Home » Dit zijn de mooiste kastelen van Duitsland!

Dit zijn de mooiste kastelen van Duitsland!

Heb je je altijd al een keer een echte prinses of koningin willen voelen? Dan moet je een reisje naar Duitsland plannen. Want wist je dat onze buren enorm veel prachtige kastelen hebben? Zoek eens op kastelen in Duitsland en je zult er heel wat vinden. De ene dichter in de buurt dan de ander. Maar ze zijn allemaal betoverend en magisch om te zien.

Ik ben opzoek gegaan naar de mooiste kastelen van Duitsland en uiteindelijk hebben acht kastelen mijn hart gestolen. Helaas zijn vooral de mooie kastelen van Duitsland niet heel dichtbij. Maar als je het combineert met een mini vakantie door bijvoorbeeld een vakantiehuis in Duitsland te huren, dan wordt het helemaal genieten! Bij Interhome.nl vind je onwijs veel vakantiehuisjes op verschillende plekken in Duitsland. Zo kun je het ook gelijk combineren met een wintersportvakantie, een toffe stedentrip of een vakantie in de bergen. Ideaal! De kastelen die ik gevonden heb zijn trouwens stuk voor stuk prachtig en vooral de laatste drie kastelen staan hoog op mijn lijstje van te bezoeken plekjes! Hier komen ze.

Kasteel Anholt

We beginnen gelijk met een heel mooi kasteel, namelijk kasteel Anholt. Kasteel Anholt is een kasteel dat stamt uit de 12de eeuw. Dit prachtige gebouw, omringt door een schitterende tuin is te vinden in Isselburg. En wat wel leuk om te weten is, is dat hij helemaal niet ver van de grens af ligt. vanaf Arnhem ben je er namelijk in een half uurtje.

Kasteel van Schwerin

Een wat bijzonder kasteel is het kasteel van Schwerin. Ik vind het prachtig, maar toch vind ik het meer iets weg hebben van een paleis. Het zou voor mijn gevoel zo in Disneyland kunnen staan. Het is haast betoverend. Kasteel van Schwerin heeft een prachtige tuin en is te vinden op 1,5 uur van Hamburg.

Slot Sigmaringen

Slot Sigmaringen is al van ver te bewonderen. Het slot is gebouwd op een langwerpige kalkstenen klif. De rots waar het op staat is 20 meter lang en steekt zo’n 35 meter boven de Donau uit. Het is een opvallend kasteel, dat vooral hel lang is. Wil je hem met eigen ogen bekijken, dan ben je wel even onderweg. Vanaf Stuttgart is het namelijk nog 1,5 uur rijden.

Slot Marienburg

Het verhaal achter dit slot is een beetje vreemd. De erfprins heeft dit slot namelijk koop gezet voor 1 euro! Wie doet zo’n mooi kasteel nou weg? De reden hiervan is dat er best wat achterstallig onderhoud is. De rotsen waar het kasteel op staat zijn niet meer in een goede staat en de verwachten kosten om alles te renoveren is ongeveer 27 miljoen. Je moet er dus nog wel wat in steken, maar dan heb je ook wat. Je woont dan ook gelijk een half uurtje rijden van Hannover af.

Rijksburcht Cochem

Deze prachtige burcht is in 1100 gebouwd. De beeldbepalende rijksburcht ligt zo’n 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. De burcht heeft heel wat te verduren gehad, maar gelukkig is hij in 1868 weer heropgebouwd en is het inmiddels een museum geworden. Wil je er naar toe? Dan moet je ook een eindje rijden. Het is te vinden op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Keulen.

Burg Eltz

Hoe gaaf is dit kasteel! Het kasteel bestaat sinds 1157. Maar voordat het dit prachtige kasteel werd, is er 500 jaar aangebouwd. Hierdoor heeft Burg Eltz niet alleen een Middeleeuwse stijl, maar ook een Renaissancesstijl. Maar het heeft dan ook wel acht woontorens. Omringt door bos is het net een sprookjeskasteel, vinden jullie niet? Wil je hem bewonderen, dan ben je wel eventjes onderweg. Burg Eltz is ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Keulen.

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein staat al een lange tijd op mijn Bucketlist. Hoe schitterend is dit kasteel! Het is denk ik het mooiste kasteel dat ik ooit gezien heb en er wordt zelfs gezegd dat dit kasteel de inspiratiebron geweest is voor het Disney kasteel. Er komen jaarlijks zo’n 1,3 miljoen bezoekers op af en is daarmee één van de populairste trekpleisters van Duitsland. Wil je er ook naar toe, dan moet je tussendoor even een hotelletje regelen, want het ligt bijna op de grens van Oostenrijk, ongeveer 1,5 uur vliegen vanaf Schiphol.

Burg Hohenzollern

Het laatste kasteel uit dit rijtje met de mooiste kastelen van Duitsland is Burg Hohenzollern. Net als Slot Neuschwanstein is het op een waanzinnige plek te vinden. Op een hoogte van 855 meter steekt het overal bovenuit en is het bijna onwerkelijk om te zien. Vanaf Stuttgart is het ongeveer een uurtje rijden totdat je deze prachtig droomkasteel kan bewonderen.

Welk kasteel is jouw favoriet?

Delen:

7 Reacties

 1. chucky1012
  5 november 2019 / 1:25 AM

  Prachtig daar wil ik eens heen….

 2. 5 november 2019 / 7:14 AM

  Prachtige sprookjesachtige kastelen. Het kasteel in Cochem en Burg Eltz heb ik ooit eens bezocht. Zo mooi…

 3. 5 november 2019 / 8:54 AM

  Haha, toen ik dat verhaal over Slot Marienburg las moest ik meteen denken aan een Netflix film die ik laatst heb gekeken. Daar won een vrouw die net haar baan kwijt was en haar relatie had uitgemaakt een Bed & breakfast! Eenmaal daar aangekomen bleek er dus ook heeeeeel wat achterstallig onderhoud te zijn. Maar uiteindelijk werd ze natuurlijk verliefd op de klusjesman, eind goed al goed. Een heel leuke feel good movie, ik weet alleen niet meer hoe de film heet;-)

 4. 5 november 2019 / 1:03 PM

  Wauw, ze stralen altijd zoveel kracht uit.. heel erg mooi!

 5. 6 november 2019 / 3:03 PM

  Ik vind kastelen super mooi.
  Waar ik woon heb ik op een 20 minuten al het kasteel van Laarne.
  Die is ook ongelooflijk mooie, en het is daar echt prachtig binnen in.
  In Gent heb je dan weer eens de Gavenkasteel ook super om te zien.

 6. Renate
  1 december 2019 / 2:58 PM

  Wat een prachtige foto’s zeg van deze bijzonder mooie kastelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.