Home » Mijn manier van foto’s maken & bewerken

Mijn manier van foto’s maken & bewerken

Fotografie tips blogBlogger

 

Vanaf het begin af aan dat ik met mijn blog bezig ben, vind ik het leuk om mijzelf te ontwikkelen en een eigen draai aan mijn blog te geven. Ik weet nog wel dat ik in het begin aan het prutsen was met licht, setting en met de camera. Ik had een digitale camera voor mijn verjaardag gekregen en op zich was deze prima om mee te nemen als je op vakantie gaat, maar om er nu productfoto’s mee te maken…

Gelukkig was daar mijn schoonvader. Ik was dol blij toen hij vertelde dat wij zijn spiegelreflex camera mochten hebben. Want nu kon ik eindelijke betere foto’s maken. Je kan dus bijna wel zeggen dat mijn schoonvader een grote rol heeft gespeeld bij het “opstarten” van mijn blog.

Toen ik begon met bloggen legde ik mijn focus vooral op beauty. Ik ging regelmatig naar de stad om nieuwe lipsticks, nagellakjes of andere make-upjes te scoren. Het liefst zo nieuw mogelijk, omdat je dan echt iets leuks kon laten zien op je blog. In middels schrijf ik veel minder over Beauty, maar toch blijf ik het geweldig om productfoto’s te maken. Het leek mij leuk om het eens over het maken en bewerken van blog foto’s te hebben. Benieuwd hoe ik dit doe? Scroll dan verder.

 

De materialen die ik gebruik

♥ Nikon D3100 spiegelreflexcamera
♥ De standaardlens van de Nikon
♥ De 50mm lens
♥ Sony systeemcamera
♥ Photoshop

Ik heb wel twee softboxen, maar eerlijk gezegd heb ik die nooit gebruikt. Dus mocht iemand nog op zoek zijn naar een softbox, let me know!

 

Nederlandse blogger

 

Mijn setting

Ik vind het erg leuk om met mijn foto’s bezig te zijn. Toch merk ik wel dat ik vaak dezelfde “ideetjes” gebruik en dat mijn foto’s niet veel van elkaar verschillende. Ik gebruik vaak dezelfde materialen en setting. En eerlijk gezegd vind ik dat ook wel weer heel erg leuk. Zo krijg je een eenheid en creëer je voor jezelf ook een soort van maatstaaf.

Meestal gebruik ik een witte ondergrond of een houten ondergrond. De witte ondergrond is vaak mijn eettafel. En de houten ondergrond is vaak een houtenbankje die ik bij de Xenos gekocht hebt. Dit bankje vind ik echt ideaal, omdat je deze gemakkelijk kan verplaatsen, waardoor je altijd wel genoeg zonlicht hebt.

 

Mijn decoratie

Om de foto’s wat meer kleur te geven vind ik het erg leuk om een paar items te gebruiken. De items die ik het meeste gebruik zijn:

♥ Tijdschriften
♥ Boeken
♥ Kleedjes
♥ Kleine plantjes of bloemen (gipskruid, rozen, eucalyptus)
♥ Kaarsjes en lichtjes
♥ Seizoen items (bladeren, Kerstballen, takjes)

Nu ben ik wel zo dat ik niet elk tijdschrift of boek pak. Ze moeten namelijk wel een mooie kaft hebben of een pagina hebben die ik erg mooi vind. Vervolgens neem ik van verschillende hoeken foto’s om te kijken wat ik het mooiste vind. Ook beweeg ik de andere items een beetje om te kijken wat het beste bij de foto past. Ik hou niet van hele drukke foto’s en ook kijk ik wel naar de kleuren die ik gebruik. Om er voor te zorgen dat er vervolgens altijd wel goede foto’s tussen zitten, maak ik verschillende soorten foto’s.

