Home » Maak je eigen Starbucks Toffee Nut Latte!

Maak je eigen Starbucks Toffee Nut Latte!

Oh man, dit is zo’n lekker drankje! Iedere jaar ga ik rond deze tijd van het jaar net iets vaker naar Starbucks dan normaal. Ze hebben er juist nu echt heerlijke drankjes. Afgelopen woensdag was ik bij Starbucks en toen bestelde ik de Toffe Nut Latte. Dit is één van mijn grote favorieten en hier kan ik onwijs van genieten. Een dikke laag slagroom, stukjes hazelnoot en de lekkere, unieke combinatie van toffee en hazelnoot. Mmm…

Maar als ik eerlijk ben is een bekertje Starbucks koffie niet goedkoop. Voor een Toffee Nut Latte betaal je al gauw €4,90. En hoe lekker is het om dit drankje ook thuis te kunnen drinken! Dit bracht mij op het idee om het zelf te maken. Nu is het natuurlijk heel lastig om zelf dezelfde siroop te maken als Starbucks gebruikt. Maar gelukkig hebben ze ons een handje geholpen. Bij Starbucks kun je namelijk ook de Toffe Nut siroop kopen. Een flesje kost €5,95 en hiermee kun je lekker veel Toffee Nut Latte’s maken!

Wat heb je nodig?

Espresso of sterke koffie

Melk

Toffee Nut siroop van Starbucks

Slagroom

Een geplette hazelnoot of van die gesuikerde nootjes die je op softijs kan doen 

Zo maak je de Toffe Nut Latte van Starbucks!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf mijn Latte Macchiato uit de Dolce Gusto haal. Dit apparaat is echt ideaal als je snel een lekker warm drankje wilt drinken. Maar mocht je geen apparaat hebben om een latte Macchiato te maken, dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. Een Latte Macchiato is namelijk gewoon een kopje espresso of sterke koffie met daarin warme melk.

Stap 1 is daarom; maak een Latte Macchiato. Begin eerst met de melk en dan met de koffie. Alleen op deze manier ziet je Latte Macchiato er het beste uit.

Zodra je Latte Macchiato klaar is doen we er een scheutje Toffee Nut siroop bij in. Je meer siroop, hoe meer smaak en hoe zoeter. Ik zie zelf ongeveer één eetlepel, maar dit moet je gewoon even een paar keer uitproberen.

Pak een hazelnootje en hak of plet deze zo goed mogelijk. De stukjes hazelnoot moeten niet te groot zijn, maar mogen ook niet veranderen in poeder. Gebruik je van die gesuikerde nootjes, dan hoef je er verder niets mee te doen.

Doe een grote toef slagroom op de Latte Macchiato en garneer het met de stukjes hazelnoot. En klaar is je eigen Toffee Nut Latte van Starbucks! We raden je aan om even snel ook 2 minutes Starbucks Strawberries & Cream Frappuccino te bekijken!

P.S. Ze hebben bij Starbucks ook nog de Gingerbread siroop zodat je ook je eigen Gingerbread Latte kunt maken.

Delen:

7 Reacties

 1. 25 november 2017 / 3:20 PM

  Ik kan ook zo genieten van deze smaakjes. De gingerbread is mijn favoriet!

 2. 25 november 2017 / 4:05 PM

  Wat leuk dat je nu ook thuis zo’n lekkere drankjes kan maken! Ik ben zelf helemaal fan van Nespresso en dan vooral de capsules in de caramel smaak.
  Liefs,
  Yara

 3. 26 november 2017 / 11:47 AM

  Ow heerlijk! Ik heb er direct zin in!
  Balen dat wij geen Starbucks hier hebben 🙂

 4. 26 november 2017 / 8:03 PM

  Lijkt me heel lekker! Deze wil ik zeker gaan proberen.

 5. 27 november 2017 / 9:39 AM

  Zelf ben ik geen koffiedrinker, maar ik kom evengoed wel eens bij Starbucks vanwege de ONWIJS lekkere muffins haha;-) Ik schrik toch stiekem ook altijd wel een beetje wanneer ik die prijzen zie. Leuk dat jij laat zien hoe je hem lekker makkelijk thuis kan maken, en als je dan inderdaad zelf ook een starbucks mok hebt, is het eigenlijk toch net echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.