Home » Zo krijg je gelijk meer bezoekers op je blog!

Zo krijg je gelijk meer bezoekers op je blog!

Het hebben van een blog is helemaal geweldig! Ik kan het iedereen aanraden, omdat je een eigen stukje internet hebt die jezelf helemaal in kan richten. Het is erg leuk om artikelen te schrijven, er foto’s bij te “plakken” en uiteindelijk te zien dat mensen je artikelen lezen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je nog meer bezoekers krijgt? Heel simpel. Want met deze 5 kleine tips wordt je blog nog beter bezocht!


Zo krijg je gelijk meer bezoekers op je blog!

Je eigen stijl

Er zijn ondertussen enorm veel bloggers op het internet te vinden. Super leuk en gezellig, maar je wilt natuurlijk wel dat jouw blog ook bezocht wordt. Het is daarom niet verkeerd om een eigen stijl te creeren, zodat jouw blog herkend wordt en een soort van vertrouwde omgeving wordt. Maar hoe doe je dit? Eigenlijk kan dit heel gemakkelijk vanzelf ontstaan. De manier van foto’s maken, je schrijfstijl, de kleuren die je gebruikt of doordat je een bepaald iets iedere keer op je blog laat zien. Denk hierbij aan een mooi logo, een leuke tekstje of doordat je je uitgelichte afbeelding een bepaalde manier bewerkt heb. Denk hier gewoon rustig over na en misschien heb je zonder dat je het weet al een eigen stijltje. Ook is het helemaal niet verkeerd om je stijl af en toe een beetje te veranderen, zodat je ook andere bezoekers aantrekt.


Reageer op anderen

Vanaf het begin dat ik blog vind ik het erg leuk om op andere blogs te kijken. Vooral bij de bloggers die ongeveer tegelijk met mij begonnen zijn, breng ik regelmatig een bezoekje. Het is leuk om te zien waar anderen over schrijven en tegelijkertijd ontstaat er een klein netwerkje. Ik laat dan ook een reactie achter bij hun artikelen. Deze bloggers (en soms ook de bezoekers van deze blogs) nemen vaak ook een kijkje bij jouw artikelen en zo heb je binnen no-time meer views! Dit geldt trouwens niet alleen voor het bezoeken van andere blogs, maar ook voor Social Media kanalen. Vooral Instagram is hier perfect voor!


Zo maak je net zo mooie foto’s met je telefoon!


Content

Toen ik begon met bloggen schreef ik vaak reviews over make-up en beautyproducten. Ik kreeg de producten meestal toegestuurd en langzaam veranderde mijn huis in een mini Kruidvat. Heel handig om wat voorraad te hebben, maar iedere keer weer een shampoo of een lipstick reviewen begon me al snel tegen te staan. Daar komt nog bij dat ik vaak zelf op de foto moest en het een beetje een houtje-houtje artikel werd. En om nu alleen maar foto’s van de verpakking van het product te maken, vond ik ook niet zo’n succes. Je wilde natuurlijk wel laten zien wat de kleur, werking en het resultaat van het product was. Anders kun je ook gewoon naar de winkel gaan en daar het product bewonderen.

Ik ben ervan overtuigd dat je alleen bezoekers op je blog krijgt als je over onderwerpen schrijft die jezelf ook leuk of interessant vindt. Waar schrijf je graag zelf over? Wat vind je zelf leuk om te lezen? En welk soort artikelen trekken jouw aandacht op andere blogs? Ga hierbij liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Anders wordt je blog alleen maar opgevuld met “rommel” en ben jij veel meer tijd kwijt.


Pinterest

Pinterest gebruik ik erg veel om mijn inspiratie vandaan te halen. Vooral de recepten vind ik helemaal geweldig! Laatst deelde ik al een aantal hele leuke Halloween recepten en ondanks dat ik helemaal niet zo veel met Halloween heb, werd ik er wel heel erg blij van. Maar het leuke aan Pinterest is ook dat jij anderen blij kan maken. Pin je foto’s op Pinterest, zodat je blog daar ook gevonden wordt. Er zal snel naar je blog doorgeklikt worden en zo heb je snel meer bezoekers. Ideaal!

