en overal aapjes. Zo schattig! De natuur is alsof je droomt, de dieren die er zijn kennen wij alleen maar uit dierentuinen en de prachtige watervallen, zorgen ervoor dat je je echt een in paradijs bevindt. Ja, ooit ga ik haar nadoen en ook deze reis maken!

Safari

Een safari is een volgens mij een hele bijzondere vakantie. Ik ben dol op dieren en vooral olifanten en giraffen vind ik zulke mooie dieren. Het lijkt me geweldig om een kudde olifanten te bewonderen. En dan het liefst ook nog met een baby olifantje erbij, net als op onderstaande foto. Dat is toch geweldig! Maar ook het uitgestrekte landschap en zandvlakten zijn volgens mij in het echt adembenemend mooi. De wereld lijkt vast in eens oneindig en ik denk ook dat je je meer gaat beseffen dat hoe mooi de wereld is, zonder heel veel rijkdom, grote gebouwen en dingen als social media. Ooit hoop ik daarom een rondreis Namibië te maken, zodat ik zelf alles kan zien en zo dicht mogelijk bij de dieren kan komen.

Pig Island, Bahama’s

Hoe geweldig zou het zijn om op een prachtig strand te kunnen liggen, in een blauwe zee te kunnen zwemmen en omringt te worden door allemaal varkens. Haha! Oké, ik kan het me voorstellen dat je dit helemaal niets vindt, maar het lijkt mij zo leuk! Ik ben dol op dieren en deze lieve, roze diertjes lijken me zo schattig! Ik zie mijzelf al zo’n lief varkentje optillen, zoals diegene op de volgende foto doet. Wat een knuffeldiertje! En daarnaast lijken mij de Bahama’s, natuurlijk ook een paradijs.

Elanden

Haha nee, Elanden is geen land. Een eland is natuurlijk een prachtig dier. En ik heb hem even een speciaal plekje in dit lijstje gegeven, omdat hij in meerdere landen te vinden is. Denk aan Lapland, Zweden en Noorwegen. Het liefst zou ik naar Lapland willen gaan, omdat ik denk dat hier de meeste sneeuw te vinden is en dan ziet alles er nog sprookjesachtiger uit. Je ziet wel eens van die lieve houten hutjes midden in de natuur waar je kan overnachten. Dit lijkt me geweldig! En als er dan ook nog een eland voorbij komt, dan kan mijn reis helemaal niet meer stuk!

Waar zou jij nog graag een keer naar toe willen?

Houd jij meer van een rondreis of van het ultieme vakantiegevoel?

Delen:

3 Reacties

 1. 2 januari 2020 / 9:10 AM

  Hele mooie bestemmingen. Ik zou ook wel naar Santorine en Lapland willen alsook IJsland, Curacao, Israël en Zweden. Israël zou ik met een rondreis doen.

 2. 2 januari 2020 / 12:13 PM

  Wat een mooie bestemmingen zeg, ik zou graag nog naar Orlando, Oregon, Canada en Bali willen!
  Goedkopere versie? Dan kies ik voor italie, heerlijk eten, lieve mensen en een prachtige natuur

 3. 4 januari 2020 / 8:00 AM

  He, ik wist helemaal niet dat je in Griekenland ten huwelijk bent gevraagd, wat ontzettend leuk. Griekenland is inderdaad een plek waar ik nog wel eens naar toe zou willen. Verder ben ik eigenlijk, om eerlijk te zijn, niet een echte globetrotter. Ik heb dus geen bijzondere bestemmingen op mijn wensenlijstje staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.