Home » Heb ik een bril nodig?

Heb ik een bril nodig?

DSC_1187 copy
a
Nee, ik heb geen bril nodig. Ik kan naar mijn weten goed zien, dus de eerst komende tijd hoef ik nog geen bril of lenzen te dragen. Maar toch heb ik een bril besteld. Waarom? Dat zal ik je vertellen. Want zoals jullie wel weten zit ik het liefst onbeperkt achter mijn computer. Ik vind het heerlijk om met mijn blog bezig te zijn en eerlijk gezegd vliegt de tijd dan ook zo voorbij. Maar is het wel goed voor je om zo lang en vaak achter een computer te zitten?
 z
In middels weten we dat je achter een computer een goede houding aan moet nemen. Ik ben persoonlijk snel geneigd om onderuit gezakt te gaan zitten en mijn handen alleen maar op het toetsenbord te hebben. Het is goed om af en toe je armen te trekken of eventjes te gaan lopen. Maar wat vaak vergeten wordt zijn onze ogen.
s
DSC_1186 copy

 

Wanneer de hoeveelheid licht ‘s avonds afneemt, maakt je lichaam melatonine aan en wordt je moe. Led-schermen stralen echter veel blauw licht uit en omdat onze generatie per dag gemiddeld 8 uur naar schermen kijkt en 150 keer op zijn telefoon kijkt, raakt onze biologische klok verstoord.

Dit klinkt nog niet zo erg, maar het heeft wel effect op je. Het blauwe licht van schermen maakt als het ware je lichaam in de war, waardoor je sneller vermoeide ogen krijgt en dus ook eerder kans op migraine hebt. Daarom bestelde ik een computerbril.

 

DSC_1184 copyDSC_1189 copy

 z
Zoals ik al zei beschermt een e-bril je door blauw licht van led-schermen om je heen te filteren. De glazen van deze brillen zijn voorzien van een licht geel filter dat je niet merkt tijdens het dragen. Het filtert 40% van het blauwe licht en zorgt ervoor dat je lichaam melatonine blijft aanmaken, waardoor je dag-nacht ritme beschermd wordt.
 x
DSC_1183 copy
 z
Ik vind de e-bril heel erg fijn. Hij maakt het scherm iets geler, maar daardoor ook wat rustiger voor je ogen. Je went er snel aan, hij is lekker licht en ik heb veel minder snel last van hoofdpijn. Overdag draag ik hem eigenlijk niet, maar ’s avonds is hij echt heel fijn. Ik leg hem nu standaard naast mijn computer, zodat ik er aan herinnert word dat ik hem moet gaan dragen.
s
Ik bestelde deze e-bril bij Polette. Het model heet E-KARLA.B en kost €39,99. Naast dit model zijn er nog een aantal andere modellen in de webshop te vinden, zodat er altijd wel eentje bij je past.
 z

Wat vind jij van een computerbril?

Delen:

11 Reacties

 1. 20 november 2015 / 5:18 AM

  Ik heb dit soort brillen eerder gezien. Ik vind het echt een goed idee, zou er zelf denk ik ook wel één kunnen gebruiken! Mooi montuur heb je :-)!

 2. 20 november 2015 / 6:22 AM

  Een computerbril lijkt me best fijn. Ik heb zo’n 6 jaar een bril gehad, en heb nu lenzen!

 3. 20 november 2015 / 7:55 AM

  Nou dit artikel komt als geroepen…. Ik heb ook echt een beeldschermbril nodig, ik zit er zoveel tijd achter… Ik ben hier ontzettend benieuwd naar!!

 4. 20 november 2015 / 8:18 AM

  Mooie bril.. Ik ben er al wel een tijdje achter dat ik een bril moet..Alleen wil ik er gewon niet aan geloven nog..

 5. 20 november 2015 / 8:22 AM

  Wat een ontzettend fijne tip Iris. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat er E-brillen bestonden. Maar het lijkt mij echt ideaal want ik heb zelf snel last van migraine en wellicht komt dat inderdaad door het te veel turen naar mijn computer scherm!

 6. 20 november 2015 / 9:03 AM

  Ik wil deze ook nog bestellen! Ik zit echt veel achter de computer, en het vorige halfjaar op stage heb ik dat echt gemerkt. Dan zat ik eerst heel de dag op stage achter de computer en daarna nog thuis. Op een gegeven moment kreeg ik echt hoofdpijn. x

 7. 20 november 2015 / 11:03 AM

  Hee, hier heb ik nog nóóit van gehoord! Klinkt wel super interessant en heel erg leuk 🙂

 8. 20 november 2015 / 8:27 PM

  Mooie bril, ik wist niet dat het bestond E-Brillen 🙂
  Lijkt mij handig! X

 9. 22 november 2015 / 9:05 AM

  Ik houd zelf al een tijdje de site in de gaten of er ook een e-polette uit komt met sterkte. Momenteel heb ik mijn laptop ingeschakeld zodat ’s avonds langzaam het blauwe licht afneemt, zodat in nog ongestoord een serie kan kijken zonder zo veel blauw licht. Toch lijkt een bril mij heel handig, ik merk soms wel echt dat mijn ogen vermoeid raken en hoofdpijn krijg. Als er sterkte op zit, bestel ik er direct een!

 10. 23 november 2015 / 9:16 AM

  Ik wist eigenlijk niet dat dit soort brillen bestonden maar het klinkt best fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.