Home » Meer sfeer in je interieur? Zo pak je het aan

Meer sfeer in je interieur? Zo pak je het aan

Kijk je de laatste tijd vaak om je heen en vind je dan dat je interieur wel wat meer sfeer kan gebruiken? Dat is vervelend! Zeker in de koude wintermaanden is het wel zo prettig wanneer je je fijn voelt in je woning. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om op een makkelijke en voordelige manier meer sfeer toe te voegen aan je interieur. In deze blog zetten we een aantal tips voor je op een rijtje!

Voeg kleur toe

Een eerste manier om meer sfeer en gezelligheid te creëren in je woning is door het aanbrengen van kleur. Natuurlijk kun je dan één of meerdere muren voorzien van een nieuwe warme kleur, maar je kunt het natuurlijk ook voor elkaar krijgen met kleine kleurrijke details. Zeker wanneer je eigenlijk niet van kleuren houdt is het een goed idee om te gaan voor kleinere accessoires. Schaf bijvoorbeeld eens wat leuke, gekleurde kussens aan of voorzie je woning van gekleurde kaarsen op verschillende plekken. Op die manier kun je je woning rustig en basic houden, maar het toch meer sfeer geven.

Zachte materialen

Je hoeft niet per se kleur toe te voegen aan je interieur om meer sfeer te creëren. Ook met het juiste materiaalgebruik kom je een heel eind. Zo kun je bijvoorbeeld met zachte materialen een hele gezellige sfeer oproepen. Denk dan aan kussentjes van wol of flanel, maar je kunt ook heel gemakkelijk een gebreide plaid of zachte fleecedeken over je bank draperen om net iets meer sfeer te creëren. Pak je het liever wat groter aan? Dan kan het een goed idee zijn om een hoogpolig tapijt in je zithoek neer te leggen of om te gaan voor nieuwe gordijnen van een fijne, zachte stof.

Creatief met verlichting

Wist je dat de juiste verlichting ook veel kan doen voor je interieur? Zo is het een goed idee om voor wat extra sfeerverlichting te zorgen wanneer je nu bijvoorbeeld alleen een plafonniere hebt of als er enkel een staande lamp naast de bank staat. Ga dan voor verlichting met dimmer, zodat je de felheid van je lampen aan de situatie kunt aanpassen. Een ander tof idee is het bevestigen van LED-verlichting op verschillende plekken in je woning. Er zijn leuke strips die je aan de onderkant van een wandplank of als finishing touch van je keuken kunt gebruiken. Kies dan voor een warme kleur of neutrale LED-strip met een warme gloed zodat je echt een gezellig gevoel oproept met de extra verlichting.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.