Home » Lente in de tuin

Lente in de tuin

Hebben jullie ook genoten van het heerlijk voorjaarsweertje? Zodra de eerste zonnestraaltjes tevoorschijn komen, kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. Natuurlijk vind ik het ook erg fijn om in huis door te brengen, maar de zon, de plantjes en de fluitende vogeltjes maken mij nog net wat vrolijker. Het is voor mij dan ook echt geen straf dat we nu thuis moeten blijven.

Muziek luisteren, een tijdschrift doorbladeren of gewoon heerlijk ontspannen in de zon liggen. Ja, dat heb ik de afgelopen dagen zeker gedaan! En het leuke is dat ik onwijs genoten heb van de eksters die een nestje gebouwd hebben. Wat een proces is dat! Ze hebben inmiddels heel wat vlieguren gemaakt om alle takjes te verzamelen voor een stevig nest. En dan ook nog zó hoog in de boom, waar het vast nog wel waait. Hier heb ik echt bewondering voor.

Wat ook wel heel leuk was, was het “miepen” van mijn buren. Ze zijn wat ouder en zouden eigenlijk de afgelopen dagen op fietsvakantie gaan. Helaas ging dat natuurlijk niet door.

Maar naast het klagen zijn ze ook heel handig hoor, want de afgelopen dagen ben ik weer veel te weten gekomen over hun tuin en welke planten het erg goed doen. Ideaal voor als ik straks weer naar een tuincentrum kan gaan. Oh, en opeens hebben we dit jaar ook een Vlinderstruik in onze tuin. Hij moet wel afkomstig zijn van onze buren.

Voor nu heb ik een paar foto’s gemaakt van de plantjes in onze tuin die de winter hebben overleefd. Langzaam begint alles toch weer te groeien en te bloeien. Ik ben erg benieuwd hoe alles er straks uit ziet en dan is het vast heel leuk om deze foto’s weer terug te zien. 🙂

Fijne week!

Delen:

9 Reacties

 1. 6 april 2020 / 6:33 AM

  Prachtige foto’s. Het was echt genieten in de tuin dit weekend.

 2. 6 april 2020 / 8:46 AM

  Wat een mooie foto’s! Echt een fijn lentesfeertje zo! Ik moest wel lachen om je opmerking over de buren. Zo maak je vanaf een afstandje nog eens wat mee 😉

 3. 6 april 2020 / 9:09 AM

  Haha, het miepen van de buren! Wij hebben gelukkig geen kibbelende buren;-) Andre is druk bezig geweest met de tuin afgelopen weekend. Onze hele tuin word verbouwd dus hij is nu allerlei voorbereidingen aan het treffen. Ik ben alleen bang dat het nog wel wat een tijdje voordat onze tuin er net zo gezellig uitziet als die van jullie.

 4. 6 april 2020 / 10:54 AM

  Heerlijke sfeerfoto’s! Wij hebben toevallig afgelopen weekend ons balkon (redelijk groot, gelukkig) schoongemaakt en gaan binnenkort ook weer lekker plantjes toevoegen. Zin in!

 5. chucky1012
  6 april 2020 / 1:33 PM

  Zulke kleurrijke planten en bloemen staan heel gezellig….
  Een vlinderstruik is ook mooi.
  Die kunnen héél groot worden.

  Xoxo

 6. 7 april 2020 / 9:16 AM

  Supermooi! Ik geniet ook echt volop van al het leven in onze tuin. Ik heb dit weekend mijn hangmatstandaard weer opgezet, dus daarin liggen en dan gewoon even kijken naar de vogels en insecten die langs vliegen en kruipen is echt heerlijk.

 7. 7 april 2020 / 10:56 AM

  Heerlijk he die zonnige dagen! Dat maakt echt zoveel dingen beter en fijner, vooral in deze tijd.

 8. 8 april 2020 / 8:46 AM

  Wat een prachtige foto’s, ik word er erg blij van! 🙂
  Vooral de foto van de lieveheersbeestjes vind ik erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.