Home » Maak je eigen plantenhanger

Maak je eigen plantenhanger

 

Ik ga het gewoon zeggen; het voorjaar is in aantocht! Hopelijk helpt het als ik het vaak genoeg ga zeggen, want ik ben dol op de lente. Ook al hebben we nog niet echt een “winter” gehad, van mij mogen we wel overgaan naar het voorjaar. Lekker zonnetje, voorjaarsbloemetjes, zachte kleuren. Ja, daar hou ik echt van!

Ik kan daarom ook niet wachten om straks weer in de tuin bezig te gaan. Maar tot die tijd richt ik mij gewoon nog even op de plantjes in huis. En dat is natuurlijk ook leuk! Daarom heb ik vandaag weer een DIY speciaal voor planten en interieur liefhebbers. We gaan namelijk een plantenhanger maken!

 

 


Wat heb je nodig

Touw

Houten kralen

Schaar

Plakband

En natuurlijk een plantje in een potje


 

 

Zo maak je zelf een plantenhanger

Stap 1: Knip 8 stukken touw af van ongeveer 1,5 meter.

Stap 2: Leg een knoop in het touw en plak het net onder de knoop vast op de tafel met een stukje plakband. Hoe beter het vast zit, hoe makkelijker je kan knopen.

 

 

Stap 3: Leg 4 keer 2 touwen naast elkaar en maak nu in alle vier de setjes een knoop. De knopen komen ongeveer 30 cm van de beginknoop af te liggen.

Stap 4: Doe om de twee touwtjes 1 houten kraal. Is het gat van de houten kraal te klein, dan kun je de houten kraal ook om één touwtje heen doen. Doe vervolgens weer een knoop in de twee touwtjes, zodat de kraal niet meer zo veel kan schuiven.

 

 

Stap 5: We gaan nu weer nieuwe setjes touwen maken. Dit betekent dat één touw van de het ene setje verder gaat met één touw van het setje ernaast. Ook nu maak je weer een knoop, maar dan met een afstand van ongeveer 15 cm vanaf de vorige knoop.

Stap 6: Schuif nu weer 3 houten kralen om de touwtjes heen en doe er daarna weer een knoop in zodat ze niet zo veel gaan schuiven.

 

 

Stap 7: Om ervoor te zorgen dat de houten kralen net boven het randje van de bloempot uitkomen is het handig om het potje er even bij te pakken en te gaan meten. Dit heb ik niet goed gedaan, omdat ik de touwtjes maar 1 meter lang had knipt.

Halverwege het bloempotje gaan we namelijk weer een knoop maken, net zoals we in stap 3 hebben gedaan. Hierbij gebruiken we verder geen houten kralen.

Stap 8: Breng nu alle touwtjes bij elkaar en maakt er één grote knoop van. Ook nu is het handig om het potje er bij te hebben om het nog even goed af te meten. Eventueel kun je nu het overgebleven touw nog wat afknippen en klaar is je plantenhanger!

 


 

Delen:

8 Reacties

 1. chucky1012
  11 februari 2019 / 5:35 AM

  Zo leuk

 2. 11 februari 2019 / 6:45 AM

  Heel leuk gedaan! Geeft een speels effect in de ruimte.

 3. 11 februari 2019 / 7:26 AM

  Wauw, wat leuk gedaan! Echt een leuke manier om een plantje net iets extra’s te geven!

 4. 11 februari 2019 / 8:31 AM

  Ik vind dit echt heel leuk! Heb het al vaker voorbij zien komen ook en wil het zelf ook wel in huis, alleen dan kopen 🙂

 5. 11 februari 2019 / 2:00 PM

  Wauw super simpel en zo leuk! Staat echt super cute. Ik ga deze opslaan en een keer maken.

 6. 12 februari 2019 / 7:54 AM

  Ik weet nog dat ik een tijd geleden hier ook zo naar gezocht heb! Ik had een hanger gekocht, maar daar moest een vrij grote pot in. Het punt was dat daar dus ook weer een grote plant in moest en dat werd meteen zo zwaar. Te zwaar was ik bang. Wanneer je zoiets zelf maakt kun je het dus helemaal zelf bepalen. Leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.