Home » Boektip | Het Brein Body Dieet

Boektip | Het Brein Body Dieet

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd niet optimaal in mijn vel zit. En nu bedoel ik niet dat ik ongelukkig ben, want dat ben ik juist wel. Maar ik bedoel eigenlijk dat ik letterlijk beter in mijn vel kan zitten. Sinds ik gestopt ben met de pil ben ik best veel aangekomen. Vervolgens werd ik zwanger en inmiddels is mijn lichaam toch wat veranderd. Ook merk ik aan mijzelf dat ik futlozer en sneller moe ben. Hier wil ik verandering in brengen en daarom ben ik Het Brein Body Dieet gaan lezen.

Sara Gottfried, de schrijfster van het boek Het Brein Body Dieet, is afgestudeerd aan Harvard als vrouwen-gezondheidsexpert. In Het Brein Body Dieet besteedt ze extra aandacht aan het verfijnde hormoonstelsel van de vrouw en geeft ze duidelijke informatie over het herstellen van de ‘beschadigde zeven’ die tot gewichtstoename leiden, namelijk Toxinen, Lichaamsgewicht-setpoint, Breinmist, Verslaving, Angst, Depressie en Geheugen.

Het verschil met andere dieetboeken

Het verschil met andere dieetboeken zit hem vooral in dat je na een dieet vaak weer in je oude gewoontes terugvalt. Het Brein Body Dieet zegt in dit geval dat je brein en body dan niet gezond genoeg zijn en wil juist dat je levenstyle aangepast wordt. En dan bedoelen ze niet dat je alleen nog maar gezond moet eten, maar ook meer moet ontspannen en slapen. Dat klinkt goed, toch?

Als de connectie tussen je brein en je lichaam niet gezond is, ontwikkel je ontstekingen, kom je aan en word je ziek. En als je lichaam ziek is, denk je niet helder en kan je brein niet optimaal functioneren. Oftewel, je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Hoe werkt het

In het boek krijg je adviezen om in 40 dagen verandering aan te brengen in je voeding en lifestyle. Hierdoor gaan er veranderingen ontstaan in je lichaam die een positieve invloed hebben op de verbindingen tussen je hersenen en je lichaam, oftewel je brein-body connectie. Het doel hiervan is dat je je lekkerder gaat voelen en dat het een grote bijdrage levert aan de gezondheid van je brein op lange termijn. Hierbij kun je denken aan breinmist, vage zeurende klachten, angsten, depressie, verslaving, uitputting, vergeetachtigheid, etc.

Als gynaecoloog houdt zij zich voornamelijk met vrouwen bezig, vandaar dat dit boek ook op vrouwen gericht is. Toch is het ook belangrijk voor mannen. In het boek wordt verteld waar overgewicht vandaan komt, hoe het ontstaat en wat je eraan kan doen. Het gaat hierbij niet om calorieën tellen, want iedereen denkt dat afvallen een kwestie is van minder eten en meer bewegen. Maar waarom faalt dan 98% van de diëten?

Het boek leert je bewuster en verder te kijken. Het voedsel dat je eet heeft het potentieel om allereerst je darmen te helpen of te beschadigen, daarna je brein en als laatste de rest van je lichaam. Kortom het is erg belangrijk wat je zoal eet en van welke kwaliteit het is. En vooral dit sprak mij enorm aan. Vaak denk je alleen aan de gevolgen die je ziet aan je lichaam, bijvoorbeeld een vetrolletje. Maar ook je organen hebben last van slechte eetgewoontes. En de gevolgen hiervan zijn eerst helemaal niet zichtbaar.

Ik ben nu halverwege het boek en ik heb nu al enorm veel geleerd. Ik moet wel zeggen dat het een behoorlijk dik boek is dus je moet er wel even wat tijd in investeren. Maar zoals er al aangegeven is kost het je 40 dagen om je hele brein en lichaam in een goede conditie te krijgen. En dat valt reuze mee, toch?

Meer informatie over Het Brein Body Dieet – Sara Gottfried
ISBN: 978 94 027 0253 8
paperback € 19,99
e-book € 13,99
https://www.harpercollins.nl/9789402702538/het-brein-body-dieet/

Delen:

3 Reacties

 1. 12 juni 2019 / 8:33 AM

  Klinkt als een boek dat ik ook zou moeten lezen! Interessant!

  • 12 juni 2019 / 12:10 PM

   Klinkt als een boek om te proberen. Erg interessant om te lezen. Ik ben nu ook gestopt met de pil en val juist langzaam af, wat wel fijn is maar mijn gedachte roept nog steeds “food”, en dat is niet goed. Volgende maand maar even kijken in de boekhandel! Bedankt voor deze tip.

 2. chucky1012
  12 juni 2019 / 10:16 PM

  Zeer interessant boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.