Home » 8x Laat de lente nu maar komen!

8x Laat de lente nu maar komen!

Oh, wat is het toch heerlijk buiten! Ik heb de tuin al weer aangeveegd en de moestuin ook al een beetje onkruidvrij gemaakt. Het voelt zo fijn om buiten te zijn, geen jas aan te hebbben en ondertussen lekker bezig te zijn om de tuin weer gezellig te maken. Ook zijn we vanmorgen naar het bos gegaan om te wandelen. De zon scheen in onze gezichtjes en de schaapjes waren ook weer aan het smikkelen van het gras. Hier kan ik zo van genieten! 

Tuintje

Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Langzaam komen er weer van die schattige voorjaarsbloemetjes de grond uit en dat zorgt voor een heel gezellig en kleurrijk geheel. Tijdens de lente ga ik daarom ook vaak  tuinwinkels. De grote tuinwinkel bij mij in de buurt is er nog niet helemaal klaar voor, maar ik verwacht dat het niet zo lang meer gaat duren voordat de winkel weer vol staat met mooie plantjes en (fruit)boompjes. Vorig jaar ben ik begonnen met een moestuin en toen heb ik al veel uit mijn eigen tuintje gegeten. Ik hoop dat het dit jaar ook weer vol staat met lekkere groentes. Zo leuk!

Een fris interieur

Aangezien we nog niet helemaal in de lente zitten is het ook fijn om het voorjaar wat in huis te halen. Ieder seizoen vind ik het leuk om iets in het interieur te veranderen. Het hoeven geen grote dingen te zijn, want met een mooie bos bloemen en wat voorjaarsdecoratie heb je gelijk al een heel ander sfeertje in huis. Ik vind het zelf heel erg mooi om losse bloemen bij de bloemist te halen en zelf een eigen boeketje samen te stellen. Lichte tinten, gecombineerd met gipskruid en eucalyptus past perfect bij het voorjaar.

Picknicken

Misschien is het er nog iets te koud voor, maar ik kijk er ook naar uit om straks weer te kunnen picknicken. Een schattig rieten mandje vullen met allerlei lekkere hapjes en drankjes en dan op zoek te gaan naar een leuk plekje. Vaak kun je in een park heerlijk picknicken. Dit is daarom ook gelijk mijn favoriete plekje. Het park bij mij in de buurt heeft ook nog eens een dierenweide vol met hertjes, pauwen, geitjes. En zij maken de picknick natuurlijk nog gezelliger.

Plukboeket

Het is natuurlijk ideaal om zelf een plukoeket samen te stellen bij een bloemist, maar het is natuurlijk nog veel leuker om een plukboeket uit de natuur te halen. Er zijn door heel Nederland van die pluktuin boerderijen te vinden waar je voor maar weinig geld de mooiste bloemen kan plukken. Vorig jaar is het helaas niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen, maar dit jaar staat het zeker op mijn lente Bucketlist.

Lekker naar buiten

Zoals ik al zei ben ik vanmorgen naar het bos/heide gegaan. Het is zo fijn om een heerlijke wandeling te maken door de natuur. Langzaam komt alles in bloei en de mooie zonnestralen op het landschap zijn natuurlijk prachtig. Misschien voelt het nog een beetje fris aan, maar toch is het heel fijn om weer die buitenlucht in te ademen. Zo beweeg je ook weer wat meer, waardoor je straks gelijk klaar ben om deze zomer in je bikini te passen.

Lammetjes

Gisteren was het officieel lammetjes dag! Hoe leuk! Op de boerderij kun je vanaf nu pasgeboren lammetjes bewonderen en aaien en ik kan jullie vertellen dat dit zo schattig is! Bij het bos waar wij vandaag gewandeld hebben, waren ook een aantal lammetjes te vinden. Super cute! Je zou ze bijna mee naar huis willen nemen. Hihi!

Tulpenvelden

Voor de tulpenvelden moeten we nog even geduld hebben. Maar in april zullen de velden weer vol staan met de mooiste bloemen. Dit ziet er zo gaaf uit! Het is daarom zeker de moeite waard om de auto in te stappen of de fiets te pakken en naar deze mooie velden te gaan. Op deze manier heb je dan ook nog eens de perfecte Instagram foto.

Bloesembomen

Naast de tulpenvelden zullen er ook steeds meer bomen in bloei komen. Denk aan van de mooie fruitboompjes met van die mooie, schattige roze bloemetjes. Het liefst zou ik nog een mooie kersenboom in mijn tuin hebben willen staan, die in het voorjaar vol zit met licht roze bloemetjes en in de zomer volhangt met zoete kersen. Ooit, ooit, komt deze boom in onze tuin te staan 🙂

Hebben jullie nog leuke plannen voor maart?

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  17 februari 2019 / 4:02 PM

  Heel fijn nu de lente eraan komt om te kunnen genieten van de bloeiende bomen en planten en van de dieren….

 2. 17 februari 2019 / 5:19 PM

  Ik geniet ook volop van dit mooie weertje. Heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de mooie en vrolijke kleurtjes.

 3. 17 februari 2019 / 8:43 PM

  Oh wat heb ik genoten van het weer dit weekend! Lekker zonnig. Gelijk wat outfit foto’s gemaakt en lekker met de honden gewandeld.

 4. 17 februari 2019 / 10:23 PM

  Ik ben ook helemaal in de voorjaarssferen gekomen door het zonnetje! Heb al lekker buiten in de tuin gezeten, gewandeld met de hond in de zon en ook wat meer groen in huis gehaald.

 5. 19 februari 2019 / 7:42 AM

  Ik heb ook zo genoten van het zonnetje, Alleen al in de ochtend naar de trein lopen om naar je werk te gaan is al vele malen beter als het niet zo ijzig koud is;-) En net als jij wil ik ook nog graag eens naar een pluktuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.