Neem een kijkje op mijn Pinterest borden!


Bloglovin

De laatste manier om gelijk meer bezoekers op je blog te krijgen is super easy! Als je een blog hebt, dan ben je vaak aangesloten bij Bloglovin. Heel handig, want via deze app komen vaak veel bezoekers binnen. Maar het valt me op dat veel bloggers het “Bloglovin frame” nog aan hebben staan en niet ingesteld hebben dat je eerst op “View Original Post” moet klikken voordat je het hele artikel kan lezen. In plaats daarvan wordt in het Bloglovin scherm je hele artikel weergegeven en zullen je lezers niet meer naar je blog komen. Gemeen van Bloglovin hè? Check daarom even of jij dit wel goed heb staan en pas het anders aan bij “Setting” in je Bloglovin account.

Wat is jouw snelle tip om meer bezoekers te krijgen?

bedrijven benaderen voor samenwerking, blog overzicht, bekende bloggers nederland, blogger zoeken, ik zoek een blogger, product blogger, bloggers nl, huishoud bloggers, samenwerkingsovereenkomst influencer, influencer contract voorbeeld, influencers benaderen, samenwerking instagram, influencer overeenkomst, influencer worden, marketingfacts influencer marketing, influencers benaderen, samenwerken met influences, samenwerken met bloggers, Winactie

Delen:

9 Reacties

 1. 21 september 2019 / 9:03 PM

  Ik snap de manier om veel lezers via Pinterest te trekken helaas nog steeds niet. Ik heb het wel geprobeerd bij een aantal blogs, maar heb helaas nooit resultaat mogen zien.

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   22 september 2019 / 12:10 AM

   Het is vaak zo dat als je bijvoorbeeld een recept op je blog geplaatst hebt en een foto daarvan op Pinterest pint, dat mensen daar op klikken. En willen ze het hele recept zien dan klikken ze vaak door naar je blog. Op die manier krijg je bezoekers.

 2. 21 september 2019 / 9:41 PM

  Via Pinterest begin ik steeds meer bezoekers op mijn blog et krijgen en dat is leuk om te zien! 🙂

 3. 22 september 2019 / 8:00 AM

  Ik krijg ook steeds meer blog verkeer via Pinterest, heel leuk om dat effect te zien.

 4. 22 september 2019 / 9:28 AM

  Pinterest is inderdaad een goed middel om meer bezoekers te krijgen. Ik ben er pas sinds een jaar actief op, maar merk dat het me heel wat nieuwe bezoekers heeft opgeleverd. Reacties achterlaten bij anderen vind ik ook altijd leuk. Of het nu meer bezoekers oplevert of niet, ik vind die interactie met andere bloggers gewoon heel leuk 🙂

 5. 22 september 2019 / 10:09 AM

  Ik vind het inderdaad ook heel belangrijk om alleen over dingen te schrijven waar je zelf blij van wordt. Ik had namelijk precies hetzelfde als wat jij schrijft; ik was het op een bepaald moment ook helemaal zat om (alleen maar) beautyproducten te reviewen, ik heb dit jaar dan ook de stap van beautyblog naar lifestyleblog gemaakt en ik had niet blijer met die beslissing kunnen zijn. Ik volg zelf inderdaad ook al jaren lang dezelfde blogs, waaronder natuurlijk die van jou, leuk om al die verschillende levensfases van elkaar een beetje mee te maken;)

 6. 23 september 2019 / 8:24 AM

  Leuke tips! Ik moet mezelf ook maar eens gaan focussen op PInterst!

 7. 23 september 2019 / 5:13 PM

  Mijn verkeer komt via Facebook of echt Google zelf. Ik weet nu dat je tags moet gebruiken en op SeO moet letten.

 8. chucky1012
  24 september 2019 / 10:34 PM

  Fijne en goede tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.