Home » Dingen die je deze zomer moet doen!

Dingen die je deze zomer moet doen!

 

Het is al weer een tijdje zomer en dat is duidelijk te merken. Voor mijn gevoel kan deze zomer niet meer stuk. We hebben al best veel zomerse dagen gehad en lekker kunnen genieten van het warme zonnetje. Laten we hopen dat dit nog een paar weekjes aan blijft houden. 

En om zo veel mogelijk uit de zomer te halen heb ik een aantal leuke dingen om te doen onder elkaar gezet, speciaal voor als je deze zomer niet op vakantie gaat. Hier komen ze!

Bootje varen

Laten we gelijk met iets heel leuks beginnen, namelijk bootje varen. Ik ben voor een groot deel opgegroeid un Giethoorn, dus ik heb heel wat tijd in een bootje doorgebracht. In middels woon ik hier al jaren niet meer, maar toch mis ik het varen in een bootje wel een beetje. Lekkere hapjes en drankjes mee en heerlijk dobberen.

 

Moestuin maken

In onze tuin heb ik een moestuintje gemaakt. Hier groeit van alles in. Tomaatjes, sla, komkommer, paprika, blauwe bessen, wortels en zo kan ik nog wel even door gaan. Vooral de komkommers groeien super snel! Ik verzorg mijn moestuin iedere dag en jet is zo leuk om te zien dat zaadjes in echt eten veranderd.

 

Fruit plukken

Heb je geen tuin of niet zo veel ruimte, dan kun je natuurlijk ook gezellig fruit gaan plukken. In de zomer kun je bij veel boerderijen je eigen kersen, appels of peren plukken. Hoe leuk!

 

Avond picknick

Picknicken is natuurlijk erg leuk. Ik doe het daarom ook regelmatig. Maar ’s avonds picknicken is net even wat anders. Het is in de avond wat minder warm en nog net zo gezellig. Blijf dan nog net wat langer zitten, zodat je ook nog langzaam de zon kan zien ondergaan.

 

Sterren kijken

In de zomer zijn de luchten een stuk minder bewolkt. Het is dus het perfecte seizoen ok sterren te gaan kijken. Neem een kleedje mee en ga op een grasveld of op het strand liggen turen.

 

Naar een groot openlucht zwembad

In Nederland zijn nog aardig wat openlucht zwembaden te vinden. De ene met een grote duikplank en de ander met een toffe glijbaan. Hier kun je je wel een dagje vermaken!

 

 

Een foodtruck festival

De laatste jaren zijn foodtruck festivals erg populair. Ik vind ze ook altijd erg gezellig. Vaak is er veel keus aan lekkere gerechtjes en drankjes en ondertussen kun je genieten van leuke muziek. Ideaal om een zomer gevoel te krijgen.

 

Een muziek festival

Naast een foodtruck festivals zijn gewone muziekfestivals ook super tof! Eind juli ga ik met vrienden naar Electronic Festival. En hier heb ik zo veel zin in!

 

Italiaans ijs

Bij de zomer horen natuurlijk ijsjes. In mijn woonplaats is een ijssalon te vinden die zelf ijs maakt en dit is zó lekker! Iedere zomer is dit één van mijn favoriete plekjes om te zijn. En vaak ga ik dan voor yoghurt/kers of bosvruchten. Mmm!!

 

Bloemen plukken

Aanstaande zaterdag ga ik samen met een vriendin bloemen plukken. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je op boerderijen voor een klein prijsje de mooiste bloemen kan plukken. Ik kijk er zelf enorm naar uit! En natuurlijk laat ik jullie weten hoe het was. 🙂

 

Uitwaaien op het strand

Eén van de aller leukste dingen om te doen tijdens de zomermaanden vind ik een bezoekje brengen aan het strand. Ik hou zo van het strand en de zee! Laat je haar lekker door de wind meevieren, loop met je voetjes door het zeewater en voel alle zandkorreltjes op je huid. Heerlijk!

 

 

 

 

Delen:

4 Reacties

  1. 5 juli 2018 / 6:30 AM

    Hele fijne dingen om te doen. Wat leuk dat je bloemen gaat plukken, lijkt me erg leuk om te doen en met een mooie bos thuis komen.

  2. 5 juli 2018 / 7:08 AM

    Wat een lekker zomers artikel met genoeg leuke dingen om je een zomer lang niet te vervelen! Uitwaaien op het strand lijkt me ook wel wat en fruit plukken zou ik ook nog wel willen doen deze zomer 🙂

  3. 5 juli 2018 / 7:58 AM

    Ah , dat bloemen plukken vind ik een geweldig idee, weet je dat! Ik ben gek op bloemen en ik heb me daar eigenlijk nog nooit in verdiept, in van die pluktuinen. Maar ik weet wél dat ze er zijn. Ik ga er eens naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.