Baked Figs with Goat Cheese
Ingrediënten
6 middelgrote vijgen
80 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels gehakte walnoten
1 eetlepel gehakte salie
2 eetlepels honing
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
80 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels gehakte walnoten
1 eetlepel gehakte salie
2 eetlepels honing
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
O
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Knip de stelen van de vijgen af en snij er een X in tot halverwege de bijna.
2. Vul de vijgen met zachte geitenkaas met behulp van een theelepel. Strooi wat gehakte walnoten en salie over de gevulde vijgen en besprenkel ze met honing. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
3. Pak een ovenschaaltje en doe daar de gevulde vijgen in. Verwarm ze ongeveer 5 minuten in de oven. Enjoy!
2. Vul de vijgen met zachte geitenkaas met behulp van een theelepel. Strooi wat gehakte walnoten en salie over de gevulde vijgen en besprenkel ze met honing. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
3. Pak een ovenschaaltje en doe daar de gevulde vijgen in. Verwarm ze ongeveer 5 minuten in de oven. Enjoy!
Salted Caramel Apple Pie
Ingrediënten
Voor het deeg
350g bloem
4 eetlepels poedersuiker
225g zuivel-vrij boter
80ml koud water
350g bloem
4 eetlepels poedersuiker
225g zuivel-vrij boter
80ml koud water
O
Voor de vulling van de appeltaart
1kg gekookte appels
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemengd spice (of pompoen pie spice mix)
1 eetlepel maizena
1kg gekookte appels
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemengd spice (of pompoen pie spice mix)
1 eetlepel maizena
Karamelsaus
Bereidingswijze
Het deeg
1. Voeg de bloem, poedersuiker en zuivel-vrij boter aan een keukenmachine en meng het tot goed gemengd is. Voeg langzaam het water toe totdat er een goed deeg ontstaat. (Voeg meer toe indien nodig)
1. Voeg de bloem, poedersuiker en zuivel-vrij boter aan een keukenmachine en meng het tot goed gemengd is. Voeg langzaam het water toe totdat er een goed deeg ontstaat. (Voeg meer toe indien nodig)
O
Voorbereiden van de appeltaart vulling
2. Verwarm de oven op 170C en smeer de springvorm in met een beetje boter.
3. Schil de appels en snijd ze in plakjes van ongeveer een ½ cm. Pak een pan en doe hier de plakjes appel, de specerijen en maiszetmeel aan toe. Roer er af entre door heen en laat het een paar minuten op een matig vuur stoven.
4. Haal het mengesel van het vuur en roer de helft van de karamel saus er door heen.
O
Het maken van de taart
6. Haal het deeg uit de koelkast en verdelen het in 2 delen.
Rol het ene deel van het deeg uit en leg het in de springvorm.
6. Haal het deeg uit de koelkast en verdelen het in 2 delen.
Rol het ene deel van het deeg uit en leg het in de springvorm.
7. Vul de springvorm vervolgens met de appel en het karamel mengsel.
8. Rol het ander deel van het deeg uit en snijd het in reepjes van 1 cm. Leg ze bovenop de taart in een rooster ontwerp.
8. Doe nu de rest van de karamel saus over de taart en bak gedurende 35 minuten goudbruin.
Caramel Apple Slices
Ingrediënten
Appels
Witte of houten lolly stokjes
Chocolade smelten (* 1)
Karamel
Toppings – optioneel
Witte of houten lolly stokjes
Chocolade smelten (* 1)
Karamel
Toppings – optioneel
O
Bereidingswijze
1. Snijd de appels in dunne plakken. Niet te dun, want er moet een stokje in. Laat de plakken appel even drogen.
2. Doe er een stokje in. Een stokje van bijvoorbeeld cake pops zijn hier ideaal voor.
3. Versier de plakken appel met gesmolten chocolade en besprenkel ze met karamel of andere toppings.
Even hard laten worden & genieten maar!
3. Versier de plakken appel met gesmolten chocolade en besprenkel ze met karamel of andere toppings.
Even hard laten worden & genieten maar!
