Home » 5 x Tips om gemakkelijker de koude winter door te komen

5 x Tips om gemakkelijker de koude winter door te komen

Brrr… Als ik aan de winter denk, dan krijg ik het gelijk al een stuk kouder. Het is ’s ochtends al wat frisser en dan is nog niet eens de winter begonnen. Weten jullie nog dat er vorig jaar zo veel ijzel lag? Het was een hele survival tocht om op mijn werk te komen. Verkleumd kwam ik binnen, terwijl ik liever thuis voor de kachel had gezeten.

Maar helaas, we ontkomen er niet aan. Want vroeg of laat komt de winter er weer aan. En dat is het wel zo fijn om het zo min mogelijk koud te hebben. Speciaal voor al die koukleumpjes als ik heb ik daarom 5 tips die je gemakkelijker door de winter zullen gaan helpen!

Een heerlijke winterjas & accessoires

We beginnen bij de gemakkelijkste tip. Want iedereen weet natuurlijk dat een lekkere, dikke winterjas met een warme sjaal, handschoenen en eventueel een muts je een stuk warmer de winter door zullen helpen. Ik heb inmiddels al een nieuwe winterjas en hier ben ik zo blij mee!

Een legging onder je broek

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat je je nek, je rug en je benen goed warm houdt. Een lange jas en een lekkere zachte sjaal zijn daarom zeker onmisbaar. Maar om wat extra warmte te creëren kun je ook gewoon een legging onder je broek dragen. Niemand die het ziet en het is heerlijk warm.

Multi vitamine

Nu het buiten een stuk donkerder is, krijgen we ook massaal last van het hebben van minder energie. Begin de dag daarom goed met een stevig ontbijt en een Multi vitamine supplement. Geloof me, het werkt echt! En anders helpt vitamine D ook heel goed. Je weerstand wordt beter en je voelt je veel fitter.

Gember

Iets dat ik geleerd heb van de Chinese geneeskunde is dat gember er voor zorgt dat je lichaam warmer wordt. Begin de dag daarom met een kopje verse gember thee en je hele lichaam zal een stukje verwarmd worden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het zelf niet zo lekker vind. Maar mocht je er wel van houden, dan helpt het echt bij  het verwarmen van je lichaam.

Een voetenbad

En de laatste tip is een voetenbad. En ook deze tip heb ik van de Chinese geneeskunde. Door je voeten te verwarmen, wordt je hele lichaam ook een stukje warmer. Er zitten onder je voeten namelijk heel veel punten die iedere lichaamsdeel prikkelen. Verwarm je dus je voeten, dan wordt je hele lichaam warmer. En het is natuurlijk ook erg lekker. Een stukje LUSH bruisbal er in of een beetje badschuim en genieten maar!

Hoe zorg jij ervoor dat je gemakkelijker de winter door komt?

Gebruikte bron: http://roter.nl/

Delen:

15 Reacties

 1. 15 november 2016 / 5:58 AM

  Een legging onder je broek is echt zo ideaal om lekker warm te blijven ?

 2. 15 november 2016 / 6:43 AM

  Oh ja, die legging moet ik eens doen inderdaad! En een warme winterjas doet ook al zoveel goeds! Gemberthee lust ik helaas ook niet 😉

 3. 15 november 2016 / 7:45 AM

  Goede tips!
  Een legging onder mijn jeans aandoen zal ik binnenkort eens gaan doen.
  Gember thee is heerlijk.

  Xoxo

 4. 15 november 2016 / 8:07 AM

  Die legging doe ik altijd als het kouder word heerlijk ben zo’n koukleum! Dat van gember wist ik niet dus ga zo maar een bakje thee met gember zetten haha! Dankje voor de tips erg leuk!

 5. 15 november 2016 / 8:19 AM

  Het is de afgelopen dagen echt ineens een stuk kouder geworden, dus deze tips komen helemaal van pas. Aan een legging onder een broek dragen heb ik serieus nog niet eerder gedacht, dat ga ik ook een keer proberen!

 6. 15 november 2016 / 8:22 AM

  een warm voetenbad klinkt hemels 😀 dat ga ik vanavond eens proberen!

 7. 15 november 2016 / 8:45 AM

  Ik heb het werkelijk waar altijd koud, dus een legging onder mijn broek is wel een goed idee! Ik hou ook niet zo van gember, maar heb nog nooit gember thee geprobeerd dus dat ga ik maar eens doen 🙂 Handige tips!

 8. 15 november 2016 / 9:17 AM

  Oh ik wil er nog niet aan denken. Ik haat de kou, doe mij maar zomer. Maar helaas wonen we in het koude natte Nederland haha. De winterjas heb ik al gescoord, heerlijk!

 9. 15 november 2016 / 9:42 AM

  Oeh vooral een warm voetenbad lijkt me nou echt top! Super lang geleden dat ik dat heb gedaan

 10. 15 november 2016 / 3:21 PM

  Een voetenbad is iets wat ik eigenlijk heel weinig doe.

 11. 16 november 2016 / 6:46 AM

  Ach, kou vind ik dan nog niet ZO erg, maar regen. Daar word ik hartstikke chagrijnig van dus.

 12. 17 november 2016 / 6:01 PM

  Leuke tips! Een lekkere dikke winterjas en als ik thuis kom van het fietsen is een heerlijk vest en fluffy sokken een must 🙂

 13. 17 november 2016 / 8:57 PM

  Vaak krijg ik vreselijke jeuk als ik legging onder mijn broek draag, nochtans als ik gewoon de legging draag heb ik er geen last van.

 14. 20 november 2016 / 9:43 AM

  Een legging onder de broek is hier vaste prik in de winter. Heerlijk warm en niemand die het ziet, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.