Home » Zo richt je een kleine hal in

Zo richt je een kleine hal in

Een ruime hal is een perfect entree voor je huis. Je kan er een mooie hanglamp ophangen, mooie kastjes, bankjes en planten neerzetten en vaak heb je ook nog genoeg ruimte voor een mooie trap met prachtige trapbekleding. Maar wat als je hal niet zo heel erg groot is? Je er eigenlijk niet zo veel in kwijt kan? En je nog maar net ruimte hebt voor een paar jassen en schoenen?

Ons huis heeft niet één hal, maar twee hallen. Daar moet ik wel bij zeggen dat wij twee kleine hallen hebben. Eentje bij de voordeur en eentje bij het toilet en de trap naar boven. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat we geen mooie ruime hal hebben, maar aan de andere kant kun je een kleine hal ook wel heel gezellig maken. Ik geef je daarvoor een paar handige tips!

Kapstok

In een hal hoort natuurlijk een kapstok. Heb je veel jassen, dan is het wel handig dat je deze allemaal op kan hangen. Maar heb je niet zo’n grote hal, dan zorgen al die jassen er alleen maar voor dat je hal nog kleiner wordt. Hang je jassen die je niet (veel) draagt in een andere kast, bijvoorbeeld je kledingkast.

Ga daarnaast voor een kapstok die aan de muur bevestigd is en waarvoor je geen kledinghangers nodig hebt. Dit scheelt een hele hoop ruimte.

Wandplankje

In onze kleine hal hebben we een langwerpig wandplankje van IKEA hangen. Dit is echt ideaal om je hal gezellig te maken, zonder dat je veel ruimte kwijt bent. Je kan dit wandplankje leuk decoreren, maar je kan het natuurlijk ook gebruiken om sleutels op je leggen.

Verlichting

Een donkere hal oogt vaak klein. En heb je al een kleine hal, dan wil je deze natuurlijk niet nóg kleiner later lijken. Zorg daarom voor goede verlichting. Denk hierbij aan een mooie plafonnière of aan spotjes in plaats van een hanglamp.

Hangplantjes

Plantjes maken een ruimte heel erg gezellig. Ook een hal. Maar om in een kleine hal nu een grote plant neer te zetten, is geen succes. Hangplantjes zijn daarentegen wel heel erg leuk. Hang een plantje in een hoekje, voor het raam of naast de kapstok en het wordt gelijk heel gezellig.

Schoenenrek

Schoenen zijn enorm leuk, maar eigenlijk zorgen ze wel voor rommelige hal. Een schoenenrek is daarom onmisbaar. Je kan ze er netjes opzetten en je hebt gelijk meer ruimte om te lopen. Ook ziet het er erg leuk uit dat je al je favoriete schoenen mooi bij elkaar hebt staan.

Spiegels

Een laatste manier om een kleine hal gezelliger te maken is door er spiegeltjes te hangen. Ga voor verschillende kleine spiegels voor een speels effect of voor één grote spiegel voor meer diepte en licht.

Heb jij een grote hal of een kleine hal?

jassen ophangen kleine halhal inrichten industrieelhal inrichten landelijkinkomhal inrichten ideeëninkomhal inrichten ideeënpimpen halopbergruimte halikea hal inspiratie

Delen:

5 Reacties

 1. 7 juni 2020 / 1:59 PM

  Ik vind het plankje aan de muur er zo leuk en vrolijk uitzien. Volgens mij hebben jullie de hal echt leuk ingericht. Ik heb zelf een mini-hal waar 7 deuren aan grenzen, dus ruimte om dingen op te hangen (naast een kapstok) is er niet echt 😉 Maar wie weet in een volgend huis!

 2. 7 juni 2020 / 3:22 PM

  Wij hebben echt een hele kleine hal. Vind nu nog steeds heel moeilijk. plank aan muur ziet er echt super leuk uit!

 3. 7 juni 2020 / 7:40 PM

  Fijne tips! Onze hal is heel klein maar we gaan er nog wel iets moois van maken.

 4. 10 juni 2020 / 10:19 AM

  Wat leuk ingericht! We hebben ook een kleine, smalle gang en dat is een beetje een ondergeschoven kindje als ik het zo zie… Er hangen echt alleen kapstokken. Toch eens kijken (met jouw tips!) of ik daar wat leukers van kan maken.

 5. 10 juni 2020 / 11:43 AM

  Ziet der super leuk uit. Ik zelf heb jammer genoeg geen hal in mijn huisje. Maar ooit wil ik terug een koophuis kopen dat groter en met een hal dan wel☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.