Home » Beste Tandpasta

Beste Tandpasta

Beste Tandpasta | Ontdek de best geteste top 10 Tandpasta’s van 2022

Een goede tandpasta vinden is erg belangrijk, je wilt immers een goede aanschaf doen en niet je geld wegggooien. In deze koopgids verschaffen wij je informatie over de beste tandpasta van dit moment. Er staat een uitgebreide review per product om je van alle informatie te zien. Wij maken onderscheid op basis van de prijs, reviews, gebruikerservaringen, voor & nadelen en andere belangrijke productinformatie, zodat jij de best geteste producten kan vinden.

Het is al herhaaldelijk in je gepompt sinds je klein was, je tandenpoetsen is belangrijk voor gezonde tanden en tandvlees. En natuurlijk is het vinden van de beste tandpasta om je te helpen de klus te klaren een belangrijk element. Kunnen je tanden wel wat opheldering gebruiken na alle koffie en cocktails die je door de feestdagen hebben geholpen? Het is tijd om whitening tandpasta en andere belangrijke tandpasta’s te gebruiken. Sommige soorten tandpasta’s bleken de tanden vanwege hun grotere deeltjesgrootte, die iets schuren voor het glazuur en oppervlakkige vlekken verwijderen die afkomstig zijn van dagelijks eten en drinken. Lees verder meer hierover.

De voordelen van tandpasta

Vanuit een echt praktisch oogpunt is tandpasta niet nodig om tanden effectief te reinigen. Het gebruik van een zachte borstel en het oefenen van de juiste poetstechnieken is voldoende om de tandplak van je tanden te verwijderen. Gecombineerd met regelmatig flossen, het beperken van suikerhoudend voeding en routinematige tandartsafspraken, blijven je tanden schoon en gezond. Eigenlijk gebruiken we tandpasta, omdat er veel voordelen aan zijn. Tandpasta helpt bij het voorkomen van gingivitis en tandbederf, wat leidt tot ernstige gebitsproblemen.

Tandpasta is er in vele smaken en helpt je mond en adem fris te laten aanvoelen na het poetsen. Het kan ook geuren maskeren van voedsel met een sterke smaak, zoals knoflook of uien. De meeste tandpasta’s bevatten fluoride, maar je hebt ook tandpasta zonder fluoride. Veel tandheelkundige professionals zijn het erover eens dat het gebruik van fluoride gaatjes kan helpen voorkomen en het tandglazuur sterk kan houden door de vroegere tekeningen van tandbederf tegen te gaan. Tandpasta heeft eigenschappen die andere gebitsproblemen helpen, zoals gevoelige tanden, het bleken van tanden, tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Moderne tandpasta’s bevatten ingrediënten die je tandglazuur helpen versterken en beschermen tegen gebitsproblemen. Tandpasta is niet altijd pasta. Het kan een gel, poeder of pasta zijn die je op je tanden en tandvlees poetst om ophoping van tandplak te verwijderen en je mondgezondheid te verbeteren. Tandpasta is belangrijk voor de mondgezondheid omdat het helpt bij het verwijderen van tandplak en de bacteriële opbouw op de tanden en het bestrijdt parodontitis (tandvleesziekte).

Tandenpoetsen met tandpasta is de meest gebruikte methode van tandheelkundige zorg thuis voor de bevolking van de wereld. Verder heb je ook nog tandpasta tabletten die hetzelfde resultaat produceren. De traditionele rol van tandpasta is voornamelijk cosmetisch, omdat het helpt bij het reinigen van tanden en het produceren van een frisse adem. Tegenwoordig bevatten formuleringen echter ingrediënten die ook mondgezondheid kunnen helpen door tandplak te verminderen en de gezondheid van het tandvlees te verbeteren. Tandpasta op puisten is een sterk bijdehand hulpmiddel die je kunt gebruiken voor acne.

Direct zoeken? Inhoudsopgave
[toc]

Top 10 tandpasta’s in 2022 – Bekijk overzicht

1.

