Home » 4 x toffe drankjes met Oud & Nieuw!

4 x toffe drankjes met Oud & Nieuw!

DSC_0808 copy

 

Yay! Vanavond is het New Year’s Eve! Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kan bijna niet wachten. Dit jaar vier ik het samen met mijn vriend, mijn zusje Laura van Fablouise.nl en haar vriend. Een klein groepje dus, maar super gezellig! Laura zorgt voor de hapjes en ik voor de drankjes en natuurlijk mag daarbij Champagne (of in ieder geval iets dat er op lijkt) niet ontbreken.

Zodra de klok 00.00 uur aangeeft zal de fles met bubbels gaan knallen. En om het nog feestelijker te maken heb ik bedacht om de glazen extra te versieren en dit drankje nog feestelijker te maken. Benieuwd hoe? Hier komen 4 manieren.

 

Fruit

Ik vind zelf dat fruit er altijd super leuk uit ziet! In salades, sapjes, desserts, maar ook in glazen! Maak daarom een klein spiesje van verschillende harde fruitsoorten (geen banaan) en zet het spiesje in de glazen. Je gasten kunnen er voor kiezen het in het glas te laten wanneer je hun drankje inschenkt, maar ze kunnen ook lekker van het spiesje gaan snoepen!

Vind je een spiesje een beetje te veel van het goede? Dan kun je natuurlijk ook één fruitsoort gebruiken en een aardbei aan de rand van het glas laten hangen of een framboosje in het drankje laten drijven.

 

1

 

IJs (Spoom)

Het is misschien niet het meeste lichte drankje, maar wel erg lekker! Vooral voor meiden (of mannen) die wijn drinken is dit erg lekker. Want deze gaan we combineren met een bolletje ijs. Gebruik hiervoor een lekkere frisse ijs soort, als citroenijs. En schenk hier de wijn of bubbels over heen. Het drankje wordt dan lekker romig en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

 

IJsblokjes

Bij een feestje horen koude drankjes! Het is dan ook altijd wel lekker om wat ijsblokjes in je drankje te hebben. Daarom is dit het moment om je een lekker uit te gaan leven op de kleine details door de ijsblokjes extra vrolijk te maken! Neem een ijsblokjes vorm en doe in ieder kubusje een vrucht. Hierbij kun je denken aan een framboos, besje, braam of misschien wel een aardbeitje. Voeg daar water aan toe en laat het bevriezen in de diepvries.

Mocht je nou geen ijsblokjes vormpjes hebben, dan kun je natuurlijk ook zelf fruit invriezen!

 

2

 

Suikerrandje

Deze manier om je glazen een extra “touch” te geven is vast bij iedereen al bekend en echt super gemakkelijk! Het enige dat je nodig heb is suiker en ranjasiroop of een ander plakkerig drankje. Je giet een klein beetje siroop op een schoteltje en doet wat suiker op een ander schoteltje. Je dipt het randje van de glazen in de siroop en vervolgens nog eventjes in de suiker. Eventjes laten drogen en je hebt een super leuk suikerrandje!

 

Wil je nou helemaal opvallen? Dan kun je deze tips natuurlijk ook heel goed met elkaar combineren! Onthoud alleen wel dat “Less” soms toch wel echt “More” is.

Ik wens jullie een hele fijne Oud & Nieuw!

Delen:

4 Reacties

 1. 31 december 2015 / 5:30 AM

  Ahhh suikerrandjes vind ik altijd zo leuk. Geen idee waarom, maar ik vind dat gewoon feestelijk en bij Oud & Nieuw horen haha. Fijne jaarwisseling meid :-)!

 2. 31 december 2015 / 8:15 AM

  Aaaah wat een super leuke ideetjes! Een suikerrandje en wat fruit in een drankje vind ik ook altijd ontzettend tof staan! Lieve Iris, alvast een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst <3 Geniet er van vanavond!

 3. 31 december 2015 / 12:32 PM

  Een framboosje in het drankje laten drijven ziet er ook gezellig uit. Eigenlijk het hele glas en hoe je het maakt. Een hele fijne jaarwisseling Iris! En tot volgend jaar!

 4. 31 december 2015 / 5:55 PM

  Leuke ideeën, een suikerrandje vind ik altijd zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.