Home » De beste tips om lekkerder in je vel te gaan zitten

De beste tips om lekkerder in je vel te gaan zitten

 

Oh, wat is het toch somber weer. Ik ben echt dol op de herfst, maar stiekem ben ik die regenbuitjes toch wel een beetje zat. Gisteren morgen moest ik al door de regen en ook vandaag zal ik vast de regendruppels niet kunnen ontwijken. Gelukkig kan ik op mijn werk bijkomen en genieten van een grote kop herfst thee Pickwick. Dit is echt een aanrader en al jaren lang one of my favorites! 

Toch merk ik ook aan mijzelf dat ik rond deze tijd van het jaar wel wat meer mijn best moet doen om mij goed te voelen. De zon schijnt minder, het is ’s ochtends langer donker en ook ’s avonds gaan al de lampjes al weer sneller aan. Weinig daglicht zorgt ervoor dat we minder energie hebben en ons dus wat minder actief voelen. Speciaal daarom heb ik vandaag 10 tips om te zorgen dat je weer lekker in je vel gaat zitten.

 

1. Ga een paar nachtjes eerder naar bed

Het wordt ’s avonds al vroeg donker. Normaal deed ik ’s avonds als ik thuis kwam nog best veel dingen. Maar nu kijk ik liever een leuke serie in bed en ga ik wat eerder slapen. Niets mis mee, want slapen is gezond.

0

2. Rond plannen eerst af voordat je aan nieuwe plannen begint

Het liefst ben ik met 100 dingen tegelijk bezig, maar waar ik vaak wat minder goed in ben is dingen afronden. Dit maakt me druk in mijn hoofd. Zonde van je energie. Daarnaast geven afgeronde plannen een voldaan gevoel.

 

3. Ga lekker naar buiten

Ondanks dat het buiten wat kouder en regenachtig is, is het wel heel goed om naar buiten te gaan. Vang zo veel mogelijk zonnenstraaltjes op voor wat extra energie!

 

4. Drink water

Deze zagen jullie vast wel aankomen. Water is de oplossing voor alles! Houd je niet zo van water, ga dan voor een grote mok thee. En dan het liefst lichte of groene thee.

 

5. Luister leuke muziek

Onderweg naar mijn werk vind het heerlijk om muziek te luisteren. Je wordt er wakker van en muziek geeft je een fijn gevoel.

 

6. Adem diep in

Ben je buiten, adem dan zo diep mogelijk in. Frisse lucht is niet alleen gezond, het ruikt vaak ook erg lekker. Vooral als je in het bos aan het wandelen bent.

 

7. Vergeef

Ben je boos op iemand dan kan dat eindeloos in je hoofd rond spoken. Vergeef  diegene wat sneller en ik weet zeker dat je je zelf ook veel fijner gaat voelen.

 

8. Leef in een opgeruimde omgeving

Om orde in je hoofd te krijgen is het verstandig om je omgeving ook zo opgeruimd mogelijk te hebben. Het is namelijk helemaal niet fijn als je naar een lange dag thuis komt en dan nog allerlei rommel om je heen hebt.

 

9. Wees productief

Ga ’s avonds op tijd naar bed en sta ’s ochtends weer op tijd op. Begin vervolgens met iets productiefs en probeer dit zo lang mogelijk vast te houden. Op deze manier haal je zo veel mogelijk uit je dag.

 

10. Maak jezelf mooi

Het is af en toe best wel lastig om je make-up mooi te houden en je kapsel in model te houden tijdens de herfstmaanden. Wees daarom voorbereid op een regenbui of wervelwind. Want als je je mooi voelt, dan voel je je ook gelukkiger.

 

 

Delen:

12 Reacties

 1. 21 november 2017 / 5:52 AM

  Zeer fijne tips om een winterdip te vermijden….
  Ik ga graag met hond een aantal keren per dag naar buiten…
  Maak heerlijke wandelingen.
  Ben een echte theeleut en luister naar muziek.

  Xoxo

 2. 21 november 2017 / 6:58 AM

  Leuke tips. Ik probeer ook zoveel mogelijk naar buiten te gaan om te wandelen.

 3. 21 november 2017 / 7:19 AM

  Wat een fijne tips! Eerder naar bed gaan en plannen eerst afronden voordat je aan iets nieuws begint, vind ik echt slimme ideeën. Ik denk dat dat al helpt om je iets beter te voelen en ook het idee te hebben dat je alles uit je dag haalt 🙂

 4. 21 november 2017 / 8:38 AM

  Helee fijne tips! Het weer is idd zo deprimerend de laatste tijd

 5. 21 november 2017 / 8:51 AM

  Allemaal goede tips, veel dingen pas ik dus ook zelf toe. Vooral naar buiten gaan zorgt er wat mij betreft voor dat ik soms echt uit een dip gehaald wordt. Alsof je door het opsnuiven van frisse buitenlucht ook letterlijk goede moed en nieuwe inspiratie opsnuift. Vroeg naar bed gaan doe ik sowieso eigenlijk altijd. Ik sta dan ook weer vroeg op, vind ik heerlijk. Ik ben ook altijd het meest productief in de ochtend.

 6. 21 november 2017 / 10:09 AM

  Wat een goede tips! Bij mij helpt het om mezelf wat ruimte te gunnen en inderdaad op tijd te gaan slapen en/of een beetje uit te slapen. En lekker buiten wandelen helpt inderdaad ook!

 7. 21 november 2017 / 4:12 PM

  Handige tips! Ik vind dat je altijd zo’n prachtige foto’s hebt op je blog! Daar moet ik zelf nog wat op oefenen.
  Liefs,
  Yara

 8. 21 november 2017 / 9:01 PM

  Mooie tips! Ik word altijd een beetje triest als het overdag zo donker en regenachtig is. Vandaag ook weer even lekker opgeruimd en dat geeft ook helderheid in mijn hoofd. En ik moet inderdaad vaker naar buiten gaan!

 9. 22 november 2017 / 9:43 AM

  Wat een goede tips! Vooral in nummer 2 kan ik me herkennen. Ik moet mezelf er vaak aan herinneren dat ik eerst even iets anders moet afronden voordat ik met iets nieuws begin anders wordt het zo’n chaos, haha!

 10. 22 november 2017 / 11:20 AM

  Slapen heeft inderdaad een heel goed effect op mij. Als het beter met mij gaat dan ga ik veel te laat naar bed en voor ik het weet ben ik weer ontzettend moe. Eigenlijk ben ik een persoon die standaard voor 11 uur in bed moet liggen en als ik dat doe merk ik ook echt verschil. Nummer 7 zou ik echt nog aan moeten leren, ik blijf veel te lang écht boos op iemand en dat werkt echt niet goed van binnen. Hele fijne tips geef je!

 11. 22 november 2017 / 5:27 PM

  Wat een fijne tips, ik ben ook vaak met teveel dingen tegelijk bezig, vindt het fijn om dan met een lijstje te werken en dan dingen af te vinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.