Home » TAG | My School Story

TAG | My School Story

my-school-story

 

Het is weer tijd voor een nieuwe Tag! Ik ben daarom weer het internet opgedoken en opzoek gegaan naar een Tag vol leuke vragen. Als snel kwam ik bij de “My School Story” Tag terecht. Een Tag met vragen als wat mijn leukste vak op school was, maar ook of ik een schoolblooper meegemaakt heb. Benieuwd naar de vragen en antwoorden? Hier komen ze!

 

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben 26 jaar en ik zit sinds een paar jaartjes niet meer op school. Wel heb ik twee opleidingen gevolgd. Ik heb eerst de Middelbare school gedaan, toen ben ik naar de Middelbare Hotelschool gegaan en tenslotte heb ik de opleiding Human Resource Management gedaan.

 

Welk niveau(s) heb je gedaan?

Op de middelbare school vond ik het gezelliger om bij mijn vriendinnen in de klas te komen, dan dat ik een hoog niveau zou hebben. Hier heb ik toen VMBO gedaan. Vervolgens ben ik naar de Middelbare Hotelschool gegaan (Dit is een MBO opleiding) en nadat ik hier mijn diploma voor behaald had ben ik naar het HBO gegaan.

 

Vond je school leuk?

Ja, ik vond school heel leuk. Er waren natuurlijk ook wel minder momenten, maar over het algemeen vond ik het heel erg leuk. Je had veel vrije tijd, beleefde veel leuke dingen met je vriendinnen en klasgenoten en ook de schoolfeesten vond ik geweldig.

 

Wat vond je het leukste vak op school?

Tekenen vond ik heel erg leuk. Ik vond het heerlijk om creatief bezig te zijn. Daarnaast vond ik biologie en wiskunde ook heel leuk.

 

Wat vond je het stomste vak op school?

Economie, natuurkunde en Engels. Economie vond ik echt super lastig, natuurkunde vond ik ook lastig en ik vond de leraar niet leuk. En Engels was altijd een vak waar ik bijna altijd een 1 voor kreeg. Ik mocht de leraar echt niet, waardoor ik ook geen zin meer had om er voor te gaan leren. Het is echt een wonder dat ik trouwens uiteindelijk geslaagd ben.

 

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Toen ik op de Middelbare school zat ging ik altijd op de fiets. Ik moest 8 kilometer fietsen, maar samen met mijn vriendinnen was dit geen probleem. Oké, dat is niet helemaal waar, want als het regende was het echt een drama en ook als je band lek was, kon je wel huilen.

Naar het MBO ben ik met de bus gegaan en het HBO met de trein.

 

Wat voor schooltas gebruikte je?

In het eerste jaar had ik echt zo’n “goed-brugklassers”-rugtas. Volgens mij van het merk Kipling. Ik moest een paar kilometers fietsen om op school te komen, dus was het belangrijk dat ik een goede tas had om als mijn studieboeken in te kunnen vervoeren. Maar al snel verving ik deze tas voor een Eastpack. Deze waren een stuk populairder. En later nam ik gewoon een handtas mee en liet ik bewust een aantal boeken thuis. “Oeps, dat boek ben ik vergeten mee te nemen” 😉

 

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

Ik had altijd wel een tasje met wat make-upjes in mijn tas. Maar eerlijk gezegd lang niet zo veel als dat ik nu heb. Ik denk dat ik toen alleen maar iets van lipstick of lipgloss mee had en misschien een mascara voor als ik in een regenbui terecht was gekomen.

 

Wat is jouw grootste schoolblooper?

Tijdens de periode op de Hotelschool waren mijn vriendin en ik soms een beetje baldadig. We vonden sommige leraren een beetje raar en daarom gingen we concept mailtjes typen die we aan deze leraren richtten. Tijdens het typen van de mailtjes hebben wij ontzettend zitten lachen, alleen hadden we nooit het lef om de mailtjes echt te versturen.

Naast de “rare” leraren was er eentje die we wel heel leuk vonden en daarom typte we in het mailtje dat we hem  een toffe peer vonden. Vervolgens zochten we er een leuk plaatje van een peer bij en je raadt het; we drukte per ongeluk op verzenden. Gelukkig was het een positief mailtje, maar zowel de leraar als mijn vriendin en ik hebben het er nooit meer over gehad. Oepsie

 

Wat deed je als de les saai was?

Ik vond het altijd geweldig om mijn agenda op te vrolijken. Ik schreef er van alles in en plakte het vol met bekende artiesten. Gelpennen, stickers, berichtjes van mijn vriendinnen. Het was meer een soort van jaarboekje dan een agenda. En daarnaast was mijn agenda aan het einde van het jaar ook twee keer zo dik door de plaatjes die ik er ingeplakt had. Toch jammer dat ik ze niet meer heb…

 

 

 

 

Delen:

13 Reacties

 1. 17 november 2016 / 5:39 AM

  Awh wat leuk om te lezen Iris!! Wat grappig, ik vond wiskunde en creatief bezig zijn ook erg leuke vakken. Engels vond ik ook nooit zo leuk! Wat een leuke tag, mag ik hem overnemen? 🙂

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   17 november 2016 / 5:40 AM

   Dat is toevallig! En ja natuurlijk mag je neem overnemen 😀

 2. 17 november 2016 / 6:44 AM

  Leuke tag en ook leuk om zo meer over je te weten te komen! Wat knap dat je na het MBO nog hebt doorgeleerd op HBO-niveau! Zelf vond ik natuurkunde ook vreselijk. Economie en Engels waren dan weer wel mijn ding 😉

 3. 17 november 2016 / 7:32 AM

  Ah wat leuk om te lezen!! Ik vond tekenen en biologie ook heel erg leuk maar wiskunde daarentegen totaal niet. Ik kon er ook helemaal niets van, haha. Ik was juist altijd goed in aardrijkskunde, geschiedenis en talen.

 4. 17 november 2016 / 8:15 AM

  Wat een leuke en originele tag Iris!Zo toevallig, ik moest ook altijd 8km fietsen en de weersomstandigheden waren soms echt om te huilen haha, maar het maakt je wel hard! En oei, dat is wel een gênante ervaring, van die mail! Gelukkig was het een positief mailtje, maar kan mij voorstellen dat het lastig was om die leraar weer onder ogen te komen haha.

 5. 17 november 2016 / 10:46 AM

  Haha, hoe herkenbaar: “oeps dit boek vergat ik mee te nemen” ja hoor, gebeurde wel eens regelmatig haha!

 6. 17 november 2016 / 2:06 PM

  Leuk om te lezen! Biologie was echt mijn favoriete vak!

 7. 17 november 2016 / 2:11 PM

  Leuk om te lezen. Deed me terug denken aan mijn schoolperiode. Haha 🙂 Met een Eastpack heb ik ook een hele lange tijd rondgelopen. Volgens mij had vrijwel iedereen zo’n rugzak. Zelf ging ik ook met de fiets naar school en moest ik ook zo ver fietsen. Vriendinnen erbij of niet, ik vond dat echt vreselijk. Zéker wanneer het regende. Ben ik blij dat ik dat niet meer hoef te doen 😉

 8. 17 november 2016 / 7:18 PM

  Heel erg leuk om te lezen! Vooral leuk om het te horen van iemand die het allemaal al heeft gehad terwijl je zelf nog op school zit!
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.