Home » Ik vertelde aan mijn man dat ik zwanger was

Ik vertelde aan mijn man dat ik zwanger was

Het is al weer ruim een jaar geleden dat ik vertelde dat ik zwanger was, maar ik weet nog erg goed hoe enthousiast ik was. Ik had op maandag een zwangerschapstest gedaan. Maar in plaats van het gelijk aan mijn man te vertellen besloot ik het eerst even voor mij te houden. En ik kan je vertellen dat dit zo moeilijk was! Mijn plan was om het in het weekend te gaan vertellen. Het leek mij leuk om een fotograaf te regelen, naar een mooie locatie te gaan en vervolgens zijn reactie vast te leggen. Ja, ik heb destijds vast te veel op Instagram gekeken. Want hoe gaaf was het om de reactie voor altijd terug te kunnen kijken!

Maar nee, het weekend was nog veel te ver weg. Het was pas maandag en het was al lastig om deze dag door te komen. Gelukkig heb ik het vol kunnen houden tot woensdag. Ik was die dag vrij van mijn werk en daarom besloot ik het hele huis te versieren met helium ballonnen en slingers. Ik haalde een heliumtank en samen met mijn kat ging ik aan de slag. We hebben toen erg veel plezier samen gehad, want katten en lintjes zijn natuurlijk de meest perfecte combinatie als je leven in de brouwerij wilt creëren.

De feest locatie

Als snel was onze woonkamer veranderd in een feest locatie vol met ballonnen en slingers. Ik had alleen maar roze en witte hartjes ballonnen, maar natuurlijk wist ik toen nog niet dat het een meisje ging worden. Zou ik het hiermee uitgelokt hebben…?

Aan de andere kant van de woonkamerdeur had ik een kartonnen tasje gehangen met daarin een kaartje en een lief klein rammelaartje. Van te voren had ik de gordijnen dicht gedaan, want anders zou mijn man gelijk al de ballonnen zien. Ook had ik mijn camera op de eettafel neergezet, zodat ik alsnog zijn reactie kon vast leggen. Achteraf zijn deze beelden totaal mislukt, omdat hij eerder thuis kwam. Verdorie. Haha!

De reactie van mijn man

Natuurlijk zag mijn man eerst het tasje aan de deurhangen en was de boodschap eigenlijk gelijk al duidelijk. Maar door de feestelijke woonkamer, werd de verrassing nog groter! Ook hij werd enorm enthousiast (gelukkig, haha!). Hij was misschien nog wel blijer dan ik! De hele avond hebben we gekletst over wat er allemaal op ons te wachten stond en vanaf toen konden we er alleen maar naar uitkijken om haar straks in onze armen te kunnen nemen. 😀

Delen:

4 Reacties

 1. Lieke van Veen
  16 november 2019 / 5:07 PM

  Wat een leuke verrassing!

 2. 17 november 2019 / 9:43 AM

  Wat mooi en bijzonder om het op die manier aan hem te vertellen! Eigenlijk wel heel leuk om het nieuws nog even voor je te houden en op zo’n feestelijke manier aan hem te vertellen. Superleuk gedaan!

 3. 17 november 2019 / 11:45 AM

  Wat super knap dat je het nog zo lang volgehouden hebt om het niet te vertellen! Maar wel super leuk om dan de reactie te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.