Home » De 16 leukste winter/kerstfilms

De 16 leukste winter/kerstfilms

Eén van de fijnste dingen tijdens de maand december vind ik lekker binnen zitten en genieten van een leuke film. Kopje thee of warme chocolademelk erbij, lekker onder een dekentje en genieten van een cheesy film. Heerlijk! Het leuke aan Kerstfilms is dat ze het hele jaar echt heel “fout” zijn en rond de feestdagen iedereen ze massaal weer gaat kijken. Ook ik doe er gezellig aan mee. En stiekem kan ik ook niet wachten om ze weer aan te zetten. Het heeft iets nostalgisch en ook zorgt het er voor dat je helemaal in de Kerst/winter stemming komt.

Er zijn een aantal films die ikzelf echt helemaal geweldig vind en die ik daarom waarschijnlijk ook de komende tijd weer ga kijken. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken, neem dan een kijkje in dit volgende lijstje!

Love Actually

 Ik begin gelijk met een hele gezellige film. Deze kun je perfect met vriendinnen kijken, maar ook met je liefje. Love Actually zorgt voor een heerlijk kerstgevoel en er spelen ook nog eens erg veel leuke acteurs en actrices in. Oh, en er is inmiddels ook een deel 2 😉

Mean Girls

  Wie kent deze film niet! Ik denk dat ieder meisje deze film wel eens gezien heeft en de scene van het schooloptreden nog wel kennen. En eigenlijk is het toch best wel leuk om films van vroeger nog een keertje te bekijken, toch?

The polar express

The Polar Expres is een van de mooiste Kerstfilms die er is. Oké, er zitten een paar Kerstfilms in dit lijstje. Maar deze film hoort er gewoon in thuis! Hij zit zo goed in elkaar en hij geeft je echt het Kerstgevoel.

The Holiday

The Holiday is één van mijn favoriete films. De film gaat over twee vrouwen die allebei liefdesverdriet hebben en met kerst van huis wisselen. Ze kennen elkaar niet en ze komen allebei in een totaal andere wereld terecht. De ene vrouw woont namelijk een prachtig Amerikaans huis. En de andere vrouw in een schattige Engelse cottage. Het is echt een film die je gezien moet hebben.

National Lampoon’s Christmas Vacation

 Deze film is hi-la-risch! Ik kijk hem volgens mij ieder jaar en hij gaat gewoon niet vervelen. Vooral het stuk dat hij het hele huis gaat versieren met lampjes vind ik nog steeds zo grappig!

Bridget Jones’s Diary

Wie kent deze films niet. Er zijn meerdere delen van Bridget Jones en allemaal zijn ze hilarisch. Bridget Jones is haar gewone leventje zat en gooit het roer om. En dit levert zo veel leuke momenten op. Misschien ligt het aan mij maar sommige dingen zijn ook zo herkenbaar.

The Santa Claus

 Als je het over een typische Kerstfilm hebt, dan mag The Santa Claus niet ontbreken. Ook deze film kijk ik ieder jaar heel graag. Popcorn erbij, warme chocolade melk en lekker onder een dekentje kruipen.

Hachi

Ben je meer van de tranen-trekkers, dan is Hachi wel echt een grote aanrader. Het is een heel mooi verhaal over een hond en zijn baan die een enorme band krijgen. De film is meeslepend, ontroerend en zelfs mijn vader moest een traantje laten.

Just Married

Ben je fan van romantische komedies dan moet je Just Married gezien hebben. Deze film is niet alleen heel erg leuk voor in de kerstvakantie, maar eigenlijk zou je hem het hele jaar door kunnen kijken. Er zit veel humor in en aan het eind valt alles toch goed op zijn plek. Dit is zeker een aanrader om samen met je liefje te kijken.

 

A Christmas Carol

Ook deze film is een film die je gezien niet hebben. Hij zit perfect in elkaar en brengt ook een mooie boodschap met zich mee. Ik weet zeker dat je hem geweldig zal vinden!

La La Land

La La Land is een muzikale, romantische film. Ik heb hem vorig jaar gezien en ik vond hem geweldig! Er zit mooie muziek in verwerkt en het verhaal is heel romantisch. 

Beauty and the Beast

Dit jaar ben ik samen met mijn zusje naar de nieuwe Beauty and the Beast film geweest en wat was hij fantastisch! We zijn allebei dol op Disney, maar deze films staat ook zeker in mijn lijstje van favoriete Disneyfilms.

Ice age

Nog een leuke film, namelijk Ice Age. Deze film is lekker makkelijk om weg te kijken en leuk voor iedere leeftijd. Ook hier zijn meerdere delen van. Dus mocht je aan deel 1 nog niet genoeg hebben, dan kun je zo door naar de andere delen.

Sex and the City

Zowel de sereie als de film van Sex and the City blijf ik geweldig vinden. Ze gaan nooit vervelen. Vooral de eerste film vind ik heel erg leuk, omdat deze ook echt een winter sfeertje heeft. Ideaal om samen met je vriendinnen te kijken.

Frozen

De laatste film die natuurlijk niet kan ontbreken is Frozen. Ook deze Disneyfilm is prachtig en heb ik al zo vaak gezien! Er zit een heel mooi verhaal in en door de meeslepende muziek wil ik hem nog wel een paar keer zien.

The Greatest Showman

Deze laatste film kan ik ook echt iedereen aanraden! Het is een geweldige film die je gezien moet hebben. Het zit vol met mooi scenes, het verhaal is prachtig en het bevat veel muziek. En mocht het niet in december lukken om hem te kijken, dan maakt dat niets uit. Want deze film is het hele jaar door schitterend. 

Delen:

5 Reacties

 1. 8 december 2019 / 10:23 AM

  Er zitten echt hele leuke films tussen. Mean girls blijft wel altijd leuk he haha.

 2. 8 december 2019 / 5:47 PM

  The PolorExpress vond ik toen ook zo leuk! Echt een mooie film, Klaus die er nu op staat in animatie is ook precies zo, komt wat bot en gek over in het begin en dan zit je er helemaal in!

 3. 9 december 2019 / 9:17 AM

  Ah, ik ben ook zo gek op kerstfilms! Ik kijk ook stiekem wel eens halverwege het jaar zo’n film, haha;-) Ik vind Love actually inderdaad ook zo leuk. Die film heb ik nu al ZO vaak gezien, en toch blijft hij leuk en moet ik iedere keer weer huilen. Haha! Afgelopen vrijdag heb ik het derde deel van A Christmas prince gekeken; Royal baby. Dat zijn ook van die leuke wegkijk films;-) En natuurlijk The Princess switch.

 4. 11 december 2019 / 3:55 PM

  Love Actually is echt mijn all time favourite. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.