Home » Gemotiveerd het jaar door!

Gemotiveerd het jaar door!

Leuke schoolspullen en stationary. Het nieuwe school- en werkjaar is weer een tijdje begonnen en misschien ben je nu al weer toe aan een beetje rust, vrije tijd of wat motivatie. Het is vast even wennen om weer aan de slag te gaan. Helemaal als je een geweldige vakantie achter de rug hebt, maar voor je het weet zit je weer in het ritme en heb je al weer bijna vakantie. En eigenlijk is het toch best wel leuk. Als ik terugkijk naar de tijd dat ik nog een studie volgde, dan mis ik het toch wel een beetje. Ik had regelmatig vrije uurtjes, ik kon af en toe wat langer uitslapen en eigenlijk was het ook wel heel gezellig met mijn klasgenootjes. Ik zou het daarom zo weer overdoen. En soms moet je gewoon zelf de slingers ophangen om het zo leuk mogelijk te maken en te houden. Hoe? Ik vertel je hoe je dit school- en werkjaar zo leuk mogelijk kan maken!

Leuke schoolspullen

Vroeger ging ik standaard naar de V&D om leuke schoolspullen te kopen. Vooral agenda’s hadden ze in overvloed. Ik hechte toen ook erg veel aan mijn agenda, omdat het voor mij ook een soort van Bullet Journal werd. Ik plakte en schreef er van alles in. Jarenlang heb ik mijn agenda’s ook bewaard, maar helaas heb ik ze uiteindelijk toen ik ging verhuizen toch weggegooid.

Mijn adres voor leuke schoolspullen

Dit jaar ben ik voor leuke schoolspullen naar de HEMA en naar Sostrene Grene gegaan. Hema heeft natuurlijk ieder jaar een heel groot assortiment aan leuke schoolspullen (en nu misschien ook nog met extra korting!), maar dit jaar heeft Sostrene Grene ook veel mooie mappen, notitieboekjes en leuke hebbedingetjes. Echt heel leuk! Dus mocht je in de buurt zijn, neem dan even een kijkje!


Een andere werkruimte

Het is soms heel verfrissend om een keer op een andere plek te werken. Ga naar een andere plek als bijvoorbeeld de bibliotheek, het park, een gezellig café of voor een tafeltje bij de Hema.

Maar het aller leukste is natuurlijk dat je je eigen plekje zo gezellig mogelijk hebt. Ga daar om aan de slag en gebruik deze leuke inspiratie!


Een leuke bijbaan

Naast het hebben van leuke stationary en veel vrije uurtjes, vond ik het ook erg leuk om een bijbaan te hebben. Mijn bijbaan was in de horeca als bedieningsmedewerker. Ik vond het geweldig! De meeste mensen zijn vrolijk als ze uiteten gaan, waardoor je er samen met collega’s een hele gezellige avond van maakt. Daarnaast vond ik het ook handig dat ik vaak aan het einde van de dag en ’s avonds moest werken. Hierdoor kwam ik nooit in de knoop met mijn studie. Oh, en natuurlijk het belangrijkste; je krijgt een leuk zakcentje op je rekening. Yay! Heb je nog geen vakantiebaan? Ga dan opzoek! Het is namelijk echt wel leuk. Op Leuke schoolspullenNaast het hebben van leuke stationary en veel vrije uurtjes, vond ik het ook erg leuk om een bijbaan te hebben. Mijn bijbaan was in de horeca als bedieningsmedewerker. Ik vond het geweldig! De meeste mensen zijn vrolijk als ze uiteten gaan, waardoor je er samen met collega’s een hele gezellige avond van maakt. Daarnaast vond ik het ook handig dat ik vaak aan het einde van de dag en ’s avonds moest werken. Hierdoor kwam ik nooit in de knoop met mijn studie. Oh, en natuurlijk het belangrijkste; je krijgt een leuk zakcentje op je rekening. Yay! Heb je nog geen vakantiebaan? Ga dan opzoek! Het is namelijk echt wel leuk. Op

Studentenvacature.nl vind je enorm veel toffe banen is. Het is namelijk de grootste studenten vacaturebank en daar vind je gegarandeerd een leuk bijbaantje of een vakantiebaan die bij je past. En moet je dit jaar een stageplek hebben, neem dan ook even een kijkje, want ook een stageplek moet natuurlijk erg leuk en leerzaam zijn.

