Home » Is schoonheid erfelijk?

Is schoonheid erfelijk?

We weten allemaal wel dat uiterlijk er niet toe zou moeten doet en tegelijkertijd doet het dat wel. Knappe mensen hebben een streepje voor. Ze worden sneller geloofd, krijgen sneller die leuke baan en hebben vaak ook meer zelfvertrouwen. Is het nu allemaal geluk of is schoonheid erfelijk?

Wat is schoonheid?

Wat wij onder schoonheid verstaan is enerzijds universeel, anderzijds zijn er ook culturele verschillen. Onder een mooi gezicht verstaat men volgens de wetenschap (universeel gezien) een gezicht waarvan de afstand tussen de ogen de mond 36 procent zijn van het verschil tussen de haarlijn en de kin. Verder moet de afstand tussen de pupillen 46 procent zijn van de oor tot oor gezichtsbreedte. Gezien deze criteria zou daarmee zangeres Shania Twain hiermee het ideale gezicht hebben.

Cultureel zijn er echter nog behoorlijk wat verschillen over wat men mooi vindt. Hier in het Westen vindt men over het algemeen een gezicht mooi als het symmetrisch is, overeenkomt met de looks van de gemiddelde mens. Daarnaast moet het gezicht wat jongs uitstraalt én een duidelijk verschil laten zien: man en vrouw. Een androgeen uiterlijk vinden wij in het Westen gemiddeld genomen niet zo aantrekkelijk.

Genen voor jong blijven?

Een jeugdige uitstraling krijg je gelukkig niet alleen door genen. Daar kun je dus zelf ook wat aan doen. Zo helpt niet roken tegen het minder snel verouderen van de huid. Daarnaast is je levendigheid ook iets wat natuurlijk doorstraalt in je uiterlijk. Het kan wel helpen als je in je familiesysteem mensen hebt met een jeugdige uitstraling. Meer weten over het familiesysteem? Lees dan: hoe werkt een familiesysteem.

Het is trouwens zo dat met name bij vrouwen een jong gezicht bijdraagt. Bij een man weegt dat niet zo zwaar dus.

hoe werkt een familie systeem

Onderzoek naar ‘schoonheid DNA’

Er is in Amerika onderzoek gedaan naar of er een soort ‘schoonheids DNA’ bestaat. Hierin verzamelden een grote groep wetenschappers van 4000 mensen foto’s en legden die voor aan zes mannen en zes vrouwen. Hen werd gevraagd om de knapheid te beoordelen van de mensen op de foto’s. Daaruit kwam naar voren dat er vermoedelijk inderdaad specifieke schoonheidsgenen zijn.

Overschat

Vermoedelijk is schoonheid inderdaad erfelijk. Alleen soms wordt een mooi uiterlijk ook overschat. Er zijn gelukkig nog tal van andere dingen waar je in kunt uitblinken. Bovendien kun je met de juiste make-up als vrouw je gezicht ook een beetje meer ‘stylen‘ als zijnde het ideale gezicht. Daar kun je gewoon je voordeel mee doen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.