 

Het bewerken van mijn foto’s

Ik bewerk de foto’s die ik maak in Photoshop. Helaas ken ik dit programma niet door en door, waardoor ik het vaak houd bij een aantal basis bewerkingen. Ten eerste maak ik de foto’s vaak wat lichter of wat meer helder. Om te voorkomen dat de foto’s flets worden maak ik ze ook weer iets warm met de saturation.

Soms maak ik de items op de foto die ik wat duidelijker in beeld wil hebben iets donkerder en de achter grond nog iets lichter. Hierdoor komt alles nog wat beter naar voren. En ten slotte maak ik de foto’s nog een beetje scherper en knip ik soms nog een stuk van de foto af om de compositie net wat mooier te maken.

 

 

Nederlandse blogger

 

Extra tips

Als laatste wil ik nog een paar extra tips geven:

♥ Zorg voor goed licht. Het liefst natuurlijk licht.
♥ Zorg voor een fijne plek waar je goed kan werken en verschillende foto’s kan maken.
♥ Leer je camera kennen. Door een goede foto te maken voorkom je veel nabewerking
♥ Heb je een beetje een rommelige omgeving. Probeer dit dan niet op de foto vast te leggen. Dit leidt af.
♥ Gebruik je eigen creativiteit en speel met je setting en de items die je leuk vindt.
♥ Neem de tijd. Je kan beter net wat meer tijd nemen en tevreden zijn, dan dat je snel iets online wil plaatsen.
♥ Doe inspiratie op via Social Media en Pinterest.
♥ Oefenen, oefenen en nog meer oefenen!

 

 

Delen:

10 Reacties

 1. 26 maart 2018 / 8:53 PM

  Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi, zeker omdat ze zo licht en vaak ook een beetje romantisch zijn 🙂 Leuk om te horen hoe jij je foto’s maakt en bewerkt! Je artikel inspireert me om misschien ook eens Photoshop aan te schaffen. Ik gebruik tot nu toe altijd een gratis bewerkingsprogramma (op dit moment Photoscape), maar ben wel benieuwd naar alle opties die Photoshop te bieden heeft.

 2. 26 maart 2018 / 8:58 PM

  Leuk om te lezen hoe jij je prachtige foto’s maakt en bewerkt. En bedankt voor de goede tips!

 3. 26 maart 2018 / 9:11 PM

  Wat een prachtige foto’s in dit artikel. Ik vind fotografie heel leuk, maar soms ook frustrerend als het niet lukt zoals ik het wil.

 4. 27 maart 2018 / 8:33 AM

  Ik vind jouw foto’s altijd heel mooi en vooral zo gezellig;-) Maak je zeker geen zorgen over ‘dat je foto’s op elkaar lijken’. Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor (ik ben er zelf soms ook bang voor;-)) maar dit is gewoon jouw stijl. Elke blogger heeft zo haar eigen stijl, niets aan veranderen dus!

 5. 27 maart 2018 / 8:44 AM

  Zo een leuk en zeer handig artikel!
  Fijne en leerzame tips.

  Xoxo

 6. 27 maart 2018 / 8:45 AM

  Wow, wat een mooie foto’s :-). Fijn artikel om te lezen!

 7. 27 maart 2018 / 8:55 AM

  Ik vind je foto’s echt prachtig en daarom ook heel leuk om dit artikel te lezen! Zo leer ik ook weer een beetje bij.

 8. 27 maart 2018 / 3:31 PM

  Ik vind jouw foto’s voorzag heel erg lief 🙂 Tof dat je jouw tips deelt! Zelf ben ik ook in Photoshop begonnen met het bewerken van foto’s en ben sinds een paar maanden overgestapt op Lightroom, zo kan ik nog meer uit mijn foto’s maken. Het is een fijne toevoeging als je nog iets meer met je foto’s wilt doen 🙂

 9. 28 maart 2018 / 11:01 AM

  Wat leuk dat je hier over schrijft want ik vind jouw foto’s dus altijd prachtig! Ik zou me er ook niet druk om maken dat ze een beetje op elkaar lijken want ik vind het altijd zo’n mooi ‘één geheel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.