Prodent Cool Mint Tandpasta - 12 x 75 ml - Voordeelverpakking


Prodent Cool Mint Tandpasta – 12 x 75 ml – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

2.

Aquafresh Freshmint - 5x 75 ml - Tandpasta - Voordeelverpakking


Aquafresh Freshmint – 5x 75 ml – Tandpasta – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

3.

Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta - Voordeelverpakking


Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

4.

Sensodyne Repair & Protect - 2 X 75 ML- Tandpasta


Sensodyne Repair & Protect – 2 X 75 ML- Tandpasta

5/5

Bekijk prijs

5.

6x Elmex Junior (5-12 Jaar) Gel-Tandpasta 75 ml


6x Elmex Junior (5-12 Jaar) Gel-Tandpasta 75 ml

5/5

Bekijk prijs

Best geteste tandpasta – Ontdek de beste producten

  1. Prodent Cool Mint Tandpasta – 12 x 75 ml – Voordeelverpakking

Prodent Cool Mint tandpasta is de bestverkochte tandpasta van het merk Prodent. Het is een tandpasta met een koele muntsmaak en geeft je een diepe, verkoelende frisheid. Het heeft een viervoudig effect voor schone tanden en een frisse adem. Deze tandpasta van Prodent beschermt de tanden, versterkt het glazuur en helpt beschermen tegen gaatjes en verborgen suiker. Cool Mint tandpasta bevat fluoride dat helpt de tanden door twee keer per dag te poetsen. Het biedt ook meerdere bescherming om je tanden sterk en gezond te houden.

Een gezond gebit is een nodig onderdeel van je welzijn en gezondheid. Poetst daarom twee keer per dag je tanden met Prodent Cool Mint tandpasta om gaatjes te voorkomen. Voeding die we elke dag gebruiken kan veel suikers bevatten, zelfs in producten waarin je niet zou verwachten zoals ontbijtgranen, fruit en yoghurt. De tandplak bacteriën zetten suikers uit onze voeding om in zuren die een afkeurend effect kunnen hebben op het tandglazuur. Bovendien kunnen de zuren in voedingsmiddelen met een lage pH zoals fruit en frisdranken, glazuur slijtage maken.

Prodent bevat ActiFluor dat je tanden beschermt tegen tanderosie en het glazuur versterkt door het harder te maken. Hierdoor zijn je tanden beter bestand tegen gaatjes. Er zijn verschillende manieren om gaatjes te voorkomen. Prodent raadt aan om een fluoridetandpasta te gebruiken, je tanden twee keer per dag te poetsen en je tandenborstel om de drie maanden te verwisselen. Bij aankoop krijg je 12 stuks per verpakking. Het is niet geschikt voor melkgebit, er komt fluoride in voor. Het gewicht is 1,3 kg en de inhoud is 900 ml. De lengte verpakking is 172 mm, de breedte is 155 mm en de hoogte is 118 mm. De inhoud per dispenser is 75 ml en bij gebruik heb je gegarandeerd een frisse mond.


Prodent Cool Mint Tandpasta - 12 x 75 ml - Voordeelverpakking

5/5

Bekijk deal

voordelen

Tandpasta met een frisse mint smaak

Met viervoudige werking voor schone tanden en frisse adem

Beschermt het gebit en versterkt het glazuur

Helpt beschermen tegen gaatjes 

Met fluoride

nadelen

Geen

2. Aquafresh Freshmint – 5x 75 ml – Tandpasta – Voordeelverpakking

Fluoride tandpasta is al tientallen jaren de vaandeldrager van tandheelkundige zorg, maar met zoveel mondverzorgingsproducten zonder fluoride die nu op de markt zijn, vraag je je mogelijkerwijs af of fluoridetandpasta slecht voor je is. Het korte antwoord is nee, fluoridetandpasta blijft een uitstekende manier om je tanden gezond en sterk te houden. Fluoride is van nature voorkomende chemische stof die in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen in aarde, rotsen, water, lucht en zelfs in sommige planten. Fluoride is een veel gebruikt ingrediënt in mondverzorgingsproducten zoals tandpasta en wordt ook gebruikt als reinigingsmiddel.

