Home » Taart bakken? Dit zijn de populairste taarten

Taart bakken? Dit zijn de populairste taarten

Nederlanders zijn dol op taart. Niet zo gek ook, aangezien we bijna iedere gelegenheid aanpakken om een stukje cake of taart te eten. Wanneer er iemand jarig is, iemand een nieuwe baan heeft gevonden, of alleen al wanneer er iemand op bezoek komt. Maar wat zijn eigenlijk de populairste taarten in Nederland, en waarom?

De echte klassieker: appeltaart

Appeltaart is toch wel de meest bekende en populaire taart in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel varianten op, maar de echte klassieker blijft het lekkerst. Bij veel mensen brengt dit een gevoel van nostalgie naar boven, doordat het recept van appeltaart vaak van generatie op generatie is doorgegeven. En wat dacht je van de heerlijke zoete, kruidige geur wanneer de taart net uit de oven komt? Het handige van appeltaart is dat je deze altijd kunt maken, omdat appels altijd verkrijgbaar zijn. Ook kun je overal wel een taart recept vinden voor appeltaart. Geen excuus meer dus om niet nu gelijk een overheerlijke appeltaart te gaan bakken!

Kwarktaart

Ook de kwarktaart is een klassieker in Nederland. Een kwarktaart is lekker fris, waardoor deze vooral vaak in de lente of zomer wordt gemaakt. Daarnaast is het, met een goed recept, helemaal niet ingewikkeld om zelf kwarktaart te maken. De lekkerste kwarktaarten zijn die met mandarijn, framboos, aardbei of ander zacht fruit.

Chocoladetaart

Natuurlijk kan de chocoladetaart niet op dit lijstje ontbreken. Sterker nog, niet alleen taart, maar eigenlijk alle zoete snacks met chocola zijn populair. Chocoladetaart wordt vaak als toetje geserveerd, maar ook als tussendoortje kan een stukje chocoladetaart hartstikke lekker zijn. Je kunt chocola goed met fruit combineren in een taart, maar ook een taart met alleen chocola is heerlijk en vol van smaak. Daarnaast kan chocola op verschillende manieren gebruikt worden in een taart: gesmolten (au bain marie), in poedervorm (cacao) of gewoon als harde stukjes chocola.

Wat is jouw favoriete taart?

Lees ook:

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  18 mei 2021 / 8:48 AM

  Oh dit ziet er heerlijk uit 😉

  Afgelopen week had ik ook een taart gemaakt.

  Xoxo

 2. 18 mei 2021 / 10:25 AM

  Wat grappig dat dit de populairste taarten zijn. Ik zie bij ons in de familie heel vaak monchou, mokka etcetera. Mijn eigen favoriet is Red Velvet! 🙂

 3. 18 mei 2021 / 11:05 AM

  Ik krijg trek 🙂 Mijn favoriet is en blijft toch de appeltaart.

 4. 19 mei 2021 / 9:59 PM

  Wat een heerlijke taarten! Appeltaart, carrot cake en New York cheescake zijn mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.