Home » Zo krijg je energie voor 10!

Zo krijg je energie voor 10!

Beweeg

Ga er lekker op uit! De komend weekend wordt het weer lekker weer, dus je hebt geen excuus om binnen te blijven. Ga fietsen, de stad in of maak een grote wandeling in het bos.

Geen schermpjes

Door het kijken op schermen als de televisie, je telefoon of een tablet wordt het proces waarbij melatonine aangemaakt wordt vertraagd. Hierdoor val je minder makkelijk in slaap. Hoe verleidelijk het ook is, probeer de schermpjes te vermijden.

Ontspan

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je je ontspant. Pak een boek, doe een simpel gezelschapsspel of ga een stuk wandelen. Vooral dit laatste vind ik heel erg fijn. Al is het maar een klein ommetje.

Koffie’tje

Koffie is heerlijk! Maar probeer het zo min mogelijk ’s avonds te drinken. Door de cafeïne blijf je langer wakker, waardoor je minder snel in slaap valt en dan raakt je ritme helemaal in de war. De volgende dag mag je weer genieten van je verse cappuccino of latte.

Een fijn slaapplekje

Om de volgende dag nieuwe energie te hebben is het wel zo fijn dat je lekker slaapt. Een goed matras, een fijn hoofdkussen en rustgevende slaapkamer. Houd je slaapkamer daarom zo opgeruimd mogelijk. Gooi kleding in de wasmand, maak je slaapkamer regelmatig schoon en maak je slaapkamer gezellig met mooie decoratie. Zo val je niet alleen rustiger in slaap, maar word je de volgende morgen ook weer fijn wakker.

Lijstjes

Ik heb heel vaak dat ik in bed lig en dat er nog van alles door mijn hoofd schiet. Dit moet ik nog doen, dat moet ik niet vergeten, die moet ik nog bellen. Heb jij dit ook? Leg dan een notitieboekje op je nachtkastje of gebruik de notities van je telefoon om alles uit je huid te krijgen. De volgende dag kun je er gelijk mee aan de slag.

Ritme

Ritme is één van de belangrijkste dingen. Door ritme in je leven te hebben, weet ook je lichaam waar hij aan toe is. Sta op een vast tijd op, eet op dezelfde tijden en ga ook weer rond dezelfde tijd naar bed.

Eten en drinken

Eet optijd, sla geen maaltijden over en neem te tijd om er van te te genieten. Dit is ook gelijk het geheim van Franse vrouwen. Zij eten namelijk alles wat ze willen. Het enige verschil is dat zij erg van eten genieten en zich ook niet vol proppen. Vergeet daarnaast ook niet om genoeg te drinken.

Heb een doel voor ogen

Door een doel voor ogen te hebben, word je gemotiveerd om door te gaan om uiteindelijk het doel te bereiken. Het kan iets kleins zijn, als bijvoorbeeld het afsluiten van een project of het vinden van een perfecte winterjas. Maar het kan ook iets groots zijn als bijvoorbeeld het vinden van een nieuwe baan of het uitbrengen van je eigen boek.

Wees gelukkig!

Door rust in je hoofd te krijgen is het zo belangrijk dat je geniet. Geniet van mooie en kleine dingen en hou van jezelf. Let niet te veel op anderen en zie alles wat positiever. Je bent veel mooier als je gelukkig bent en je hebt jezelf er alleen maar mee als je als zuurpruim door het leven gaat.

Delen:

4 Reacties

 1. 19 december 2019 / 8:29 AM

  Haha, ik moest wel lachen om die zuurpruim;-) Ik kan natuurlijk wel eens heeeeel chagrijnig zijn, maar volgens mij ben ik over het algemeen genomen geen zuurpruim. Ik heb dus ook altijd dat als ik in bed lig ook lig te bedenken wat ik allemaal nog wil (of moet) doen. Of ik krijg opeens allemaal inspiratie voor dingen. Om bijvoorbeeld iets in huis te veranderen of zo. Soms wel eens vervelend, want dan wil ik eigenlijk meteen iets gaan doen maar dat is dan een beetje raar om half 11 ’s avonds of zo;-)

 2. 19 december 2019 / 10:29 AM

  Een doel voor ogen hebben is altijd goed, maar ontspannen mag ook niet ontbreken! je hebt een fijne lijstje samengesteld. ik kan enorm genieten van op de bank met Netflix, een spa middag (zonder in mn blote bips rond te huppelen.. gewoon badkledingdag) en een goed boek met kaarsjes en ondertussen onder een kleedje kruipen met een flinke bak thee naast mijn zijde.

 3. 20 december 2019 / 6:55 AM

  Een heel fijn lijstje! Vooral het laatste is een hele mooie boodschap 🙂

 4. 21 december 2019 / 9:16 PM

  Fijne tips! Leuk dat je er zowel actieve (lichamelijke) dingen bij hebt staan, als mentale dingen (zoals doelen hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.