Het fluoride in Aquafresh Freshmint voorkomt tandbederf door de afbraak van tandglazuur te vertragen. Het “remineraliseert” ook het glazuur door zich vast te klampen aan rotte gebieden en versterkende mineralen zoals calcium aan te trekken om tandschade te helpen herstellen. Het nieuwe, hardere, sterkere glazuur dat wordt geproduceerd, fluorapatiet genaamd, is beter bestand tegen de zuren die gaatjes kunnen veroorzaken. Fluoride heeft ook antibacteriële eigenschappen die de groei van bacteriën remmen en voorkomen dat microben aan de tanden blijven plakken. Fluoride is veilig voor gebruik in tandpasta.

Bij aankoop krijg je vijf stuks per verpakking. Deze tandpasta is niet geschikt voor het melkgebit. Het gewicht van dit product is 0,8 kg en de inhoud is 375 ml. De lengte van de verpakking is 207 mm, de breedte is 158 mm en de hoogte is 78 mm. Het is speciaal gemaakt voor volwassenen. De inhoud per dispenser is 75 ml en het merk is Aquafresh. Heb je mogelijkerwijs last van een onfrisse adem, dan kun je deze tandpasta zeker proberen. Gebruik het twee keer per dag en je zult versteld staan van resultaat binnen een paar dagen. Volgens review heeft deze tandpasta een perfecte werking, het maakt goed schoon. Je gaat gegarandeerd met een frisse adem de deur uit.


Aquafresh Freshmint - 5x 75 ml - Tandpasta - Voordeelverpakking

5/5

Bekijk deal

voordelen

Voordelige koop

Praktisch

Met fluoride

Frisse smaak

Verpakking van 5 stuks

nadelen

Geen

3. Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta – Voordeelverpakking

Deze tandpasta is Oral-B’s meest geavanceerde tandpasta die je 24-uurs tandplakbescherming biedt bij twee keer poetsen per dag. Actieve versterking door remineraliserend glazuur. Oral-B’s tandpasta brengt een schoon gevoel over je hele mond en heeft een unieke tin fluoride complex technologie. Oral-B Pro-Expert Professional Protection zorgt 24 uren tandplak bescherming bij tweemaal daags poetsen. Het specificeert zich het meest op en beschermt de acht gebieden die het vaakst door tandartsen worden geïnspecteerd, zoals tandvleesaandoeningen, gevoeligheid, tandbederf, tandplak, verkleuring, slechte adem, tandsteen en erosie van het glazuur.

Gehydrateerd silica is een veelgebruikt ingrediënt in veel producten voor persoonlijke verzorging, waaronder tandpasta. Het is een schuurmiddel, een absorberend middel en een vulstof in formules voor persoonlijke verzorgingsproducten en is volkomen veilig om in tandpasta te gebruiken. Gehydrateerd silica is afkomstig van een gehydrateerde vorm van silicium. Wist je dat silica een stof is die een groot deel van de aardkorst vormt? De gehydrateerde versie van silica is een stof die in veel alledaagse voorwerpen wordt gebruikt. Het belangrijkste voordeel van gehydrateerd silica in tandpasta is de schurende werking. Deze tandpasta is niet geschikt voor het melkgebit.

Vlekken zetten zich herhaaldelijk af op ons glazuur, de buitenste laag van onze tanden. Sommige soorten tandpasta maken tanden witter met bleekmiddelen, zoals waterstofperoxide dat de kleur van je glazuur verandert. Maar whitening tandpasta met schurende ingrediënten, zoals gehydrateerde silica, schrobben de vlekken van het oppervlak van je tanden. Alhoewel het woord “schurend” eng klinkt, zijn deze ingrediënten ontworpen om tandplak te verwijderen zonder je tanden te beschadigen. Bij aankoop krijg je vier stuks per verpakking. Het gewicht is 0,5 kg en de inhoud is 300 ml. De lengte verpakking is 197 mm, de breedte is 161 mm en de hoogte is 40 mm.


Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta - Voordeelverpakking

5/5

Bekijk deal

voordelen

Versterkt actief door het glazuur te remineraliseren

Geeft een schoon gevoel voor de hele mond

Unieke Tinfluoride Complex Technologie

Met een extra frisse muntsmaak

Biedt 24 uur bescherming tegen tandplak

nadelen

Geen

4. Sensodyne Repair & Protect – 2 X 75 ML- Tandpasta

Sensodyne Repair & Protect Extra Fresh tandpasta helpt de broze delen van het gebit te corrigeren en te beschermen. De unieke NovaMinformule verlicht allergieën dat is klinisch bewezen. Deze dagelijkse tandpasta bevat fluoride dat helpt de tanden te verstevigen. De vernieuwde Sensodyne Repair & Protect Extra Fresh tandpasta bouwt een sterke laag op de gevoelige delen van kwetsbare tanden om te helpen opknappen. Het houdt de mond een tijdlang hygiënisch fris. Je kunt deze tandpasta elke dag gebruiken met de unieke NovaMin formule voor krachtiger herstel en het laat je mond schoon en een frisse geur aantrekken.

 Af en toe kan tandgevoeligheid een teken zijn van andere problemen zoals natuurlijk krimpend tandvlees. Als je ouder bent dan veertig, kan het zijn dat je tandvlees tekenen van slijtage laat zien door van je tanden te scheiden en je tandwortels te ontbloten. Die wortels hebben geen glazuur om ze te verdedigen, dus ze zijn veel gevoeliger dan de rest van je tand. Ophoping van tandplak en tandsteen op je tanden kan ervoor zorgen dat je tandvlees terugtrekt. Ziekte kan dan optreden. Het kan de benige ondersteuning van je tand vernielen. Sensodyne Repair & Protect tandpasta is de beste oplossing voor het helpen verbeteren van het zwakke, slappe gebit.

Twee keer per dag poetsen met deze tandpasta zorgt voor een beschermende film op het tere gebied van gevoelige tanden. De Sensodyne Repair en Protect tandpasta is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar op voorwaarde dat je een tandarts raadpleegt. Gevoelige tanden kunnen wijzen op een eventueel probleem dat onmiddellijke zorg vereist. Bij aankoop van dit product krijg je 2 stuks per verpakking. Deze tandpasta is niet geschikt voor melkgebit. Het gewicht is 0,2 kg en de inhoud is 150 ml. De lengte verpakking is 172 mm, de breedte is 92 mm en de hoogte is 40 mm.


Sensodyne Repair & Protect - 2 X 75 ML- Tandpasta

5/5

Bekijk deal

voordelen

Unieke NovaMin formule zorgt voor krachtiger herstel

Helpt het je mond schoon en fris gevoel te geven

Vormt een beschermende laag op kwetsbare plekken van  gevoelige tanden

Geschikt voor gevoelige tanden

nadelen

Geen

5. 6x Elmex Junior (5-12 Jaar) Gel-Tandpasta 75 ml

Deze Elmex anti-cariës tandpasta met zijn aangename smaak voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Het is speciaal effectief tegen gaatjes en bevat ook amine fluoride. Wanneer er nieuwe, blijvende tanden doorkomen bij je kind, is het tandglazuur nog niet volledig uitgehard en dus extra gevoelig voor gaatjes. Tandbederf bij kinderen wordt bewerkstelligd door bacteriën en andere zaken. Voedsel dat koolhydraten bevat kan op de tanden achterblijven. Soortgelijke voedingsmiddelen zijn melk, frisdrank, rozijnen, snoep, cake, vruchtensappen, ontbijtgranen en brood. Bacteriën die gebruikelijk in de mond leven, veranderen deze voedingsmiddelen en vormen zuren.

