Home » Zo word je een “Organizer” als een Pro!

Zo word je een “Organizer” als een Pro!

schoonmaak tips

Bron

Het is zo fijn als je huisje netjes, schoon en geordend is. Zo kan je niet alleen nog meer genieten van je huis, maar kom je ook veel meer tot rust. Geen losslingerende rommel, geen overvolle laden en geen propvolle prullenbakken. En naast dat je meer rust in je hoofd krijgt, wordt het ook alleen maar gemakkelijker om dingen die je kwijt bent, terug te vinden. Ik vind het namelijk zo vervelend als ik iets niet kan vinden. Voor je gevoel moet je het hele huis op de kop zitten, terwijl hetgene dat je zoekt vaak dichterbij is dan je denkt.

Dus waarom zou je het niet liever willen voorkomen en alles gewoon een vast plekje willen geven? Dat gaan we vanaf vandaag doen! We gaan de boel omgooien en we gaat een echte Organizer worden! Whoehoe! Volg de volgende tips en je kan aan de slag.


Elke dag een beetje bijhouden

Opruimen is voor veel mensen niet echt een hobby. Ik moet zelf ook eerlijk bekennen dat ik liever andere dingen doe, maar toch vind ik het wel fijn dat ik in een opgeruimd huis thuis kom. Ik moet er niet aan denken dat ik een lange dag gehad heb en vervolgens eerst nog het aanrecht vrij moet maken, omdat ik moet koken. Blegh! Hou het daarom iedere dag een beetje bij. Hoe? Lees dan nog even snel mijn artikel met hét stappenplan voor een perfecte schoonmaak.

Prullenbakken
Brabantia prullenbakken

Prullenbakken

Natuurlijk is weggooien voor de één gemakkelijker dan voor de ander, maar toch is het goed om af te toe na te denken of je alles in huis wel echt gebruikt. Ga één voor één een keer de kasten langs en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Keukenkastjes, boekenkasten, kledingkasten, ladenkasten, de stofzuigerkast(?), etc. Dit ruimt lekker op.

En als je dan toch goed bezig bent, is het ook handig om je rommel gelijk te sorteren. Doe het afval in een vuilniszak, verdeel het onder de verschillende containers of neem zo’n handige prullenbak met meerdere vakken in huis. Het voordeel hiervan is dat je het vak met de etensresten veel vaker kan vervangen. Het is namelijk zo vies als dit gaat stinken. Helemaal als je straks de kachel weer wat hoger hebt staan. Vervolgens pak je al het papier en karton ook bij elkaar en zorg je ervoor dat ook het plastic gesorteerd is.

Heb je niet zo’n hele grote keuken of wil je het liefst de prullenbak niet in het zicht hebben, neem dan eens een kijkje bij Brabantia. Deze prullenbakken zijn echt leuk en in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar. En natuurlijk gemakkelijk onder te verdelen in de sorteervakken.


Kleuren

Het geeft op één of andere manier een heel opgeruimd gevoel als je een bepaalde kleur of een samengesteld kleurenpalet gebruik in je interieur. Zo heb ik alles groen met een beetje geel en roze, gecombineerd met hout en wit. Dit vind ik erg leuk bij elkaar staan. Het klinkt misschien stom, maar ik kan er dan ook niet tegen als er in eens iets blauws in de kamer zou staan. Dat past gewoon niet. Het is misschien een beetje autistisch, maar hé, daar is toch helemaal niets mis mee! Kies daarom een paar kleuren uit die je mooi vindt en pas het toe in je interieur. En vind je alle kleuren mooi, sorteer dan alles op kleur. Vooral op kinderkamers vind ik het heel leuk als bijvoorbeeld de leesboekjes allemaal op kleur in de boekenkast staan. Er ontstaat dan echt een regenboogje.

Weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken? Kijk dan nog even op de website van Roomed om de juiste kleuren in je interieur toe te passen.

Prullenbakken

Bron // Bron

Manden

Ik maak in mijn interieur veel gebruik van manden. Ze staan heel sfeervol, warm en gezellig en je kan er veel “rommeltjes” in kwijt. Vooral in de hal, in badkamers, in je kledingkast of in voorraadkasten staan ze geweldig. Oh, en het is ook wel zo fijn dat je een grote wasmand hebt waar je alle vieze was in kan doen. Let er alleen wel op dat er ook een deksel op de wasmand zit, zodat je de vieze was niet iedere keer onder ogen krijgt.


