Home » Ik begin alvast met mijn goede voornemens

Ik begin alvast met mijn goede voornemens

Een nieuw jaar betekent voor vele van ons ook weer een nieuw begin. Vanaf januari beginnen we weer met onze goede voornemens en proberen we het weer zo lang mogelijk vol te houden. Ook ik heb ieder jaar wel een aantal goede voornemens. Meestal is het een beetje afvallen en wat minder gestrest zijn. Het afvallen lukt eigenlijk niet zo gemakkelijk en helemaal door de komst van mijn dochtertje is er toch nog een paar kilootjes blijven plakken. Wel moet ik zeggen dat ik het afgelopen jaar wat minder gestrest ben geweest. Ik laat het allemaal wat meer op mijn afkomen en dat bevalt mij heel goed.

Voor 2020 heb ik ook een paar goede voornemens opgesteld. Natuurlijk kan ik wachten tot het nieuwe jaar echt gaat beginnen, maar waarom zou ik niet gelijk van start gaan! Vaak is het zo dat wanneer je iets wilt veranderen, dan moet je het ook gelijk doen. Anders verwatert het weer of veranderd je motivatie in frustratie. Dus; Let’s do it!


Toch iets afvallen

Mijn eerste voornemen is om toch maar weer proberen om iets af te vallen. De laatste maanden heb ik mijn gewicht niet zo serieus genomen, dus ik verwacht dat als ik er nu wel voor zou gaan, dat het moet lukken. In ieder geval de zwangerschapskilo’s. Het enige nadeel is dat ik nu veel minder beweeg. Ik stel daarom voor dat ik iedere dag toch wat buikspieroefeningen ga doen. Het is totaal niet mijn favoriete hobby, maar met een motiverend muziekje op de achtergrond wordt het vast veel leuker. Ook wil ik mijn blender weer uit de kast halen en wat vaker lekkere gezonde sapjes maken.

No Buy

Ik heb nog nooit een “No Buy” ingelast. Dit houdt in dat je voor een bepaalde periode niets gaat kopen, behalve noodzakelijke spullen. Ik denk dat ik schrik al ik zie wat ik allemaal aan onnozele dingen koop. Laatst kocht ik van die leuke mini kerstboompjes en een leuke kaarshouders. Super leuk, maar ik had het natuurlijk totaal niet nodig. Ik wil wat bewuster met mijn geld omgaan en daarom wil ik voor mijzelf ook een “No Buy” inlassen. En dan niet voor een maand of een paar maanden, nee echt vanaf nu en heel 2020. Nu weet ik van mijzelf dat ik dit niet ga volhouden, dus daarom heb ik wat een paar uitzonderingen gemaakt:

 • Cadeautjes voor anderen.
 • Kleding die ik echt nodig heb.
 • TK Maxx

Om deze laatste zullen jullie vast moeten lachen. Ikzelf ook een beetje. Maar ik ben dol op TK Maxx! Haha! Wel moet ik hierbij zeggen dat ik bijna nooit naar de TK Maxx ga. Ik moet minimaal een uur reizen, waardoor het hoogstens 3 keer per jaar zal zijn dat ik er naar toe ga. Deal?


Beter voor mijzelf zorgen

De afgelopen maanden heb ik wat minder aandacht aan mijn uiterlijk besteed. Natuurlijk ben ik wel naar de tandarts en de kapper geweest, maar ik merk dat ik minder moeite heb gedaan om mijn haar mooi te maken en mijn huid te verzorgen. Het is daarom tijd om vaker een maskertje te gebruiken, dagcrème op te smeren en mijn huid regelmatig goed te reinigen. Daarnaast kunnen mijn nagels ook wel wat vaker een lakje gebruiken.


Meer energie krijgen

In 2019 ben ik vaker humeurig geweest dan normaal. Ik was wat sneller moe, waardoor ik sneller geïrriteerd was. En het erge is dat ik dat ook gewoon door had. Het is nu de hoogste tijd om daar verandering in te brengen en wat meer te genieten. Ik ben hier al mee begonnen door gewoon goed mijn slaap te pakken. Slapen is namelijk veel belangrijker dan je vaak door hebt. Nog laat op de avond achter de computer zitten, in bed nog door je telefoon heen scrollen, nog even die Netflix serie afkijken. Nee, deze dingen hielde mij alleen maar langer wakker. En doordat ik nu al weer meer slaap, voel ik mij gelijk vrolijker en heb ik veel meer energie! Ideaal! Deze trend ga ik daarom zeker voortzetten in 2020.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Delen:

6 Reacties

 1. 14 november 2019 / 12:56 PM

  Lekker bezig! Ik ben ook alvast begonnen met afvallen (en dus meer sporten), en ben druk bezig mijn blog te verbeteren. Voor goede voornemens hoef je niet per se tot oud en nieuw te wachten inderdaad.

 2. 14 november 2019 / 3:48 PM

  Je kunt er beter maar meteen mee beginnen. Ik probeer op dit moment ook heel erg op mijn voeding te letten en hopelijk hierdoor wat af te vallen. Daarnaast probeer ik iedere dag even naar buiten te gaan voor een wandeling en sport ik ook minimaal twee keer in de week!

 3. 15 november 2019 / 6:54 AM

  Mooie voornemens en inderdaad, waarom wachten tot januari? Ik ben ook begonnen met afvallen, wel een hele uitdaging met de decembermaand in het verschiet 🙂 Een aantal jaren geleden heb ik drie maanden bijna niks gekocht. Bizar hoeveel centjes ik overhield 🙂

 4. 15 november 2019 / 10:31 AM

  Wat een mooi artikel! Beter voor mijzelf zorgt keert eigenlijk ieder jaar wel weer terug, haha. Gelukkig ga ik binnenkort weer eens lekker naar de wellness, dus dat is alvast een goede stap 😀

 5. 15 november 2019 / 11:10 AM

  oh meer energie krijgen, beter in mijn vel komen te zitten en wat nieuwe doelen bedenken.

  Fijn weekend 🙂

 6. 16 november 2019 / 8:16 AM

  Wat een mooie goede voornemens en inderdaad; waarom zou je wachten tot januari? Ik moest stiekem ook wel lachen om het stukje over TK MAXX. Haha, sommige dingen zijn inderdaad te moeilijk om helemaal los te laten. Ik ben heel benieuwd hoe je de no-buy gaat ervaren, misschien leuk om daar later nog eens iets over te vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.