Home » 10x tips om meer uit jezelf te halen!

10x tips om meer uit jezelf te halen!

We hebben allemaal wel eens dat we ons wat futloos voelen, weinig energie hebben en het liefst lekker lui thuis willen hangen. Dit is natuurlijk helemaal niet erg. Maar als je graag wat productiever zou willen zijn, dan kan je jezelf in de weg zitten en zou je wel wat energie kunnen gebruiken. Speciaal daarom heb ik vandaag 10 tips om te zorgen dat je weer lekker in je vel gaat zitten en de doelen bereikt die je wilt bereiken. 

1. Ga een paar nachtjes eerder naar bed

Tijdens de zomermaanden blijft het ’s avonds wat langer licht. Dat is natuurlijk wel erg fijn, maar daardoor blijven we met z’n allen ook wat langer wakker. Toch blijft slapen erg goed voor je. Ga daarom een paar nachtjes eerder naar bed. Ik weet zeker dat je je snel fitter zult voelen en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Slapen helpt mee aan je mentale gezondheid en aan een gezonde huid. Maak je slaapkamer daarom zo relaxt mogelijk. Lekkere zachten hoofdkussens, een mooi, zacht dekbedovertrek en een heerlijk matras. Mocht je deze nog niet hebben, neem dan eens een kijkje bij Matrasaanhuis.nl.

2. Rond plannen eerst af voordat je aan nieuwe plannen begint

Het liefst ben ik met 100 dingen tegelijk bezig, maar waar ik vaak wat minder goed in ben is dingen afronden. Dit maakt me druk in mijn hoofd. Zonde van je energie. Daarnaast geven afgeronde plannen een voldaan gevoel.

3. Ga lekker naar buiten

Het is heerlijk om buiten te zijn. Helemaal nu het zulk lekker weer is. Maak daar gebruik van! En vang zo veel mogelijk zonnenstraaltjes op voor wat extra energie!

4. Laat je niet opjagen

Een opgejaagd gevoel is vreselijk. Helemaal als je jezelf opjaagd. Niet meer doen! Er zijn zó veel dingen die we “moeten”. Maar uiteindelijk kunnen we maar 1 ding tegelijk.

5. Luister leuke muziek

Onderweg naar mijn werk vind het heerlijk om muziek te luisteren. Je wordt er wakker van en muziek geeft je een fijn gevoel.

6. Adem diep in

Ben je buiten, adem dan zo diep mogelijk in. Frisse lucht is niet alleen gezond, het ruikt vaak ook erg lekker. Vooral als je in het bos aan het wandelen bent.

7. Breng je hoofd op orde

Wanneer je hoofd vol zit komt er waarschijnlijk minder uit je vingers. Ik vind het altijd fijn om even een momentje te pakken waarbij je alles even goed op rijtjes zet. Waar ben je mee bezig? Wat moet je nog doen? Hoe ga je het aanpakken? Zet eventueel een stappenplan op papier, zodat het uit je hoofd is.

8. Leef in een opgeruimde omgeving

Om orde in je hoofd te krijgen is het verstandig om je omgeving ook zo opgeruimd mogelijk te hebben. Het is namelijk helemaal niet fijn als je naar een lange dag thuis komt en dan nog allerlei rommel om je heen hebt.

9. Stel één doel per keer

Het is goed om doelen te stellen om verder te komen en je te ontwikkelen. Maar door te veel doelen te stellen is de kans groot dat je jezelf teleurstelt. Stel daarom per keer 1 doel vast en ga ervoor!

10. Heb vertrouwen in jezelf

De basis van succes is het geloven in jezelf. Ga lekker in je vel zitten en heb vertrouwen in jezelf.

Delen:

2 Reacties

 1. chucky1012
  12 juni 2019 / 8:26 PM

  Zeer fijne tips.
  Prachtige foto van jou met jullie dochter….
  Vergeet natuurlijk niet me time….

  Xoxo

 2. 13 juni 2019 / 11:27 AM

  Fijne tips die zeker helpen! Ik moet ze echt wat vaker toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.