Home » Mijn zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Mijn zoektocht naar de perfecte trouwjurk

 

Over een paar maandjes gaan mijn vriend en ik trouwen. Ik vind het ontzettend spannend, omdat er toch wel veel bij komt kijken. De locatie, de uitnodigingen, hapjes, een bruidstaart, bloemen, een trouwauto… En zo kan ik nog wel even door gaan. Maar iets wat ik het lastigste vond, was toch echt het vinden van een trouwjurk.

Ik begon mijn zoektocht via internet. Ben je bekend met Pinterest dan weet je waarschijnlijk dat deze site vol staat met de mooiste afbeeldingen. Al snel kwam ik een hele mooie jurk tegen. Er stond helaas niet bij waar ik die jurk kon kopen, dus besloot ik heel internet af te zoeken naar verkooppunten van deze jurk. Uiteindelijk bleek het een jurk van Elie Saab (een designermerk) te zijn. Natuurlijk besefte ik me gelijk dat deze jurk veel te duur zou zijn. En ja hoor, veel te duur (wel goedkoper dan verwacht) en ook nog eens eentje uit een oude collectie die niet meer verkrijgbaar is. Dat is dan weer een nadeel van Pinterest. (Dit is het trouwens. Ik moet wel zeggen dat hij heel anders is dan de jurk die ik uiteindelijk uitgekozen heb.)

 

Ik geef toe dat ik toch wel een beetje teleurgesteld was. Maar ik liet de moed niet in mijn schoenen zakken. Er zat daarom niets anders op om gewoon via Google op zoek te gaan naar een jurk. Ik weet niet of het kwam door de jurk van Ellie Saab, maar iedere jurk die ik tegenkwam was het net niet.

 

 

Het werd daarom tijd om naar een bruidswinkel te gaan. Samen met mijn moeder en mijn zusje gingen we naar “La Bella Blanca” in Zwolle. Prachtige jurken werden tevoorschijn gehaald en één voor één ging ik ze passen. Dit gaat trouwens ook op een andere manier dan even een zomerjurkje passen. Samen met de verkoopster ga je een pashokje in ten grootte van een kleine kamer. Vervolgens hangt het van de jurk af of je in een korset wordt gehezen en of je een hoepelrok aan moet. Beide heb ik geprobeerd en ik kan vertellen dat een korset inderdaad goed strak zit en je een hoepelrok bijna niet voelt.

 

 

Anyway, het was natuurlijk tijd om de eerste jurk aan mijn moeder en zusje te showen. Lichtelijk ongemakkelijk en een beetje zenuwachtig stapte ik het “pashokje” uit. Het voelde een klein beetje sprookjesachtig en gelijk werden zowel mijn moeder als mijn zusje enthousiast. De ene na de andere trouwjurk volgende. Van simpele jurken tot aan prinsessenjurken. Het was echt leuk om ze te passen en samen met op zoek te gaan naar de “ware”.

 

Toch vond ik daar niet mijn trouwjurk. Deze vond ik in Arnhem. Ook hier ging ik samen met mijn moeder en mijn zusje heen. En al snel vonden we “the perfect dress”. Mijn zusje gaf de jurk zelfs gelijk een “10”! Ikzelf vond hem ook helemaal geweldig, dus kon het niet anders dan voor deze jurk te gaan.

Vol trots verliet ik de winkel. En stiekem voelde het ook als een stapje dichterbij de bruiloft. De bruidsjurk van binnen! En ik kan niet wachten om het straks aan te hebben en neem aan iedereen te laten zien!

 

 

Delen:

12 Reacties

 1. 14 maart 2017 / 6:54 AM

  Wat een prachtige jurk op die foto! Jammer dat het niet lukte om daaraan te komen, maar super dat je toch bent geslaagd voor een mooie jurk. Ik ben echt razend benieuwd 🙂

 2. 14 maart 2017 / 8:00 AM

  Oh wow wat leuk om te lezen! Ik ga volgende maand voor het eerst mijn jurk passen. Ik hoor hele tegenstrijdige berichten over hoe ver van te voren je daarmee moet beginnen. Ik hoop maar dat ik op tijd ben hihi. Maar het lijkt me zooooleuk! <3

 3. 14 maart 2017 / 8:22 AM

  Whaaa, ik kan niet wachten om je in een prachtige trouwjurk te zien! <3

 4. 14 maart 2017 / 9:03 AM

  Ik kan me voorstellen dat als je de jurk dan hebt, je er nog veel meer zin in krijgt! Die jurk van Elie Saab is prachtig trouwens, wauw. Maar natuurlijk veel te duur, superjammer. Ik ben echt heel benieuwd naar de jurk (jammer dat mannen ook op blogs kunnen kijken, ik wil ‘m al wel zien, haha!). Malou x

 5. 14 maart 2017 / 10:10 PM

  Aaah je hebt me nu zo nieuwsgierig gemaakt naar je jurk, hihi.

 6. Marjanne
  14 maart 2017 / 10:34 PM

  Spannend Iris, ben zooo benieuwd!!

 7. Jorien
  14 maart 2017 / 11:12 PM

  Ik kan ook niet wachten om je te zien

 8. 15 maart 2017 / 8:54 AM

  Ik verlang al om jouw jurk te zien! Die van Pinterest vind ik alvast ook héél mooi.

 9. 18 maart 2017 / 3:51 PM

  Ik ben zo benieuwd naar de trouwjurk die het is geworden!

 10. 22 maart 2017 / 10:30 AM

  Wat leuk! Maar je maakt ons wel vreselijk nieuwsgierig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.