De samenvoeging van bacteriën, voedsel, zuur en speeksel vormt een stof die tandplak heet en die aan de tanden blijft vastplakken. Na enige tijd vreten de zuren die door de bacteriën worden aangemaakt het tandglazuur aan, waardoor gaatjes zich ontwikkelen. Elmex Junior tandpasta bevordert de vorming van een goed hechtend calciumfluoride precipitaat om gaatjes te helpen bestrijden. Zorgt voor een fluoridegehalte rond de tanden dat nodig is om het remineralisatie proces te stimuleren. Elmex Junior tandpasta biedt bescherming tegen tandbederf door het gehele gebit. Elmex Junior Gel tandpasta zorgt voor een behoorlijke reiniging en bescherming.

Bij aankoop van dit product krijg je zes stuks per verpakking. Deze tandpasta is wel geschikt voor melkgebit, het is speciaal gemaakt voor kinderen. Het gewicht is 0,6 kg en de inhoud is 450 ml. De lengte verpakking is 221 mm, de breedte is 161 mm en de hoogte is 58 mm. De inhoud per dispenser is 75 ml en de tandpasta heeft een milde munt smaak.


6x Elmex Junior (5-12 Jaar) Gel-Tandpasta 75 ml

5/5

Bekijk deal

voordelen

Bevat aminfluoride

Is een Gel-Tandpasta

Zorgt voor een grondige reiniging en bescherming

Bijzonder effectief tegen gaatjes

Milde munt smaak

nadelen

Geen

Hoe de juiste tandpasta te kiezen

Tandpasta is nodig om de belangrijkste mondproblemen te bestrijden en een gezonde mond te houden. Het kiezen van degene die is aangepast aan onze behoeften is ingewikkeld omdat het aanbod gevarieerd is. Houd er rekening mee dat de duurste niet vereist de meest effectieve is, maar dat de goedkopere niet inefficiënt is. Bekijk gerust de beoordelingen van gebruikers van de marken die je kiest. Dit is de beste manier om naast ons advies te weten of deze of gene tandpasta is wat je zoekt. En laten we ervan bewust zijn dat tandpasta niet alles is.

Je moet twee keer per dag je tandenpoetsen, je tandarts raadplegen en de juiste tandenborstel kiezen zonder te vergeten deze regelmatig te vervangen! Tandpasta helpt bij het malen van het voedsel terwijl het verzorgende gebit nodig is. Tanden kunnen worden verzorgd door ze schoon te houden met tandpasta. Fluoride is het meest belangrijke ingrediënt in tandpasta. Zolang de tandpasta fluoride bevat, maakt het merk of type (tandpasta gel of poeder) in het algemeen niet uit. Alle fluoride tandpasta’s werken effectief om tandplak en gaatjes te bestrijden, maar ook nog het tandglazuur te reinigen en te polijsten.

Het merk dat je kiest, moet het ADA-keurmerk (American Dental Association) op de container hebben. Dit betekent dat gecontroleerde klinische onderzoeken voldoende bewijs hebben aangetoond dat het product veilig en effectief is. Sommige tandpasta’s bieden pyrofosfaten voor tandsteencontrole om de opbouw van harde tandsteenafzettingen op de tanden te voorkomen. Anderen bieden whitening-formules om vlekken veilig te verwijderen, waardoor tanden helderder en glanzender worden. Maar fluoride is het echte actieve ingrediënt dat het hardst werkt om je tanden te beschermen. 

Top 10 tandpasta’s in 2022

1.

Prodent Cool Mint Tandpasta - 12 x 75 ml - Voordeelverpakking


Prodent Cool Mint Tandpasta – 12 x 75 ml – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

2.

Aquafresh Freshmint - 5x 75 ml - Tandpasta - Voordeelverpakking


Aquafresh Freshmint – 5x 75 ml – Tandpasta – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

3.

Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta - Voordeelverpakking


Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta – Voordeelverpakking

5/5

Bekijk prijs

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.