Stapelbare dozen

Heb je in een bepaalde ruimte veel spullen staan? Gebruik dan doorzichtige, stapelbare dozen en boxen. Dit staat heel geordend en doordat ze toch een beetje doorzichtig zijn, kun je op een sneller manier zien wat er in zit, zonder dat je alle boxen langs hoeft te gaan.


Label markers

Heb je liever geen doorzichtige boxen, gebruik dan labels om aan te geven wat er in de boxen zit. Dit is trouwens ook wel handig als je bijvoorbeeld een grote zolder hebt met spullen die je niet zo veel gebruikt. Oude foto’s, spulletjes van vroeger, boeken. Dit staat opgeruimd en zo kun je dingen, als je ze toch een keertje nodig heb, gemakkelijk pakken.

Prullenbakken

Bron // Bron

Potjes en weckpotjes

In plaats van alles in rommelige verpakkingen te houden is het helemaal niet zo’n slecht idee om het in potjes, bakjes of weckpotjes te doen. denk hierbij voorbeeld aan meel, bloem en suiker. Op deze manier kan je snel zien wat je voorraad is en het staat super geordend in de kast!


Mooie kledinghangers

Het is helemaal geweldig als je je kleding in je kledingkast op kleur hebt gehangen. Ik heb dat en het voelt zo fijn! Heel overzichtelijk. Van wit, naar lichtroze, naar kleurrijke jurkjes, naar bruin en vervolgens naar zwart. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet veel verschillende kleuren heb en dat het voor mij gemakkelijk is om het op kleur te hangen. Easy Peasy! En ik heb trouwens ook alle kleding aan witte, houten kledinghangers hangen. Deze zijn te koop bij o.a. de Action en het staat heel clean!

Volg je al mijn interieur account Huisje_onder_de_zon voor wooninspiratie en betaalbare decoratie?

Hou jij ook heel erg van een opgeruimd huis?

prullenbak brabantia, prullenbak sensor, prullenbak 60 liter, prullenbak aanbieding, prullenbak ikea, prullenbak kwantum, prullenbak , prullenbak hema, Prullenbakken, mooie Prullenbakken, goedkope Prullenbakken, mooie afvalbak, afvalbakken, goedkope afvalbakken,

Delen:

6 Reacties

 1. 9 oktober 2019 / 4:50 PM

  Oh ik herken mij helemaal in dit artikel! Vooral je stukje over kleuren. Ik kan er ook slecht tegen als iets dan niet in mijn kleuren pallet thuis hoort en dan moet het ook echt weg haha!

 2. 10 oktober 2019 / 6:26 AM

  Fijn artikel! Ik zorg ook altijd dat het huis netjes is en opruimen vind ik niet eens zo vervelend.

 3. 10 oktober 2019 / 9:14 AM

  Oh! Ik wil nu ook zo’n voorraadkast! Haha, ik vind het altijd heerlijk om te organizen, zeker nu we net een nieuwe keuken hebben. Dan ben je er nog meer mee bezig dat alles ook daadwerkelijk netjes en opgeruimd en schoon blijft. Gelukkig heb ik schoonmaken en opruimen nooit een straf gevonden;-)

 4. 10 oktober 2019 / 9:59 AM

  Ik houd echt van organizen! Het geeft zoveel rust in je hoofd en ook een fijn opgeruimd gevoel. Als het een troep is word ik echt ontzettend onrustig.

 5. 11 oktober 2019 / 10:26 PM

  Ik hou echt van organizen! Elke dag bijhouden is al super belangrijk! Na verloop van tijd wordt het toch een rommeltje en ga ik er weer eens goed voor zitten. ik heb voor mijzelf een lijstje gemaakt met de verschillende categorieën in huis en deze zet ik telkens in mijn planner, zodat ik ze weer even grondig netjes maak

 6. chucky1012
  14 oktober 2019 / 5:21 AM

  Fijne en zee4 handige tios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.