Bekijk hier nog meer leuke motiverende inspiratie!


Tijd voor jezelf

Tijdens je studie is het ook goed tijd voor jezelf vrij te maken. Alleen maar werken en met je neus in je boeken zitten vergt veel van je. Ga daarom samen met een vriendin een leuke sport doen, als Body Balance, Zumba en zwemmen. Lekker sporten is natuurlijk gezond, maar het maakt je hoofd ook leeg.

Ben je niet zo van het sporten, kies dan voor een hobby. Ik vind het zelfs erg leuk om te schilderen. Vooral aquarel schilderen is erg gemakkelijk om te doen. Er staan op Pinterest trouwens genoeg voorbeeldjes om na te maken. Maar ook naar buiten gaan is vaak heerlijk om hoofd leeg te kunnen maken. Maak een wandeling, ga naar het park of bos of ga samen met een vriendin even een drankje doen. Daarna ben je weer helemaal opgeladen om aan de slag te gaan!

Tip: Zet een kookwekkertje tijdens het studeren als je snel afgeleid bent. Zodra het wekkertje afgaat mag je even iets voor jezelf doen.


40x Leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie


Nieuwe (vakantie)plannen

Het is altijd goed om naar iets leuks uit te kijken. Een weekendje weg, een dagje shoppen met een vriendin of misschien wel een vakantie. Maak daarom alvast plannen, zodat je gemotiveerd blijft en zet ze op een planner. Print een planner uit en hang hem op, zodat het aftellen kan beginnen!


Waar haal jij altijd je schoolspullen?

motivatie krijgen om te leren, hoe motiveer ik mezelf om te sporten, jezelf motiveren op het werk, hoe motiveer je jezelf om af te vallen, gemotiveerd zijn, motivatie gezond eten, mijn motivatie is weg, niet gemotiveerd zijn, gemotiveerd blijven, ik ben niet gemotiveerd, motivatie tips, hoe motiveer je jezelf om af te vallen, minder gemotiveerd op het werk, hoe motiveer ik mezelf om te sporten

Delen:

7 Reacties

 1. 4 oktober 2019 / 6:52 AM

  Het was altijd een feest om een nieuwe agenda aan te schaffen en deze helemaal eigen te maken. Ik heb ze helaas ook niet bewaard. Ik kom ook graag bij de Hema en Sostrene Grene voor stationary.

 2. 4 oktober 2019 / 8:03 AM

  Ook ik heb goede herinneringen aan de V&D School Campus. Het was echt een feestje om daar stationery te scoren voor het nieuwe schooljaar. Nog steeds heb ik iets met stationery. Vooral bij HEMA hebben ze altijd zulke leuke spullen.

 3. 4 oktober 2019 / 10:02 AM

  Heerlijk om af en toe wat nieuwe spulletjes aan te schaffen zoals planners en pennen. Ik werk nu full time en vind het nog heerlijk om planners en pennen te kopen.

 4. 4 oktober 2019 / 12:01 PM

  Oh ik geniet gewoon helemaal van nieuwe pennen, schriften en een bullet journal. Sowieso ben ik dol op de Hema, ze hebben altijd wel wat leuks!

 5. 4 oktober 2019 / 4:26 PM

  Hele fijne tips! Het werkt voor mij inderdaad om met fijne stationery te werken en daarnaast zorgt een opgeruimde werkplek er ook voor dat ik gemotiveerd ben!

 6. chucky1012
  5 oktober 2019 / 10:28 AM

  Leuke tips

 7. 7 oktober 2019 / 9:55 AM

  Nu is mijn schoolperiode (GELUKKIG!) al lang voorbij, maar ik vind het kopen van een agenda en notitieboeken enzo nog wel altijd leuk. Ik ben ook nog echt van de papieren Agenda en ik gebruik dan die ook dagelijks, in plaats van mijn telefoon als agenda te gebruiken, Ik koop eigenlijk al jaren agenda’s en boekjes bij Kate Spade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.