Homemade Ferrero Rocher
Ingrediënten
150 g vegan pure chocolade (70% cacao)
150 ml + 2 eetlepels volledige dikke kokosmelk
60 ml ahornsiroop
1-2 theelepel oploskoffie
180 ml natuurlijke vloeibare hazelnoot boter
150 g geroosterde hazelnoten
Een paar druppels van de hazelnoot extract of vanille-extract (optioneel)
150 ml + 2 eetlepels volledige dikke kokosmelk
60 ml ahornsiroop
1-2 theelepel oploskoffie
180 ml natuurlijke vloeibare hazelnoot boter
150 g geroosterde hazelnoten
Een paar druppels van de hazelnoot extract of vanille-extract (optioneel)
O
Bereidingswijze
1. Hak de chocolade in kleine stukken.
2. Laat de stukken chocolade au bain Marie smelten in een glazen kom boven een pan met water.
3. Zodra de chocolade gesmolten is, haal het van het vuur, maar houden de kom over het hete water.
2. Doe de kokosmelk in een klein potje en het opwarmen van een beetje. Los vervolgens de oploskoffie op in de opgewarmde melk.
3. Voeg langzaam de warm kokosmelk aan de gesmolten chocolade toe. De chocolade wordt korrelig en hard. Maak je geen zorgen, dit is geen probleem. Op een gegeven moment zal de chocolade terugkeren naar een glanzend mengsel.
4 . Klop de ahornsiroo er door heen.
2. Doe de kokosmelk in een klein potje en het opwarmen van een beetje. Los vervolgens de oploskoffie op in de opgewarmde melk.
3. Voeg langzaam de warm kokosmelk aan de gesmolten chocolade toe. De chocolade wordt korrelig en hard. Maak je geen zorgen, dit is geen probleem. Op een gegeven moment zal de chocolade terugkeren naar een glanzend mengsel.
4 . Klop de ahornsiroo er door heen.
Plaats het mengsel een nacht in de koelkast.
5. Pak de hazelnoten en hak ze fijn. Rol ze wat door je handpalmen, zodat de gehakte hazelnoot blijft plakken.
Bewaren ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Pear Tart with Goat Cheese, Rosemary & Honey
Ingrediënten
Bladerdeeg, ontdooid
1 peer
1/4 kop citroensap
Geitenkaas
Suiker
Honing
Verse peper
Gehakte rozemarijn
1 peer
1/4 kop citroensap
Geitenkaas
Suiker
Honing
Verse peper
Gehakte rozemarijn
O
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
3. Vouw de randen van het bladerdeeg in en druk de randen een beetje in met de tanden van een vork.
4. Haal het klokhuis uit de peer en snijd de peer in dunne plakjes. Besprenkel het met citroensap, zodat de peer niet verkleurd.
4. Haal het klokhuis uit de peer en snijd de peer in dunne plakjes. Besprenkel het met citroensap, zodat de peer niet verkleurd.
5. Brokkel de geitenkaas af en bestrooi het bovenop het bladerdeeg en leg de plakjes van de peren netjes op het bladerdeeg. Sprenkel er nog een beetje suiker overheen en bak het gedurende 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.
6. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen en doe er dan nog een beetje honing op en bestrooi het bladerdeeg met de gehakte rozemarijn en gebarsten peper.
Welk recept vind jij het lekkerste er uit zien?
Fijne tips om zoveel lekkers te bakken 😉
Xoxo
Oh wat een heerlijkheid! Salted caramel apple pie
Ik ben altijd gek op recepten die me #instawaardig eten bezorgen, helaas zijn mijn baksels vaak iets minder perfect 😉 Vooral die caramel apple slices zien er lekker en ook makkelijk na te maken uit!
Lékker en mooi zien ze er natuurlijk allemaal uit! Zelf zou ik die ferrero rocher balletjes wel willen proberen. Ik vraag me alleen af of ze er dan nét zo uit komen te zien;-)
Oh wauw wat een hoop lekkers! Prachtige foto’s ook altijd op Pinterest, dan krijg je er altijd meteen zin in. Jammer dat het er bij mij nooit zo uit komt te zien haha.